Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2013-12-20
Förlag
Nina Backlund
ISBN
9789529306053
60+ och singel (e-bok)

60+ och singel (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2013-12-20
89
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
I AUGUSTI 2014 1.000 BIBLIOTEKSLÅN SOM E-BOK ELLER LJUDBOK.

»Om man skulle dela in kvinnobröst i viktklasser kan jag utan överdrift säga att jag redan i puberteten hade vägt in som weltervikt. Och idag snackar vi tungvikt, eller rentav supertungvikt. På den nivån är det inte längre byst, det är pattar. Det lärde grabbarna mig redan i småskolan.»

Tröttnat på alla deckare ..? 60+ och singel är en hejdlös och huvudlös berättelse i god Paasilinnaanda om Solveig, 60+, som kastar loss från tryggheten och tristessen i ett långt liv som arbetsnarkoman för att segla ut i det okända med målet att finna kärlek för en mogen kvinna.

Solveig är mormorgenerationens svar på Bridget Jones. Lika pigg på äventyr som hon, men med den luttrade kvinnans syn på tillvaron och med en stor portion humor.

> FINNS ÄVEN SOM LJUDBOK

Sagt om boken:

»Du skriver bra och humoristiskt, och jag tror att det kan finnas en stor publik för den här boken i Sverige, men då vi främst är inriktade på den utländska marknaden är boken tyvärr inte något för oss.»

- Leyla Belle Drake, Salomonsson Agency AB

***

»Författarens egen jämförelse med Bridget Jones dagbok är inte helt fel. Solveig accepterar sina skavanker, lär sig ta för sig av livets goda. Och när det går på tok, som det gör om och om igen, studsar hon tillbaka.

Backlund har en inkännande stil som gör att man vill veta hur det går för Solveig. Det här är fräckt, roligt, pinsamt och här och där också sorgligt.

/.../ Backlunds språk är fullt av målande beskrivningar som 'ett leende som kändes lika oäkta som Dolly Partons tuttar'. Språket är så levande att man ser handlingen spelas upp som på en scen.»

- Patrik Dahlblom, Nya Åland

***

»Texten driver en framåt hela tiden, är levande, färgstark och rolig. Nu har ju både Paasilinna och Ojaharju kastat in handduken, så fältet är fritt - varsågod!»

- anonym läsarröst
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Nina Backlund

  • Ett band för vänskapen

    Nina Backlund

    Ett band för vänskapen är en liten bok om konsten att göra något vackert av nästan ingenting. I boken presenteras teknik och mönster för knytande av s.k. vänskapsband, ett hantverk som inte kräver stora utrymmen eller mycket pengar. Allt som behöv...

  • YOLO [man lever bara en gång]

    Nina Backlund

    Författaren till uppmärksammade humorromanen 60+ och singel (utgiven 12/2013) kommer här med en ny bok och bjuder i den på en helt annan, mer allvarsam sida av sitt berättande. I samlingsvolymen YOLO [man lever bara en gång] ingår tre noveller och...

Bloggat om 60+ och singel