Metsäläisistä maailmanparantajiksi: Suomalaisen itsetunnon kehityshistoriaa (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Finska
Utgivningsdatum
2019-08-08
Förlag
Books on Demand
ISBN
9789528090175
Metsäläisistä maailmanparantajiksi: Suomalaisen itsetunnon kehityshistoriaa (e-bok)

Metsäläisistä maailmanparantajiksi: Suomalaisen itsetunnon kehityshistoriaa E-bok

E-bok (EPUB), Finska, 2019-08-08
130
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone och iPad
Suomalaisia on luonnehdittu vuosikymmenestä toiseen samanlaisilla piirteillä ja argumenteilla. Suomalaiset ovat koko satavuotisen itsenäisyytensä ajan alentaneet itseään jopa rotuteorioihin vedoten. Omissa rotuteorioissa suomalaiset ovat käyttäneet keskeisenä todistusaineistona alkoholia.

Suomalainen itsekuva ja itsetunto alkoivat muotoutua silloin kun syntyi ajatus kansakunnasta. Kirjallisuuden luoma juro tyyppikansalainen ei ole muuttunut paljoa nykypäivään tultaessa. On tarpeen pohtia, miten tämä on mahdollista.

Tämä tutkielma koettaa osoittaa kuinka absurdeja ja perusteettomia ovat erilaisuuteen (tai samanlaisuuteen) pohjaavat ennakkoluulot. Teemaa ei ole aiemmin tutkittu historiantutkimuksen menetelmin.

Suomalainen mielenmaisema muuttuu juuri nyt ennätysmäisen nopeasti. Entisen itsekriittisyyden tilalle on tullut aivan muuta. Nykyistä itsensä alentamista edustaa kuitenkin vieraan pelko. Pelätään että ne jyrää meitin.

Kirja on kirjoitettu kaikille, joita kiinnostaa myytti suomalaisuudesta ja oman kansan erikoislaatuisuudesta. Teema sisältää elementin joka on perinteisesti kiinnostanut suomalaisia: mitä meistä ajatellaan.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Harri Sallinen

  • Intergovernmental Advocates of Refugees

    Harri Sallinen

    Refugee problem bacame a subject requiring measures after the First World War when millions of refugees in need for protection and passports poured into Europe and elsewhere. The League of Nations together with the ILO had to take responsibility f...

  • Perkeleen evoluutio

    Harri Sallinen

    Perkele on yksi pisimpn suomen kieless sellaisenaan kytetyist sanoista. Nykyn se tunnetaan lhinn kirosanana. On kuitenkin oletettavaa, ettei kyseess ole pelkstn hyvin rimmaava rrpitoinen deskriptiivisana, vaan taustalla on jonkinlainen uskomusolen...