Hård mot de hårda : true crime - en bok om brott (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-10-22
Förlag
Förlaget M
ISBN
9789523333208
Hård mot de hårda : true crime - en bok om brott (e-bok)

Hård mot de hårda : true crime - en bok om brott E-bok

E-bok,  Svenska, 2020-10-22
182
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
År 2006 fick Finland sin första dom i ett människohandelsfall där en ung, estnisk kvinna utnyttjats sexuellt. Under de veckor hon såldes i Helsingfors betalade hundratals män för henne, trots att det var uppenbart att hon låg efter i sin psykiska utveckling. Den fällande domen har följts av fler, men på det hela taget har Finland hellre dömt för koppleribrott än människohandel - också då fallen utretts som människohandel.

I den här boken öppnar kriminalöverkonstapel Kenneth Eriksson vid Helsingforspolisen upp bakgrunden och det konkreta polisarbetet bakom era av de mest uppmärksammade sexhandelsfallen. Vi får lära känna en överkonstapel som dessutom jagat våldsamma inbrottstjuvar, heroinstinna bankrånare och aggressiva medlemmar i motorcykelgäng som Cannonball och Bandidos. Vi får också möta en far som förlorar sin son i en plötslig sjukdomsattack, med påföljden att fadern gräver ner sig ännu djupare i sitt arbete.

Kenneth Eriksson har ansetts vara en av Helsingforspolisens effektivaste brottsutredare. När han 2019 meddelade att han går i pension ville laglydiga medborgare utlysa nationellt kristillstånd - mången brottsling däremot andades ut. Kenneth Erikssons framfart har varit kontroversiell, effektiv, hyllad och omtvistad.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna