SIGNERAD - Curry : Guide till världens godaste (inbunden)
Ingår i kampanjer:
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
100
Utgivningsdatum
2024-09-13
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Weibull, Lennart (foto)
ISBN
B000406428

SIGNERAD - Curry : Guide till världens godaste

Inbunden,  Svenska, 2024-09-13
259
Billigast på PriceRunner
  • Förboka gärna! Förväntad leverans vecka 38.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.

UNIKT TILLFÄLLE! SIGNERAD AV JIMMY GUO!

Förboka och delta i utlottningen om tre presentaskar med kryddor utvalda av Jimmy från The Pepper Quest. Ett startkit med smaksättare som behövs för att komma igång med bokens recept.

Vad är egentligen hemligheten bakom en vällagad massaman? Svar: Du kokar ner kokosmjölken tills den spricker! Och hur får du till en harmonisk balans i en rätt med tolv olika kryddor? Jo, genom att tillsätta dem i rätt ordning.

CURRY innehåller ett 50-tal recept på allt från lättlagade och bekanta klassiker som chicken tikka masala och dal till exotiska festmåltider som rendang och lankesisk krabbcurry.

Curry är så mycket mer än den gula kryddbland­ningen vi svenskar vuxit upp med. I denna bok utforskar vi curryrätternas färgsprakande värld och dess kulinariska betydelse världen över. I curryrecept från främst Indien, Sri Lanka, Indonesien, Thailand och Japan följer vi mänsklighetens uråldriga fascina­tion för kryddorna och smakerna som format världen genom handelsvägar, krig och politik.

Du får grundläggande och detaljerad kunskap om råvarorna och teknikerna som används för att laga curryrätter. Recepten är inte bara goda utan ger dig en inblick i hur lokala råvaror bildar en mångfald av storslagna smaker.

Följ med på en upptäcktsfärd som steg för steg, en råvara i taget, guidar dig genom några av världens mest anrika matkulturer och dess förföriskt intensiva smaker, färger och dofter.

Jimmy Guo arbetar som kock och matkreatör och har tidigare gett ut boken Mitt kinesiska skafferi — en guide med recept (2022). Med nördig nyfikenhet och passion för matkulturers ursprung strävar han som författare efter att avmystifiera och göra det kompli­cerade enkelt att förstå. Utan att skippa de betydelse­fulla nyanser och detaljer som gör all skillnad i resultatet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. SIGNERAD - Curry : Guide till världens godaste
  2. +
  3. SIGNERAD - Kalorismart - signerad av Annie Erfass

De som köpt den här boken har ofta också köpt SIGNERAD - Kalorismart - signerad av Annie Erfass av Annie Erfass (inbunden).

Köp båda 2 för 518 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jimmy Guo

  • Mitt kinesiska skafferi : en guide med recept

    Jimmy Guo

    Alla hemmakockar som någon gång besökt en asiatisk livsmedelsbutik har nog upplevt både extas och förvirring inför utbudet av burkar, flaskor och kryddor. Men var ska man egentligen börja? Varför finns det femtioelva sorters soja och vad är egentl...