Finansministern - BOK SIGNERAD AV ANDERS BORG (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-10-25
Förlag
Mondial
ISBN
B000349424

Finansministern - BOK SIGNERAD AV ANDERS BORG

(22 röster)  |   Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-10-25

Slutsåld

UNIKT TILLFÄLLE! BEGRÄNSAD UPPLAGA! BOK SIGNERAD AV ANDERS BORG!

"USA:s Tim Geithner hälsade alla välkomna och släppte fram Strauss-Kahn. Det var uppenbart vart åt det barkade. IMF ville inte gå vidare. Efter Strauss-Kahn tog Lagarde, Darling, och Steinbrück till orda. Alla instämde med IMF. Fonden och EU-kommissionen kunde inte gå vidare med utbetalningarna, var den samlade meningen.

Jag kände paniken välla över mig. Detta var ett av de mest pressade ögonblick under finansministeråren, och jag insåg bokstavligen att Sveriges öde hängde på en skör tråd. Jag hade aldrig deltagit på ett G7-möte före detta och tänkte att det fick bära eller brista och påbörjade min argumentation."

Ingen trodde att han skulle bli finansminister allra minst han själv. Ändå var det Anders Borg som skötte Sveriges finanser under den mest stormiga ekonomiska perioden sedan trettiotalets depression. Och det var han som skapade stora internationella rubriker för sitt sätt att lotsa Sverige och EU genom finanskrisen.

I Finansministern berättar Anders Borg hela historien. Från det motarbetade förändringsarbetet av Moderaterna och formandet av Alliansen, till valsegern 2006 och det intensiva reformarbetet. Bakom kulisserna till finans- och eurokrisen och dramatiska förhandlingar med världsledare. Vidare till den osannolika valsegern 2010 och sin egen sorti från den politiska scenen 2014.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Finansministern - BOK SIGNERAD AV ANDERS BORG. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Borde läsas av alla plitiskt intresserade
  Bengt Eriksson, 23 september 2020

  Intressant och lärorik läsning. Det gör inte saken sämre att boken är välskriven och att Anders Borg klargör vad som hände under finanskrisen.

 2. En lärorik läsning
  Sverre Berglund, 9 januari 2020

  Mycket intressant läsning särskilt de delar av boken som handlar om M:s strategier och arbetssätt inför valet 2006
  Man behöver vara riktigt på tå för att hänga med i alla ekonomiska termer och upplägg när författaren beskriver finanskrisen 2008
  Sammanfattningsvis en mycket lärorik och intressant bok att läsa som ger en djupare förståelse för centrala politikers otroliga arbetsinsatser och starka engagemang

 3. Ett måste för politiskt intresserade
  - (Göteborg), 19 december 2019

  En välskriven och bra bok om Sveriges väg genom finanskrisen. Om man är politiskt eller ekonomiskt intresserad kan jag starkt rekommendera boken, oavsett vart man själv står politiskt

 4. Sverige-eu-ekonomi
  Leo Björk, 18 november 2019

  En fullödig sammanfattning av Eus/Sveriges ekonomiska politik efter 2006 fram till 2014. En briljant analys av kaoset med förslag till korrigerande åtgärder. Tack vare Anders akademiska bakgrund, hans djupa kunskaper inom nationalekonomin ger boken en lärorik information om livet bakom kulisserna. Och som vanligt, festen tar slut när den är som roligast och kanske i detta fall som mest intressant!
  Om man får önska, vill man förstås att det snart kommer en fortsättning av Anders som behand... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Anders Borg

 • Finansministern

  Anders Borg

  Ingen trodde att han skulle bli finansminister -- allra minst han själv. Ändå var det Anders Borg som skötte Sveriges finanser under den mest stormiga ekonomiska perioden sedan trettiotalets depression. Och det var han som skapade stora internatio...