Pohjois-Korea ei koskaan pyydä anteeksi (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (196.7 MB)
Språk
Finska
Inläsare
Raiko Häyrinen
Utgivningsdatum
2023-10-10
Förlag
Docendo
Översättare
Katja Kärkkäinen
ISBN
9789523825956

Pohjois-Korea ei koskaan pyydä anteeksi Ljudbok

Ljudbok,  Finska, 2023-10-10
255
Billigast på PriceRunner
Lyssna i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    255
Visa alla 1 format & utgåvor
Pohjoiskorealaisen sotilaan tositarina on jännittävä kuin vakoojatrilleri.

Vuonna 1996 Etelä-Korean rannikolla ajoi karille vakoilemassa ollut pohjoiskorealainen sukellusvene. Miehistö yritti tuhota veneen, mutta räjähdys epäonnistui ja miehistön oli noustava maihin. Alkoi jahti, johon osallistui 40 000 Etelä-Korean sotilasta. Vain yksi sukellusveneen miehistön jäsen, perämies Lee, jäi henkiin. Kirja kertoo hänen uskomattoman tarinansa.

Kun hollantilainen journalisti Jeroen Visser kuuli sukellusveneen ja perämiehen tapauksesta, hän päätti selvittää Leen kohtaloa tarkemmin. Selvisi, että Lee ei joutunutkaan vankilaan vaan hän loikkasi Etelä-Korean armeijan palvelukseen.

Pohjois-Korea kohtelee loikkareita ankarasti, joten vielä vuosien jälkeenkin Lee olisi vaarassa, jos hänen olinpaikkansa paljastuisi. Pohjois-Korean tehokas vakoojatehdas tuottaa taitavia vakoojia, joille Leen eliminoiminen ei olisi ongelma eikä mikään.

Tarina heijastelee myös Etelä- ja Pohjois-Korean välisiä suhteita, kulttuurieroja ja epäluuloja.

Journalisti Jeroen Visser asui Etelä-Koreassa viiden vuoden ajan (2016-2020) hollantilaisen sanomalehden kirjeenvaihtajana. Hän huomasi kuitenkin kirjoittavansa artikkeleita enemmän Pohjois- kuin Etelä-Koreasta. Visser pani merkille, että molemmilla puolilla rajaa puhutaan kauniisti Koreoiden yhdistymisestä, mutta vuosina 1950-53 käyty Korean sota tuntuu yhä jatkuvan.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »