Användarprofil LarsS, Lund / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av LarsS, Lund

Antal betyg: 483
Antal recensioner: 21

Hur jag lärde mig förstå världen

Fel titel

26 november 2017

Nej, Hans Rosling förstod aldrig världen. Han missade vårt totala beroende av fossila bränslen, det som förklarar de kortsiktiga framsteg han tyckte sig se. Han missade också befolkningsexplosionens förödande effekter i en snar framtid. I stort sett sa han bara vad folk vill höra. Meningslös popularitet.

11 av 18 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fallet Darwin

Fallet Johnson

26 mars 2017

Boken är rena smörjan. Hur någon 2011 kan påstå att evolutionen är "obevisad" är en gåta. Den är ju numera grunden för hela biologin. Den ska inte utsättas för någon "juridisk" prövning, för den har för länge sen bestått alla naturvetenskapliga prov.

2 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Och människan skapade Gud

Varning för den här boken

27 maj 2016

Boken innehåller en mängd intressanta fakta, men den är tyvärr inte alls tillförlitlig. Man frågar sig hela tiden vad författaren egentligen har för kvalifikationer. Mest av allt verkar detta vara en bok för amatörer av en amatör.
Själv är jag agnostiker men har ändå en gedigen teologisk utbildning, bl a ca 150 hp i de ämnen boken behandlar.
Som sagt, en ambitiös bok, men det går inte att lita på den. Den är därför ingenting att spilla tid på. Till råga på allt har litteraturlistan fallit bort, vilket gör noterna värdelösa.

3 av 6 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej
Jesus and the Jewish Roots of the Eucharist: Unlocki...

Onödig bok

24 november 2018

Ingenting av det här är några nyheter, fast förlagsreklamen försöker göra sken av det. Dessutom är det en hårt omstridd fråga om Jesus sista måltid verkligen var en judisk påskmåltid. Man brukar anta det för att få en rikare symbolik i måltiden, men detta liknar önsketänkande.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Koralbok 1697-Den Svenska Psalmbok

Trevlig att slå upp gamla psalmer i

18 november 2018

Det här är ett mycket intressant historiskt dokument, inte bara för specialister. Säger mycket om den tidens förhållanden. Prisvärd utgåva. Jag har den redan i bokhyllan.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Geology: A Complete Introduction: Teach Yourself

Bra allmänbildning

22 oktober 2018

Detta är den bästa allmänbildande geologiläroboken jag vet. Rothery är en underbar pedagog. Texten är mycket klar och instruktiv. Inte många färgbilder men tydliga figurer i svartvitt. Boken är också så heltäckande som titeln anger! Geologi är ett sorgligt försummat ämne i svenska skolor. Man kan knappast tänka sig bättre botemedel än den här boken. Geologi är inte bara nyttigt utan också hemskt roligt och underhållande!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

stimmband

Mångsidig sångbok

1 juli 2016

Ett väldigt praktiskt urval av sånger om man vill sjunga på engelska eller tyska. Jag har flera sådana här samlingar på båda språken och det här är nog den mest heltäckande. Praktiskt format och bra bindning, lämplig för "västfickan".

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Quantum

Bra popularisering

13 mars 2016

Jag har läst många populära böcker om kvantfysik (och många tjocka läroböcker också) men det här är den klart bästa. Rekommenderas varmt till alla intresserade.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej
The Historical Jesus: a Comprehensive Guide

Ett standardverk om Jesus

6 mars 2016

Ska man bara läsa en enda bok om människan Jesus är det den här man skall välja! Den är vetenskapligt oklanderlig och täcker hela ämnet på ett nyanserat sätt. Ingen lätt läsning kanske, men det lönar sig om man är verkligt intresserad av Jesus.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej