Arvejord (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (339.8 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Maria Turtschaninoff
Utgivningsdatum
2022-08-21
Förlag
Förlaget M
ISBN
9789523334946

Arvejord Ljudbok

(24 röster)  |   Läs 7 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2022-08-21

Styckköp

168
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Människans och skogens rötter går djupt.

Med en urna i famnen anländer en kvinna till ett tyst hus i en stor skog. När den sista burken av mammans lingonsylt är slut, är det dotterns tur att vara äldst i familjen.

Arvejord är en förtrollande episodroman om människoöden i en liten österbottnisk by. Under fyra århundraden prövas invånarna av krig, farsoter, svält och sorger och deras relation till platsen där de bor skiftar och lever. Skogen är en vildmark att tämja, en visthusbod, en tillflyktsort, ett uttryck för folksjälen, landets gröna guld och ett rum för själen. Men oavsett hur människorna ser på den är skogen, och platsen, evig. Arvejord handlar om plats, tillhörighet och samhörighet. Det är inte bara människan som har rötter i landskapet - landskapet har djupa rötter i oss.

Ljudboken är inläst av författaren.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Arvejord. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Arvejord
  Agneta, 16 mars 2024

  Mycket fin. Underbara beskrivningar av människor och natur. Av barn och gamla. Suggestiv skildring av gamla tiders folktro och hårda liv. En mycket fascinerande bok.

 2. Mästerlig.
  -, 2 januari 2024

  Tänk att en plats får spela huvudrollen i en roman. Platsen blir en egen karaktär med sina önskningar och behov. Det gäller bara att lyssna till den. Boken bjuder också på ett så vackert språk och en ljuvlig inläsning.

 3. Underbar!
  -, 21 september 2023

  Fina person- och miljöbeskrivningar. Kärlek till djur och natur och hembygd. Sorg o saknad efter det som varit men också mkt trivsel. Känner doften av solvärmd bark o kåda och förnimmer att ngt kloförsett spejar på mig.
  Mytologi o realism blandat på bra sätt.
  Bra flyt i språket och trevlig finlandssvensk uppläsarröst. Letar efter annat hon skrivit.

 4. Fantastiskt historia
  -, 2 juli 2023

  Jag tyckte så mycket om att lyssna på de här vindlande historierna som väver in i varandra. Som att slå sig ner vid lägerelden och lyssna till gamla sägner av en stor berättare.

 5. Som musik i mima öron
  -, 28 juni 2023

  Så vacker och poetisk - en berättelse om människors liv, i en skog, på en gård, i en trakt i Österbotten från 1600-tal fram till nu. Om sorg och glödje i en släkts historia. Har inte läst men lyssnat och författaren, naturligtvis, gör historien så mucket rättvisa. Har njutit varje sekund.

 6. Författaruppläsning
  Kerstin Larsson, 10 mars 2023

  Extra bonus att lyssna på författarens läsning, extra must åt språket. Jag rekommenderar boken till alla jag känner. Ger mig lust att besöka Österbotten.

 7. En pärla
  -, 21 februari 2023

  Den här romanen liknar inget annat jag läst, så vackert och poetiskt om gården, skogens (o)knytt, djur samt människor, alla i en unik symbios. Maria Turtschaninoffs språk är en fröjd. Vilken pärla!

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Maria Turtschaninoff