Finansministern - BOK SIGNERAD AV ANDERS BORG (inbunden)
Ingår i kampanjer:
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-10-25
Förlag
Mondial
ISBN
B000349424
Finansministern - BOK SIGNERAD AV ANDERS BORG (inbunden)

Finansministern - BOK SIGNERAD AV ANDERS BORG

Inbunden Svenska, 2019-10-25
209
Förboka gärna! Förväntad leverans vecka 44.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.

UNIKT TILLFÄLLE! BEGRÄNSAD UPPLAGA! BOK SIGNERAD AV ANDERS BORG!

"USA:s Tim Geithner hälsade alla välkomna och släppte fram Strauss-Kahn. Det var uppenbart vart åt det barkade. IMF ville inte gå vidare. Efter Strauss-Kahn tog Lagarde, Darling, och Steinbrück till orda. Alla instämde med IMF. Fonden och EU-kommissionen kunde inte gå vidare med utbetalningarna, var den samlade meningen.

Jag kände paniken välla över mig. Detta var ett av de mest pressade ögonblick under finansministeråren, och jag insåg bokstavligen att Sveriges öde hängde på en skör tråd. Jag hade aldrig deltagit på ett G7-möte före detta och tänkte att det fick bära eller brista och påbörjade min argumentation."

 

Ingen trodde att han skulle bli finansminister allra minst han själv. Ändå var det Anders Borg som skötte Sveriges finanser under den mest stormiga ekonomiska perioden sedan trettiotalets depression. Och det var han som skapade stora internationella rubriker för sitt sätt att lotsa Sverige och EU genom finanskrisen.

I Finansministern berättar Anders Borg hela historien. Från det motarbetade förändringsarbetet av Moderaterna och formandet av Alliansen, till valsegern 2006 och det intensiva reformarbetet. Bakom kulisserna till finans- och eurokrisen och dramatiska förhandlingar med världsledare. Vidare till den osannolika valsegern 2010 och sin egen sorti från den politiska scenen 2014.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Finansministern - BOK SIGNERAD AV ANDERS BORG
  2. +
  3. F. V. Thorsson : fattigpojken som blev finansminister

De som köpt den här boken har ofta också köpt F. V. Thorsson : fattigpojken som blev finansmi... av Jan Thorsson (häftad).

Köp båda 2 för 387 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Finansministern - BOK SIGNERAD AV ANDERS ...