Korkade vita män (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
310
Utgivningsdatum
2003-02-01
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag AB
Översättare
Ulf Gyllenhak
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
Stupid White Men and Other Sorry Excuses for the State of th
Medarbetare
Skarbrandt, Göran (form)
Dimensioner
220 x 140 x 25 mm
Vikt
535 g
SAB
Ocf-qa,F82
ISBN
9789173249362

Korkade vita män

och andra billiga svepskäl för tillståndet i nationen

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2003-02-01

Slutsåld

Michael Moore är filmaren, författaren och fosterlandsälskaren som med vänlig naivitet och iskallt raseri skrämmer slag på det amerikanska etablissemanget. Hans vapen är humor, ironi och uppmaning till direkt handling. Han är rolig, ofta sanslöst rolig. Och politisk. Utan att göra avkall på fakta. Ordfront är mycket glada över att kunna presentera Michael Moores första bok på svenska, den internationellt mycket uppmärksammade kioskvältaren Korkade vita män.

Korkade vita män är lika mycket stå-upp-komik som politisk pamflett. Ett rasande angrepp på allt unket och orättvist i det amerikanska samhället - korrumperade politiker, ekonomisk brottslighet, krigshets, miljöförstöring, rasism, dödsstraff, snabbmat och mycket mer.

Michael Moore nöjer sig inte med nålstick, hans redskap är snarare det amerikanska baseballträet. Till exempel omnämns George W. Bush som "The Thief in Chief", eftersom han, enligt Moore, inte är vald utan olagligt ockuperar Vita huset genom en statskupp. USA är inget annat än en bananrepublik där presidenten fuskat sig till makten.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Korkade vita män. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Michael Moore i hetluften
    Appleferry, 28 april 2003

    Michael Moore skräder inte orden. Genom boken kallar han konsekvent USAs nu sittande president Bush för "presidenten", då han menar att presidentvalets utgång är ett resultat av valfusk från "Klanen Bushs" sida.Han avslöjar även häpnandsväckande saker om de förtroendevalda sittande i regeringen och om detta är sant är det minst sagt katastrofalt. Boken är underhållande och texten löper smidigt. Personligen är jag av den uppfattningen att Moore på slutet börjar visa vad han gentligen tycker oc... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Korkade vita män

Övrig information

Filmaren, författaren och fosterlandsälskaren Moore skrämmer slag på det amerikanska etablissemanget med hjälp av humor, ironi och uppmaning till direkt handling.