SIGNERAD - Dancing Queen - signerad av Denise Rudberg (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Queen (del 1)
Antal sidor
400
Utgivningsdatum
2023-11-09
Förlag
Norstedts
Originalspråk
Svenska
Medarbetare
Acedo, Sara (form)
ISBN
B000390823
SIGNERAD - Dancing Queen - signerad av Denise Rudberg (inbunden)

SIGNERAD - Dancing Queen - signerad av Denise Rudberg

Inbunden, Svenska, 2023-11-09
239
  • Förboka gärna! Förväntad leverans vecka 45.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.

BOKEN ÄR SIGNERAD AV DENISE RUDBERG!

Dancing Queen är en svensk polisroman och sjuttiotals noir-thriller med lika delar Sjöwall Wahlöö och Scandi Crime. I högt tempo skildras hur två kvinnliga poliser ur olika generationer, Agneta Thorén och Karin Johansson, råkar på hemligstämplad information som leder rätt upp i toppskiktet och försätter dem i omedelbar livsfara. För i det oskuldsfulla Sverige tittar man på Gäst hos Hagge på kvällarna och dansar disco på helgerna - men bordellhärvan, IB-affären och andra konspirationer och sammansvärjningar sopas effektivt - och till varje pris - under mattan. Agneta Thorén är en ung polis och ensamstående mamma som efter en hörselskada i samband med en utryckning till västtyska ambassaden tvingas till skrivbordstjänstgöring på Stockholmspolisens stadsarkiv. Arbetet i arkivet är långt ifrån lika händelsefullt som aktiv tjänst - men allt förändras när hon förstår att någon med hög säkerhetsprövning döljer komprometterande uppgifter som leder hela vägen till det politiska toppskiktet. I Stockholmsförorten Vällingby skyndar statsminister Olof Palme ut genom dörren med en marmeladsmörgås i ena handen och sin skrynkliga slips i den andra. Han slänger sig in i sin Fiat för att hinna till Rosenbad i tid. Några kvarter därifrån trampar Karin Johansson iväg på cykeln för att hinna med tunnelbanan. Karin var en av de första svenska kvinnliga poliserna i tjänst, men efter att ha arbetat i flera år på fältet kan hon konstatera att karriären stannat upp rätt betänkligt. En dag omkommer en av hennes nära väninnor i kåren i en tragisk olycka. Ovetande kliver Karin rätt in i ett getingbo av lögner, brott och konspirationer på högsta ort - och snart inser hon att hon har reducerats till en bricka i ett otäckt spel.

1976 är året då Ingemar Stenmark vinner världscupen och Björn Borg vinner i Wimbledon, oljekris och stegrande inflation tvingar in Sverige i en devalveringsvåg, melodifestivalen ställs in, mellanölet avskaffas och Socialdemokraterna förlorar regeringsmakten efter fyrtiofyra år.

Och på sommaren gifter sig kung Carl XVI Gustaf med Silvia Sommerlath.

Vi har länge vetat att 1970-talet var en brytningstid. Sverige exploderade av nya trender - skateboarden, klassfrågor, utsvängda jeans och Kerstin Thorvalls banbrytande debut som trängdes tillsammans med Ulf Lundells Jack.

I Denise Rudbergs nya spänningsserie syns ett land som ännu inte förlorat sin oskuld och där makten på ett auktoritärt sätt håller borta oliktänkande, ifrågasättande och störande element.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. SIGNERAD - Dancing Queen - signerad av Denise Rudberg
  2. +
  3. SIGNERAD - Födelsedagen - signerad av Sofie Sarenbrant och Carina Bergfeldt

De som köpt den här boken har ofta också köpt SIGNERAD - Födelsedagen - signerad av Sofie Sar... av Sofie Sarenbrant, Carina Bergfeldt (inbunden).

Köp båda 2 för 468 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Denise Rudberg