Charlotte jobbar som webbredaktör på Bokus vilket bland annat innebär underhåll av sajten, skrivande av nyhetsbrev och en massa härligt redaktionellt och digitalt fix och trix.

Hon älskar böcker av olika slag och det som startade allt var en välkänd trollkarl.

- Det började med Harry Potter när jag var i elvaårsåldern. Jag var helt besatt, på gränsen till galen faktiskt. Jag fastnade så hårt för trollkarlsvärlden att jag inredde mitt flickrum till ett Gryffindor-sällskapsrum och jag deltog även i en look-a-like Harry Potter-tävling. Där satt jag sedan utklädd en hel dag i bokaffären och fick signera Potter-böcker - som självaste Harry Potter(!)

Charlotte har erfarenhet från den digitala tidskriftsvärlden men har alltid haft ett gott öga till bokbranschen.

- Det absolut bästa som kan hända när man läser en bok är att man helt enkelt inte kan stänga den. Som när man ligger där om natten med ögonlock uppspända med klädnypor för att kunna fortsätta läsa. Endast sådana böcker kommer jag att tipsa om!

David Grossman, A Horse Walks into a Bar
En komiker står på scen på en liten bar i en liten stad i Israel, redo att dra skämt. Han kommer istället in på sin egen livsberättelse och reaktionerna i publiken är delade av den gripande historien som uppdagar sig framför dem. (Finns även på svenska här)

Peter May, Coffin Road 
En fängslande rysare som utspelar sig i karg och vacker skottsk miljö. Tre historier vävs samman på ett snyggt sätt och det är spännande ända till sista bladet.

Glennon Doyle Melton, Love Warrior  
En naken och ärlig berättelse om en kvinnas väg till att älska sig själv. Genom ett brokigt äktenskap som kantas utav otrohet hittar Glennon tillslut ett sätt att lära känna sig själv och sin man på nytt - på sina egna premisser.

Fredrik Backman, Ditt livs affär 
En sorglig men samtidigt fin liten berättelse som får en tänkare att sätta sig ner för att reflektera. Den lämnar en tår på kinden och viljan att leva och älska så mycket det bara går här och nu.

Thomas Eriksson, Omgiven av idioter 
Har du fortfarande inte läst Omgiven av idioter så är det så dags nu! Boken som har toppat våra topplistor senaste året har nu även gjort personlig succé hos mig. Just nu kan du lära dig förstå din omgivning till reapris - jag lovar att det är en grym deal.