Användarprofil M / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av M

Antal betyg: 12
Antal recensioner: 12

Saga Book One

Underbart romantiskt äventyr för vuxna läsare!

2 mars 2018

Det här är en bok för vuxna läsare! (Så ge den inte till era barn). ;)

Jag är ej insatt i grafiska noveller, utan läser "vanliga" böcker. Jag är ej något fan av sci-fi & rymdtema. Star Wars för mig är trevlig underhållning, men den ger mig ingen "wow"-känsla. Däremot gillar jag fantasy som Harry potter, sagan om ringen, och romantik som Outlander & Jane Austen
Är du som jag, som ej gillar sci-fi men tycker om en riktigt bra kärlekshistoria, Då kommer du troligen att sugas in i den här lika mycket som jag. Är du Sci-fi älskare, så får du Sci-fi kryddad med något nytt & annorlunda. Det är riktigt bra fascinerande & nervpirrande läsning!

Trots serieformen så känns det som att läsa en textbok. Den kan bli riktigt djup & poetisk. illustrationerna är väldigt talande & det är lätt att förstå vad karaktärerna tänker. Jag har inte boken än men har sett den i handeln. Den ser riktigt snygg ut, med blanka och färgrika sidor. Den innehåller 18 nummer/kapitel, vilket är 3 volymer. Hela serien är en sammansatt historia (så börja på kap 1). Jag har läst att författaren har en plan & vet hur sista kapitlet kommer att sluta, vilket för mig betyder att den ej kommer att "rinna ut i sanden" som en typisk TV-såpa.

Handlingen har toner av shakespeare & förbjuden kärlek. Ett kärlekspar från två olika sidor av ett tusenårigt krig, där de olika sidorna känner evigt hat för varandra, hittar varandra och får en dotter som de försöker uppfostra på bästa sett i en kaotisk värld. Familjen är jagad av båda sidor då myndigheterna är rädda att ett avslöjande om deras "onaturliga" relation och barnets existens, kan få lokalbefolkningen att ifrågasätta kriget.
Historien är lätt att följa då bokens universum är nära vårt eget samhälle. utomjordingarna är mänskliga och sticker bara ut för att tex. en har vingar och en annan horn, så det blir aldrig konstigt/obekvämt att läsa för en som ej är van vid rymdtema. Den är mer åt fantasy hållet med magi, än åt Sci-fi som har mycket med teknik. universumet påminner mig lite om filmen Avatar.

Det finns massor av torr/svart humor, (Tänk i stil med serierna "Nemi" & "Lenore" eller brittiska komedi-filmer som "Hot fuzz"), Det är roliga småsaker som att t.ex. när en robot blir född så består dess navelsträng av en tvkabel. Den är samhällskritisk och kan bita ifrån, (men inte på ett störigt sett), då den hintar mot känsliga ämnen som missfall, abort, hbtq personers acceptans i samhället, korruption i politiken, trafficking, pappaledighet m.m.

SAGA har också liknats med "Game of thrones" då ingen karaktär är helt svart & vit. Man vet aldrig om ens favoritkaraktärer överlever eller ej. Det är flera gånger som jag har känt att jag verkligen hade älskat en fiende-karaktär fullt ut om det ej vore för att den råkar jaga favorit paret. Det är också en del naket, både i humoristiska och romantiska scener. Sedan skadar det ej heller att huvudpersonerna, d.v.s. själva kärleksparet, är ögongodis för både kvinnliga och manliga läsare.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sailor Moon Box Set 1

Snygg i bokhyllan, charmiga och söta böcker

4 februari 2017

Fin box med ett ark klistermärken till. Böckernas handling (bok 1-6) är också väldigt bra och söta. Nostalgi från när man växte upp med TV serien. Kul att läsa originalhistorien. :)

Böckerna har även vissa sidor i färg som sedan övergår till svart och vitt. Jag tror att skillnaden på den här upplagan och den äldre från 90-talet är, förutom framsidornas bilder, att författaren/ illustratören, har renodlat/ redigerat dem och gjort skarpare detaljer och renare linjer. Jag har för mig att jag har sett äldre exemplar där samma bilder ser lite mer skissaktiga ut med fler streck runt sig.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Främlingen

Svenska översättningen kapar/ Censurerar stycken!

4 februari 2017

För den som känner sig hyfsat duktig på att läsa på engelska så skulle jag verkligen rekommendera det istället! Jag har läst flera av böckerna i både den svenska översättningen och originalet på engelska, och tyvärr är det så att i den svenska så kapar (?censurerar?) de ibland hela stycken! och vissa av sakerna som dessutom har relevans längre fram i serien. (vilket ibland kan göra en förvirrad när man läser den Svenska versionen.) Det är därför som jag ger just den här boken "Främlingen" 4 stjärnor istället för 5.

I den här bokserien finns det alltid något för alla smaker och det balanseras väl.
Fantasy, romantik, historia, krig, politiska intriger, mordgåtor, medicin, sci fi. etc. (Kan ibland tycka att den får lite samma kännsla som Tv-serien, The game of thrones.)
Den här första boken i serien, Främlingen, ligger starkast åt det romantiska hållet.

Två grejer jag gillar är att romantiken mellan huvudpersonerna inte rusas på (som i många andra romantikböcker) utan utvecklas mer naturligt och man får en djupare känsla för deras relation. En annan att man lär känna "skurkarna" på ett sätt som får en att känna sympati även för dem, vilket känns ovanligt i de flesta böcker, men definitivt gör det hela betydligt intressantare att läsa.
Det är också många små ledtrådar utspridda i serien vilket gör den rolig att läsa-om då man upptäcker nya saker. Man kan exempelvis få veta en detalj som inte får sin förklaring fören tre böcker fram eller i någon av spinn of- novellerna.

Jag har börjat läsa och har fastnat för den här serien och (även dess spin off böcker/ noveller som kompletterar till huvudserien (T.ex. Lord John-novellerna, The space between, Virgins m.fl.)) Jag började läsa böckerna efter att ha börjat följa TV-serien (som är mycket trogen böckerna). Ser att många andra här har tipsat om den.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Serpentine

Kul extrabok till Guldkompassen-serien

15 december 2020

Samma typ av bok som de tidigare utgivna; "Once upon a time in the north" och "Lyras oxford".

Den här boken har dock inget extramaterial (t.ex. brev och kartor) så som de andra två, utan är bara text och illustrationer.

Just den här utgåvan har ett avtagbart omslagspapper och under är det bara en enkel heltäckande färg (det var svart eller grönt) där endast titeln står i guld på framsidan. Alltså ingen text på ryggen heller. Så den ser ganska tråkig ut, utan sitt omslagspapper. Vad jag förstod det som så är det här en brittisk utgåva, vilket också är originalspråket.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lyra's Oxford

Hög produktkvalitét

15 december 2020

Rolig extrabok till guldkompassen-serien.
Brittisk utgåva, Hård pärm med textil/väv med en fastlimmad glossig pappers-illustration i mitten. Innehåller förutom text och illustrationer, även extramaterial som är handskrivet och skrivet på skrivmaskin ex. Brev som skickats mellan karaktärer, vykort, biljetter, kartor m.m.

Det finns en utvikbar karta som sitter fast i mitten av boken i fint papper. De andra extragrejerna är printade eller inskannade på boksidorna.

Boken har en mycket hög kvalité. Sidorna är tjocka och känns lena som glossigt papper men ser matta ut. Kartan är i ett papper med mycket fibrer som både syns och känns och känns lyxigt.
Boken matchar "once upon a time in the north" med ISBN nummret: 9780385614320 Men det verkar inte finnas en matchande "Serpentine"-bok.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Once Upon a Time in the North

Hög produktkvalitét

15 december 2020

Rolig extrabok till guldkompassen-serien.
Brittisk utgåva, Hård pärm med textil/väv med en fastlimmad glossig pappers-illustration i mitten. Innehåller förutom text och illustrationer, även extramaterial som är handskrivet och skrivet på skrivmaskin ex. Brev som skickats mellan karaktärer, vykort, biljetter, kartor m.m.

Det finns en hopvikbar spelplan som sitter löst i en ficka på insidan av pokpärmen och går att ta ut. De andra extragrejerna är printade eller inskannade på boksidorna.

Boken har en mycket hög kvalité. Sidorna är tjocka och känns lena som glossigt papper men ser matt ut. Spelplanen är i ett papper med mycket fibrer som både syns och känns och känns lyxigt.
Boken matchar "Lyras Oxford" med ISBN nummer: 9780385606998
Men det verkar inte finnas en matchande "Serpentine"-bok.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Handmaid's Tale (Graphic Novel)

Supersnygg bok!

5 december 2019

Otroligt snygga illustrationer på glossiga/blanka sidor, som jag gissar är gjorda med akvarell och markers.
Omslaget är behandlat så att det ger intrycket av att vara i läder och bokstäverna och kvinnan i rött, är upphöjda i relief.
Man sugs in i historien direkt och när den är slut så vill man ha mer.
Personligen så har jag bara sett Tv-serien innan jag köpte den här. Huvudkaraktärens personlighet känns lite annorlunda än i TV-serien, så jag gissar att den är mer lik originalboken.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Twilightsagan : den officiella illustrerade guiden

Alice's historia avslöjas!

13 oktober 2019

Den här boken bör alla som gillar Twilight skaffa sig!
Visst finns här sådant som brukar finnas i extramaterials-böcker, så som intervjuer och om skrivprocessen, inspiration m.m. ..
Men det som gör den speciell är alla korthistorier om karaktärernas tidigare liv som inte fått plats i huvudböckerna. Tex om vad som verkligen hände med den tredje Volturi frun som försvann, eller, bäst av allt, Alice förflutna som fick henne att hamna på dårhuset. En historia som kantas av mord och svek. Eller när Carlisle träffade Esme för första gången.
Boken är även fylld med fina illustrationer och skisser. Och framsidans pusselbitar är mitt i prick då den här boken knyter ihop lösa trådar.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej
Female Force: J.K. Rowling

Värd pengarna! För ALLA Harry Potter fans!

6 juli 2019

Det kanske kan kännas lite mycket att betala dyrt för en tunn seriebok, men den är absolut prisvärd för alla som gillar Harry Potter. Jag ångrar mig absolut inte. Den har jättefina illustrationer som alla är kopplade till Harry Potter på något sätt. Det är en biografi av J.K.Rowlings liv och fram till skapandet av Harry Potter och det är väldigt trevligt att se historien i det här mediet. I många paneler dyker det upp små figurer i bakgrunden som är kopplade till hennes bokserie. t.ex en gryffindor-halsduk som fladdrar förbi eller när det kommer in på hennes deprition och mors sjukdom så är det tecknat dementorer som flyger runt på himlen. Framsidan är fin att ha uppställd i bokhyllan i HP-samlingen och sidorna är blanka/glossiga med starka färger.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej