Seitsemän päivää jäljellä (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Finska
Utgivningsdatum
2019-12-10
Förlag
Aula & Co
Översättare
Aki Räsänen
ISBN
9789527190395
Seitsemän päivää jäljellä (e-bok)

Seitsemän päivää jäljellä (e-bok)

E-bok (EPUB), Finska, 2019-12-10
119
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Kiehtova ja koskettava kuvaus rikoksesta, elämästä vankilassa, odotuksesta ja kuolemasta.

Siinä hän viimein istuu luodinkestävän lasin takana. 41-vuotias mies, jota hän oli lentänyt Atlantin toiselta puolelta tapaamaan. Hän nosti luurin ja esitteli itsensä.

Kun palkittu toimittaja ja kolumnisti Carina Bergfeldt tapaa Vaughn Rossin, tällä on enää yksi viikko elinaikaa. Hän on saanut kuolemantuomion Teksasissa, siinä USA:n osavaltiossa joka teloittaa kaikkein eniten vankeja. Vaughn Ross on odottanut kymmenen vuotta, yhdeksän kuukautta ja kymmenen päivää kuolemaansa, jonka on tarkoitus hyvittää murhat, joista hänet tuomittiin 2002.

Tapaaminen käynnistää viikon, jonka aikana Bergfeldt tapaa papin, joka on kuunnellut yli 150 murhaajan viimeiset tunnustukset, vankilanjohtajan, joka on saattanut 89 kuolemaantuomittua teloitettavaksi, naisen, joka rakastaa murhaajaa, kostoa janoavan perheen ja poliisin, joka on antanut lupauksen josta vapautuu vasta, kun myrkky virtaa Rossin suoniin. Mutta kaikki alkaa miehestä, jolla on vain seitsemän päivää elinaikaa.

Carina Bergfeldt (s. 1980) on palkittu ruotsalainen toimittaja ja kirjailija. Seitsemän päivää jäljellä -kirjan pohjana oleva juttusarja "Viikko kuoleman kanssa" oli lehden kaikkien aikojen luetuin. Viikko julkaisun jälkeen sen oli lukenut 2,2 miljoonaa ruotsalaista, neljännes koko maan väestöstä. Vuotta myöhemmin Carina palasi Teksasiin ja kirjoitti kirjan siitä, miten monen ihmisen elämään yksi teloitus vaikuttaa.

Toimittajan työ on kuljettanut Bergfeldtiä ympäri maailmaa. Hän on kirjoittanut Intian joukkoraiskauksista, Meksikon huumekartelleista ja Tsadin nälänhädästä. Hän raportoi Utöyan joukkosurman Aftonbladetiin ja sai jutusta vuoden journalistipalkinnon vuonna 2012. Lehtikirjoitusten ja tietokirjojen lisäksi Bergfeldt on kirjoittanut kaksi suosittua ja monelle kielelle käännettyä dekkaria.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Carina Bergfeldt