Kuinka vallalle nauretaan (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (215.7 MB)
Språk
Finska
Inläsare
Janne Zareff, Ursula Herlin
Utgivningsdatum
2020-12-08
Förlag
Gaudeamus
ISBN
9789523456334
Kuinka vallalle nauretaan (ljudbok)

Kuinka vallalle nauretaan (ljudbok)

Ljudbok (MP3), Finska, 2020-12-08
179
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Hukkaputki, Hyvät herrat, Iltalypsy, YleLeaks. Poliittinen tv-satiiri on naurattanut suomalaisia jo pitkään. Parhaimmillaan Suomi on ollut jopa edelläkävijämaita poliittisen satiirin tuomisessa televisioon. Jättiyleisöjä keränneistä ajankohtaissarjoista muodostui merkittävä osa aikansa yhteiskunnallista keskustelua.

Kuinka vallalle nauretaan -kirjassa käsikirjoittaja ja huumorin tutkija Janne Zareff avaa poliittisen satiirin merkitystä ennen, nyt ja tulevaisuudessa. Maailmalla poliittinen satiiri voi hyvin, ja etenkin nuoremmille yleisöille siitä on muodostunut maailman seuraamisen tärkeä kanava. Kahnaukset satiirintekijöiden ja vallanpitäjien välillä eivät silti ole mennyttä maailmaa.

Zareff kertoo myös rehellisesti poliittisen satiirin synnyttämisestä. Läpi kirjan seurataan Noin viikon uutiset -ohjelman tekoprosessia, mikä pakottaa pohtimaan humoristien ikuisuuskysymyksiä. Mitä hauskaksi tekemisen keinoja on olemassa? Mihin kritiikin terä kannattaa ja pitää kohdistaa? Kuinka loukkaavaa sisältö voi vielä olla, jotta edes joku nauraa?

Samalla selviää, että kaikki satiiri ei olekaan pelkkää viatonta viihdettä.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »