Användarprofil Christoffer, 27 år / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Christoffer, 27 år (Stockholm)

Antal betyg: 3
Antal recensioner: 3

Alla monster måste dö! ; gruppresa till Nordkorea - ...

Unik resa in i maktfullkomlighetens Nordkorea

26 december 2012

Följ med berättarna på en unik resan in i maktfullkomlighetens och personkultens högborg - Nordkorea. Författarna reser på en gruppresa kors och tvärs över Nordkorea och skildrar vardagslivet för de åtskilliga miljoner som kallar Nordkorea sitt hem. Författarna skildrar absurda ting såsom folktomma jättehotell, bilfria jätteavenyer och andaktsfulla möten med jättestatyer av "den store ledaren". Läsvärd om man vill få en mer samtida och "vardaglig" skildring av Nordkorea.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Inget att avundas : vardagsliv i Nordkorea

Gripande skildring av livet i Nordkorea

26 december 2012

I Demicks bok får vi följa ett antal nordkoreanska avhoppares väg till friheten i Sydkorea. Fem livsöden flätas samman av gripande skildringar av hungersnöd, angiveri, kommunistisk propaganda och vardagslivets sakta mak i staden Chongjin. Boken bygger på förstahandsintervjuer med nordkoreaner som lyckats fly till Sydkorea och Kina på extraordinära sätt och ger en intressant och fängslande inblick i hur livet ter sig för den nordkoreanska befolkningen. Mycket läsvärd!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Igelkottens elegans

Vacker

1 mars 2011

En mycket vacker bok med fantastiska beskrivningar av vardagen i ett högborgerligt bostadshus. En eftertänksam och humoristisk roman som verkligen ger en feelgood-känsla. Jag läste boken på två dagar oförmögen att lägga den i från mig. Flertalet partier är mycket vackra och filosofiska, vilket får en att reflektera över mångt och mycket.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej