Auschwitzin sisaret (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (377.9 MB)
Språk
Finska
Inläsare
Mirva Kuivalainen
Utgivningsdatum
2020-10-01
Upplaga
1
Förlag
Bazar (WSOY)
Översättare
Sirpa Parviainen
ISBN
9789523760219

Auschwitzin sisaret Ljudbok

Ljudbok,  Finska, 2020-10-01
271
Billigast på PriceRunner
Lyssna i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    271
Visa alla 1 format & utgåvor
Tietokirja juutalaissisaruksista, jotka pelastivat kymmeniä ihmisiä toisen maailmansodan aikana

Roxane van Iperenin tietokirja Auschwitzin sisaret on vaikuttava kertomus kahden nuoren naisen pyyteettömästä rohkeudesta ja inhimillisyydestä maailmanhistorian synkimmällä hetkellä.

Toisen maailmansodan aikana Brilleslijperin juutalaissisarukset Janny ja Lien pyörittivät Hollannin suurinta vainottujen piilopaikkaa. Se sijaitsi vuokratussa huvilassa parikymmentä kilometriä Amsterdamin ulkopuolella, aivan natsien silmien alla. Janny ja Lien onnistuivat pelastamaan kymmeniä ihmisiä ja tarjoamaan heille turvapaikan kaukana sodan kauhuista.

Lopulta Jannyn ja Lienin rauhaisa turva paljastui, ja heidät lähetettiin viimeisellä junalla Auschwitziin. Samassa junassa kohti kuolemaansa matkustivat myös Anne ja Margot Frank, joita Janny ja Lien yrittivät auttaa parhaansa mukaan. Mutta vain Janny ja Lien selviytyivät hengissä.

Kirjailija ja toimittaja Roxane van Iperen törmäsi Brilleslijperien siskosten tarinaan ostettuaan heidän vanhan kotitalonsa Amsterdamin läheltä vuonna 2012. Remontin yhteydessä talon kätköistä paljastui piilopaikkoja ja dokumentteja talon salatusta menneisyydestä. Van Iperen selvitti talon asukkien vaiheita kuuden vuoden ajan arkistojen ja haastattelujen avulla.

Hollantilainen Roxane van Iperen (s. 1976) on juristi, toimittaja ja kirjailija. Hänen esikoisteoksensa, romaani Schuim der aarde, voitti Alankomaiden parhaan esikoiskirjan palkinnon vuonna 2017.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Roxane Van Iperen