Användarprofil Margit / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Margit

Antal betyg: 3
Antal recensioner: 3

De förklädda flickorna i Kabul

Den här boken måste du läsa!

5 maj 2015

En mycket stark bok - ibland har jag bara orkat läsa några sidor åt gången, så skakande och ofattbart är det! Kvinnan är en handelsvara, ägd av pappan eller maken. Ju fler pojkar hon föder i äktenskapet, desto högre värde får hon och familjen/släkten. Föder hon inga pojkar så är hon och familjen mycket utsatta. För att rädda situationen något, klär och uppfostrar man flickor som pojkar, med allas goda minne. Jenny Nordberg, journalist och författare, som genom research i Afghanistan i denna känsliga fråga - i möten med flickor, kvinnor, mödrar men även någon fader, berättar om pojkars och flickors liv, om religion och tradition. Om grupptryck i samhällets alla olika lager. Ska du bara läsa en bok i år - välj denna!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Delhis vackraste händer

En härlig bok! Läs den!

12 april 2015

Jag blev mycket positivt överraskad - en lärorik och rolig bok om Indien. Björn Granath är en fantastisk uppläsare som inte gör det hela sämre precis... Jag har rekommenderat boken till alla mina läsande vänner.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Den stygga flickans rackartyg

Ville inte sluta läsa

5 mars 2011

En mycket angenäm läsupplevelse. Den stygga flickans rackartyg är en historia som jag blev mer och mer nyfiken på ju fler sidor jag läste. Den var inte förutsägbar. Jag måste bara få veta vad som skulle hända sedan och varför och hur det gick. Detta var min första bok av Mario Vargas Llosa men det blir definitivt fler! Uppläsaren är kanske inte min favorit men helt ok. En härlig bok att läsa som omväxling till alla deckare.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej