Användarprofil Ayla / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Ayla

Antal betyg: 5
Antal recensioner: 5

Händelser vid vatten

En bladvändare

24 september 2015

Trots sina 590 sidor kändes den inte lång. Intressant med sin anknytning till verkliga händelser. Jag känner inte till Norrland bra, men det känns som att Kerstin Ekman har fångat stämningarna och människorna på pricken. Naturen har verkligen sitt eget liv i boken - man hör både fåglarnas kvitter och bäckens porlande.

Jag tycker mycket om boken.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Häxyngel

Hämnden är ljuv

7 mars 2019

Toppen! Jag tycker verkligen Margaret Atwood har lyckats fånga Shakespears anda!
Trots att boken egentligen behandlar allvarliga ämnen, så känns den lätt och luftig - luftanden Ariel svävar över den. Mycket spirituell. Jag känner mig lycklig när jag har läst ut den. Dessutom inspirerade den mig till att läsa Stormen efteråt, för jag ville verkligen förstå de olika personerna.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Morgon i Jenin

Mycket fängslande bok och en fin skildring av hur det...

18 november 2013

Mycket fängslande bok och en fin skildring av hur det gick till när staten Israel bildades. Vi har hört mycket om hur det är där , sett från Israels sida, men inte lika mycket från palestiniernas. Positivt är också att författarinnan försöker skapa förståelse och inte hat. Det är intressant att följa samma familj genom generationerna.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En man som heter Ove

Jag tycker mycket om en man som heter Ove. I början...

9 oktober 2013

Jag tycker mycket om en man som heter Ove. I början gjorde jag det inte - tänkte: Usch vilken sur gubbe! Men efter ett antal sidor började jag tycka mindre illa om honom och efter ännu ett tag så föll jag helt och blev förälskad i Ove! För denne sure gubbe har ett hjärta av guld trots sitt surmulna sätt. Och han lär sig genom att ta andra människor till sitt hjärta och får till slut träffa sin älskade Sonja - hoppas jag.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Den röda soffan

"Den röda soffan" handlar inte så mycket om den röda...

13 maj 2013

"Den röda soffan" handlar inte så mycket om den röda soffan, utan om en yttre och inre resa för två kvinnor. Intressant, men det är så mycket mer jag skulle vilja veta om huvudpersonerna - men det får jag inte. Man får använda sin egen fantasi för det.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej