Mikaela har alltid gillat böcker. Efter att ha studerat litteraturvetenskap och medieteknik var Bokus en riktig fullträff 2010.  

- Böcker har alltid varit en stor del av mitt liv. Jag brukade stå vid mormors enorma bokhylla och bokstavera fram titlarna. På sommarloven åkte vi till bokhandeln och handlade Kittyböcker. Jag tror jag läste 30 böcker en sommar. När jag väl hade börjat gick det inte att sluta....

Numera är smaken något breddad men deckare med kvinnliga hjältar hänger kvar. 

- Jag gillar psykologisk spänning, sylvass humor och samtidsromaner om olycklig kärlek. Men mest av allt gillar jag nog att boktipsa. Jag nästan skäms över hur nöjd jag blir när jag lyckas hitta rätt bok till någon jag gillar. 


Sally Rooney, Samtal med vänner
Sally Rooneys hyllade debut träffade mig precis där den skulle. Smart, underhållande och skickligt berättad om kärlek och framförallt maktbalansen i relationer.

Helga Flatland, En modern familj
När Torill och Sverre, efter fyrtio års äktenskap, bestämmer sig för att skiljas förändras allt. Trots att barnen är vuxna får beslutet oväntade konsekvenser för familjens medlemmar. Flatland skiftar berättarperspektivet mellan de tre syskonen och jag kommer på mig själv att flera gånger byta ståndpunkt. Ett familjedrama att sträckläsa!

Stina Jofs, Marie Göranzon Vrålstark & skiträdd
Jag har alltid gillat Marie Göranzon och i denna biografi berättar hon för Stina Jofs om uppväxten, kärlekens utmaningar och livet på teatern. Boken innehåller dessutom ett rikt bildmaterial.

Kristofer Ahlström, Hjärtat är bara en muskel
Kristofer Ahlström är verkligen en skicklig stilist och i senaste boken Hjärtat är bara en muskel fångar han läsaren från första sidan. En laddad roman om makt, kärlek och längtan efter att få höra till. Extra kul med de målande Stockholmsskildringarna.

Carles Ballesteros, Det är läggdags, busiga apan
Min ettårings favoritbok på kvällen! Aporna vill inte sova och med hjälp av en rolig persienneffekt ändras apornas ansiktsuttryck. Kul för alla inblandade!