Användarprofil eftermiddagste.se / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av eftermiddagste.se

Antal betyg: 70
Antal recensioner: 70

Jefferson

En bok även för vuxna!

14 oktober 2021

Karaktärerna i boken är fint beskrivna och man känner verkligen med den goda igelkotten Jefferson som vill klara upp mordet och rentvå sig själv. Han och Gilbert har en fin vänskap som för hela boken framåt och visar på gemenskap och styrka. Humorn i boken gör att den inte blir alltför mörk och hård i sin samhällsskildring av djurhållningen. För vem kan inte le åt hela turistresan till människornas land? Det är både roligt och underhållande!

De svartvita bilderna är både fina och stämningsfulla och kompletterar texten fint!

Jag ger den en stark 3a!

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Familjen Knyckertz och födelsedagskuppen

En rolig tjuvfamilj

10 juni 2021

Oj så roligt vi har åt denna familj när vi läser. De är ju för tokiga och att de råkar ta saker hela tiden får ju lite oanade följder. Men roligheterna varvas med spänning och nederlag när familjen kämpar för att skaffa Ture hans present. För vägen dit ät ju inte så lätt. Brottet måste planeras noga. Sedan ska det utföras och det går inte riktigt enligt plan. Men allt får ett bra slit ändå. Så vi läser och har roligt och skrattar och vips är boken slut. Det gick faktiskt rysligt fort och 4 åringen satt spänt och lyssnade hela tiden och ville inte sluta förrän boken var slut. Sedan har vi faktiskt läst den både en och två gånger till. Gott betyg alltså!

På varje uppslag i boken finns det minst en bild som visar vad som händer och för berättelsen framåt och låter en få mer inblick i livet i familjen. Det med sina korta kapitel gör boken väldigt lättläst och passar bra för de som börjat läsa kapitelböcker. Det är ju spännande och man vill få reda på hur det ska gå för Tures present.

För mig som vuxen tycker jag leken med ord är väldigt rolig. Jag menar vem tycker inte att grannen polisen Paul Isman inte är rolig? Det är ju en lite tragisk och ensam person det men som verkligen kompletterar familjen Knyckertz så bra! Utan honom skulle boken inte alls vara lika bra.

För den roliga läsningen som denna bok gav oss vill vi ge den en stark 4 (av 5) och kommer nog läsa den ännu en gång inom kort!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Min stora bok om fordon : bilar, traktorer och grävm...

Fin fordonsbok med bra och fina illustrationer

16 augusti 2021

Det här är en bok där det stora fokuset är bilderna och de är väldigt detaljrika och har många olika fordon på sig men även lite andra roliga detaljer. Fordonen är fint illustrerade och hela boken känns väl genomarbetat vilket gör den rolig att titta i även för oss vuxna. Texten till bilderna är korta och här hade det kanske kunnat vara lite längre texter. Men illustrationerna är det som boken är uppbyggd runt och det gör den bra.

Denna bok har vi läst många gånger och tittat på bilderna i och pratat om . Den är väldigt omtyckt. Däremot märks det att boken inte är från Sverige då ambulansen inte alls ser ut som ambulanser gör.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Min mamma är snabbare än din!

Vem är snabbast?

16 augusti 2021

Det här är en rolig berättelse som vi har läst flera gånger.
Det är en rolig berättelse som vi båda tycker om och jag kan mycket väl kunna tänka mig kan hända på en förskola när två barn väntar på att bli hämtade. Att det kan bli en liten tävling om vems förälder som egentligen är snabbast.
Texten är de båda barnen som pratar om vad deras mammor gör för att komma först. Deras samspråk förmedlar både vad som händer men också känslor genom hur de säger de olika sakerna. Man anar både att de de blir irriterade på varandra men också att de blir sams. Att så mycket kan förmedlas utifrån denna lilla text tycker jag är fint!
Bilderna av Joanna Hellgren är både detaljrika och roliga att titta på. Det händer saker och man förstår hur bråttom mammorna har där de skyndar fram genom staden. Illustrationerna visar såklart både det barnen pratar om men man kan titta på dem utan att egentligen läsa något och ändå få reda på vad boken handlar om.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Gränsmark

Ett år med en lantbrevbärare!

10 juni 2021

Denna bok ger en inblick i lantbrevbärarens uppgift, både den officiella och den inofficiella som att vara den mänskliga kontakt som endel människor får. Ute i glesbygden där närmsta grannen är en bit bort kan brevbäraren bli lite av en allt i allo som ger möjlighet till fortlevnad där man inte träffar så många andra. Då är det bra med en brevbärare att få skjuts av eller bikta sig till! Boken tar också upp den eviga frågan landsbygd vs stad och hur dessa påverkar varandra. Det är helt enkelt en samtidsroman som ger sig i kast med att skriva om detta ämne. Samtidigt som det största ämnet är glesbygd/stad så tar boken upp allt ifrån machokultur, starka kvinnor, flyktingar och problematiken glesbygden brottas med.

Det här är en fint skriven bok som tar upp många aspekter av glesbygden. Jag tycker också mycket om att varje kapitel är en månad även om kapitlen på så sätt blir lite väl långa så det är tur att de är uppdelade inom kapitlet.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bara ett litet mord

Feelgood-deckare

5 maj 2021

Denna deckare är en blandning mellan pusseldeckare och feelgood och det skapar en trevlig lässtund där inramningen av miljön och personernas karaktärer ger ett djup i berättelsen.

Så vill man ha en deckare där både får klura på ett mord men också följa personerna och deras problem på ett fint och roligt sätt där man egentligen vill åka ut till Säbyholms och ta en vårpromenad så är det här en perfekt bok! Jag tyckte den var både lättläst och trevlig med personporträtts om målade upp en fin bild av de inblandade.

Mysig deckare helt enkelt!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Julias jul: En julkalendersaga med 24 luckor

Bilderbok + julkalender = Sant

16 mars 2021

Jag tycker verkligen om julkalenderböcker/adventsböcker där man under hela december kan följa en saga och där man får vänta på nästa steg tills nästa dag. Och denna är inte ett undantag. Det som för mig är det ovanliga med den är att det är en bok som blandar bilderbok med lucköppning vilket jag tycker är en väldigt rolig ide. Varje uppslag har en text på rim som berättar om vad Julia gör just nu och funderar på men sedan är det luckorna som för sagan framåt mer och för varje dag blir sagan lite mer komplett och färdig.

Bilderna är detaljrika och tur är nog det för detta är ju en bok man ska titta och läsa i varje dag i 24 dagar!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lindas julbak

Med smak av pepparkaka och saffran

15 mars 2021

En bok med många nya recept med smak av saffran och pepparkaka. Eller vad sägs om saffranspaj eller saffranlimpa? Däremot tycker jag att det hade varit trevligt med lite större variation bland recepten så även andra julsmaker hade fått ta plats.
Men en väldigt trevlig och fin bakbok som jag kommer använda mig av under många år framöver!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Glasveranda med sjöutsikt

Vinterhärlig bok med snö och värme!

15 mars 2021

En fin bok om att ta sig vidare i sitt liv och där en flykt visar sig leda en vidare till att hitta sitt liv och göra val som leder till ett nytt liv.
I denna bok får vi följa Nora som efter att hon ser sin sambo vara otrogen lämnar allt och åker upp till sin barndoms Dalarna. Väl där börjar hon skapa en ny framtid men får också avslut och förståelse för sin bakgrund.
Detta är en fin bok som ger en känsla av att man kan komma vidare från ett liv som inte är som man ville eller som man tänkt sig och från kaos kommer ordning på något sätt! Trevlig bok att läsa och mysa i ett vintrigt snöigt landskap.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej