Användarprofil Elisabet Nielsen / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Elisabet Nielsen

Antal betyg: 5
Antal recensioner: 5

Secrets Of A Summer Night

Härlig, romantisk semesterläsning

23 augusti 2014

I centrum står fyra unga kvinnor som inte riktigt lyckats få in en fot i den viktorianska societeten och därför sällan eller aldrig blir uppbjudna på societetens baler. De är wallflowers. Eller panelhönor, om man så vill. En osedvanligt tråkig balkväll får Annabelle, Evie, Lillian och Daisy nog och sluter en pakt att stötta varandra i sökandet efter lämpliga äkta män istället för att konkurrera om dem. Det är startskottet för en oväntad vänskap som kommer att växa sig allt starkare.

Lisa Kleypas skriver fartfyllt, roande, dramatiskt och sensuellt om sökandet efter kärlek. Böckerna är medryckande och vissa scener är så dråpliga att skrattmuskulaturen blir väl exercerad i samband med läsning. Det här är perfekt, lättsam och stundtals också rörande romantisk semesterläsning för stranden, hängmattan eller semesterresan.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej
To Catch an Heiress

Underhållande romance med dråpliga förvecklingar

3 maj 2015

Julia Quinn är de romantiska förvecklingarnas mästarinna, hennes böcker är fulla av humor och charm och läsglädje - och förvecklingar, inte att förglömma - och To Catch an Heiress är inget undantag. En charmerande och underhållande berättelse, där de romantiska förvecklingarna är oräkneliga. Definitivt en omläsningsbok.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Say Yes to the Marquess

Romantiska, dråpliga och rörande förvecklingar

18 april 2015

Tessa Dare skriver rörande och stundtals sanslöst roliga böcker och Say Yes to the Marquess är inget undantag, många skratt och några tårar kan i det närmaste garanteras. Och romancefaktorn är det inget fel på.

Say Yes to the Marquess är den andra boken i Castles Ever After. Bakgrunden till serien är att en excentriskt äldre aristokrat testamenterade sina egendomar till sina många guddöttrar. Den här gången handlar det om en ung kvinna som fått vänta vänta för länge på att hennes fästman skall komma hem från diplomatiska uppdrag runt om i världen. På tok för länge, hon vill bryta förlovningen och sköta sin egendom istället. Men hennes fästmans bror, som inte vill svika sin bror, är fast besluten att bröllopet skall äga rum - om han så måste planera det själv.

Därmed är scenen satt för en rad romantiska, dråpliga och rörande förvecklingar. Några av de dråpligaste scenerna står den charmerande men absolut omöjlige bulldoggen Ellingsworth för.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Any Duchess Will Do

Härlig, gripande romance

27 mars 2015

Any Duchess Will Do är helt enkelt ljuvlig, läst och älskad många gånger om. Som alltid när det gäller Tessa Dare blir det många skratt och några tårar.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

By Winter's Light

Helt klart en av Stephanie Laurens bästa!

4 mars 2015

By Winter's Light är en varm, härlig midvinterromance med inslag av mystik. Boken utgör en brygga mellan den ursprungliga Cynster-serien och nästa generation och är kanske något mer släktkrönika än romance, men för alla som vill följa nästa Cynster-generations öden och äventyr är boken en självklar utgångspunkt eftersom den bygger upp för vad som skall komma. Bokens finstämda kärlekshistoria utspelar sig inte i samhällets toppskikt utan mellan en lärare och en guvernant som arbetar för olika grenar av familjen.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej