Användarprofil Mardah / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Mardah

Antal betyg: 3
Antal recensioner: 3

Zombieälg Vs Ekorrar

Riktigt bra, och vansinnigt underhållande!

29 april 2018

Novellen "Zombieälg vs ekorrar" är en rejält flippad, och halvt surrealistisk skräckresa bland nåjder, skogsdjur och odjur, genom vår dimensionen och in i andra.

Novellen är välskriven och rappt berättad. Världsbygget är kompetent och trovärdigt, men också genuint galet. Som läsare har jag aldrig en aning om vad som ska hända, men känner mig hela tiden trygg med att det blir nåt helt oväntat och på samma gång helt rimligt.

Riktigt bra, och vansinnigt underhållande!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jag, dödens fotograf

En riktig gotisk pärla

8 juni 2017

Det kan kännas som ett osäkert kort att stifta bekantskap med en debutant på ett mindre förlag. Men tro mig, hos Jimmy Berestål är man i goda händer. Berestål mejslar fram en välskriven och klassiskt gotisk rysare förlagd till Skottsk landsbygdsmiljö under 1800-talets första hälft. Stämningen är på plats, miljöerna är helt rätt och mina tankar går både åt Lovecrafts mer klassiskt gotisk noveller och Susan Hills fantastiska "Kvinnan i svart" - och det är bland det bästa genren har att erbjuda.

Stilen är till största del säker, historien är riktigt bra, spänningen byggs skickligt upp och när intrigen tätnar är novellen snart nog omöjlig att lägga ifrån sig. Med andra ord - en riktig gotisk pärla!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Familjefrid

Mörkt, skickligt och mycket bra!

16 juni 2017

Susanne Schemper bjuder i "Familjefrid" på tre starka och mycket läsvärda berättelser. I titelnovellen skildrar hon skickligt och från tre olika perspektiv hur det verkligen förhåller sig bakom den perfekta familjefasaden. Det är påtagligt, intimt och skickligt berättat. Och samma sak gäller de andra två novellerna. Någon gång under resans gång tänker jag att jag skulle vilja bli aningen mer överraskad, men samtidigt finns det en tyngd i att berättelsernas mörker är precis så mörkt som man fruktade att det skulle vara. Kort sagt: Mycket​ bra!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej