Pikisaaresta Pariisiin (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (17.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Finska
Utgivningsdatum
2020-08-13
Förlag
Gaudeamus
ISBN
9789523456563
Pikisaaresta Pariisiin (e-bok)

Pikisaaresta Pariisiin (e-bok)

E-bok (EPUB), Finska, 2020-08-13
179
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"Seison kuin lintu häkkinsä kynnyksellä levitetyin siivin. Minä matkustan, ystäväni: matkustan ulkomaille."

Näin kirjoitti 23-vuotias Frans Michael Franzén toukokuussa 1795, kun hän nousi purjelaivaan Turun Pikisaaren satamassa. Nuori yliopistomies oli täynnä odotusta, pääsisihän hän nyt ensi kertaa Lontoon ja Pariisin kaltaisiin sykkiviin suurkaupunkeihin.

1700- ja 1800-luvun taitteen Euroopassa matkusteli muitakin suomalaisia. Pikisaaresta Pariisiin -teoksessa heidän seikkailuistaan ja kirjoituksistaan piirtyy kuva kiihkeää aikaa eläneestä maanosasta, jota teollistuminen ja vallankumoukset myllersivät.

Teoksessa seurataan esimerkiksi kreivitär Sophie Creutzin, taidemaalari Mathilda Rotkirchin, lääkäri Immanuel Ilmonin sekä fennomaani J. V. Snellmanin matkantekoa eri puolilla Eurooppaa Holsteinin puutarhoista Etnan rinteille. Miltä Pariisin kadut näyttivät Ranskan vallankumouksen jälkeen? Millainen tunnelma oli wieniläisravintoloissa 1840luvun alussa? Miltä tuntui matkustaa täpötäysissä saksalaisissa postivaunuissa keskellä yötä? Entä millaisilta Suomi ja suomalaisuus näyttivät, kun niitä tarkasteli matkan päästä?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Heli Rantala

  • Suurenmoinen sitruunaseikkailu

    Heli Rantala

    <p>Hyppää mukaan sitruunamatkalle Pohjoisnavalle!</p><p>Tuuli Ajo on ihastuttava uusi tuttavuus, jonka seikkailuja saa seurata sydän pamppaillen mutta hymyssä suin. </p><p>Tuulia saattaa joskus pelottaa, mutta pelkuri...

  • Kaikkien aikojen kookoskeikka

    Heli Rantala

    <p>Hersyvä seikkailu 6-10-vuotiaille </p><p>"Kuumailmapallolla lentäminen on vähän niin kuin elämä itsessään! Elämää ei voi hallita, mutta sitä voi yrittää ohjata haluamaansa suuntaan."</p><p>Tuuli ei ole perheensä se...