Lisa - Kategoriansvarig

Det förlorade barnet - Den avslutande delen på detta storslagna romanepos. Elena och Lila är nu två medelålders kvinnor med vuxna barn och deras relation knyts närmare när Elena flyttar tillbaka till Neapel men livet fortsätter att ta vändningar som utmanar deras vänskap.

Före fallet - Hyllad spänningsroman från skaparen av tv-serierna Fargo och Bones. Konstnären Scott Burroughs blir erbjuden att flyga tillbaka till NY med ett privatplan. På planet finns en förmögen känd mediefamilj. Under mycket oklara omständigheter störtar planet och alla utom Scott och en 4-årig pojke lyckas mirakulöst överleva. Spekulationerna och misstankarna om vad som skett drar in Scott i en härva som helt överskuggar den polisiära utredningen. Spännande och intrikat läsning!

Det var vi - Gripande berättelse om det unga paret Nahid och Massoud båda drömmer om rättvisa och frihet i hemlandet Iran. Men inget blir som de tänkt sig och flykten till Sverige blir avgörande för fler generationer framöver.  Fint berättat om sorg och livsglädje.

Skrik tyst så inte grannarna hör Förmodligen författaren Karin Alfredssons stora genombrott. Boken är nominerad till Årets bok 2018 och är en skakande roman om mäns våld mot kvinnor och spänner över flera kontinenter.

Magnus - Kategorichef

Konklaven - Robert Harris är en mästare på att skriva böcker som känns historiskt äkta men samtidigt är spännande. Och inblickar i Vatikanens slutna värld är ju alltid kittlande…

Just nu är jag här - Välskrivet om en kontaktsökande tjej i 30-årsåldern i dagens Stockholm som hamnar i ett dysfunktionellt förhållande. En klockren tidsbild som är oavbrutet fascinerande.

Mysteriernas gata - John Irving var en personlig favorit för mig och många andra på 80-talet med böcker som ”Garp och hans värld”. Kul att se att han fortfarande är i god form med denna roman som rör sig i flera dimensioner både i tid och rum.

På drift - Marianne Lindberg de Geer är en intressant och frispråkig konstnär och dramatiker. I denna utvecklingsroman följer vi Mona på en odyssé genom Europa på 60-talet. Starkt och personligt, får mig att associera till Birgitta Stenbergs klassiker ”Kärlek i Europa”.

Tanja - Kategoriansvarig

Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap - En charmig historia, som med värme och humör berättar om livet i efterkrigets England och på engelska Kanalöarna i endast i brevform till varandra mellan alla bokens karaktärer, som nu finns även i film. Jag har faktiskt fnissat mig genom boken!

Mafioso - En spännande berättelse som äger rum i Chicago på 1920-talet som har allt en anständig deckare måste ha plus kända historiska karaktärer (självaste Lous Armstrong och Al Capone är med!) och en mustig atmosfär där du kan känna dofter och smaker av en svunnen tid.

Hemmet - En rysare i en klass för sig! Jag kunde inte slita mig från boken sent på natten och man är helt skrämd redan innan nåt skrämmande börjar hända! En separat stjärna i kanten för välskrivna miljöer och karaktärer som känns djupa och levande för en annars ansett lättsinnig genre.

Hjärnstark - Boken behandlar ämnet som alla tro sig vet om, men den förklarar så smart och tillgänglit vad är det som händer i kroppen när vi rör på oss. Sommaren är en ypperlig tid att leva sunt och förstå varför!

Charlotte - Webbredaktör

Underjordiska järnvägen  - Den här boken har inte bara kammat hem otaliga stora internationella priser utan även berört många läsare. Det är en fruktansvärd men samtidigt hoppfull berättelse om Cora, en slavflicka från ett bomullsplantage i Georgia.

Harry Potter och det fördömda barnet - Vem får någonsin nog av Harry Potter? Inte jag i alla fall. Den här lilla eftersläntraren är en mysig liten historia om Potters barn. Lite skumt att det inte är Harry, Ron och Hermione som står i centrum men otroligt härligt att få komma tillbaka till Hogwarts och allt vad det innebär! 

Pakten - I Pakten får vi träffa ett par som dras in i en märklig sekt som sägs lösa alla deras äktenskapliga problem. Men innan de vet ordet av så har de mer problem än innan de gick med och det går snabbt från smått obehagligt till riktigt ruskigt!

Hjärnstark - Nu när sommaren står för dörren är det ett perfekt tillfälle att ta tag i träningen. På med dojjorna, släng upp dörren och ta en springrunda. Det kommer du vilja göra efter att du läst Hjärnstark! Den hjälper dig att hitta motivationen – garanterat.

Karin - Team Leader Redaktionen

Den goda dottern - Karin Slaughter skriver smart och mörk spänning som ingen annan! Den goda dottern är en riktig sträckläsningsbok – som gjord för att läsa långa sommarnätter.

Jag ser dig - Zoe hittar bilder på sig själv i radannonserna i tidningen. Är hon förföljd eller har hon blivit galen? Jag ser dig är en kuslig thriller som är omöjlig att lägga ifrån sig.

Ensam i Paris och andra historier - Feelgood-drottningen Moyes ger oss en varm, humoristisk och romantisk historia som utspelas i Paris. Som bonus får vi ett gäng mysiga noveller.

Vända hem - En fantastisk roman! I Vända hem möter vi två systrar som upplever slaveriet från varsin sida. En gripande berättelse om familjerelationer och försoning.

Mikaela - Content Manager

Samtal med vänner - Sally Rooneys hyllade debut träffade mig precis där den skulle. Smart, underhållande och skickligt berättad om kärlek och framförallt maktbalansen i relationer.

Den svavelgula himlen - Jag har inte läst Kjell Westös hyllade roman än, men den ligger högst upp i min egna semesterläsningshög. Hört otroligt bra om denna episka Helsingforsskildring.

Husdjuret - Har läst och gillat Camilla Grebes spänningsromaner sedan debuten Någon sorts frid som hon skrev tillsammans med sin systerMed Husdjuret når hon en helt ny nivå och boken utsågs till Årets bästa kriminalroman av Svenska Deckarakademin 2017.

Pakten - En kuslig bladvändare som kryper in på skinnet. Perfekt strandläsning!