Hilma, punalesken tarina (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (142.0 MB)
Språk
Finska
Inläsare
Katja Aakkula
Utgivningsdatum
2022-09-27
Förlag
Docendo
ISBN
9789523823969
Hilma, punalesken tarina (ljudbok)

Hilma, punalesken tarina Ljudbok

Ljudbok (MP3), Finska, 2022-09-27
249
Lyssna i Bokus Reader för iOS och Android.
Finns även som
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    249
Visa alla 1 format & utgåvor
Nuoren naisen selviytymistarina sotien koettelemuksista.

Hilma - Punalesken tarina on tietokirja, joka pohjautuu autenttisiin muistiinpanoihin kevään 1918 tapahtumista. Se johdattaa suomalaisnaisen vaiheisiin, joissa korostuvat sekä punainen että valkoinen häpeä mutta ennen kaikkea vahvuus ja selviytyminen.

Lapsiperheen elämä Padasjoen Arrakosken kylässä muuttui sisällissodan seurauksena julmaksi tragediaksi ja ainoan eloon jääneen perheenjäsenen selviytymistaisteluksi. Punaleski Hilma Freiström onnistui pakenemaan toiselle paikkakunnalle, jossa hänestä tehtiin sisarensa avulla valkoinen pälkäneläinen, lotta ja itsenäisen Suomen sivistyspyrkimysten altis kannattaja. Mutta voiko teloitetun puolison verellä painettua punaleimaa poistaa lopullisesti?

Kerronnan keskiössä on pieni muistikirja, jonka Hilma sai puolisoltaan jouluna 1917. Se jäi viimeiseksi muistoksi Jalmarista. Päiväkirjan sivuille Hilma tallensi seuraavan kevään tapahtumia ja muutoin sanoittamatta jäänyttä lesken ja lapsensa menettäneen äidin tuskaa.

Hilman tarina kuvaa, miten nuori nainen joutui sodan särkemäksi ja miten niukasti punaleskellä oli keinoja selviytyä sodanjälkeisessä pelon ja vihan ilmapiirissä. Hilman sukupolvi kannatteli Suomea toisen maailmansodan aikana ja ryhtyi sen jälkeen rakentamaan yhteiskuntaa uudelleen. Moni sen edustaja kantoi punahäpeää tai vaikeni lottana palvelemisesta. Hilma Freiström koki molemmat.

FM Ulla Sirén on vapaa toimittaja, joka on tehnyt tietokirjoja tilaustöinä useille yhteisöille sekä työskennellyt pitkään paikallishistorian erikoistoimittajana.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ulla Sirén

  • Giraffens dröm : eller en pensionärs konfunderingar: Dikter

    Ulla Sirén

    Våra liv präglas i hög grad av att göra. Så en dag har vi tid och möjlighet att bara vara. Låta andra gå före i kassakön. Tid att leka. Tid att observera och reflektera över allt från vardagstrivialiteter till de stora livsfrågorna. Med klarsynthe...