Användarprofil Snezana Lindskog / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Snezana Lindskog

Antal betyg: 16
Antal recensioner: 16

Avien

Unik och vacker värld, enastående språk! Läs!

9 augusti 2019

Mina varmaste rekommendationer och ett stort BRAVO får denna första del ett av trilogin "Dorossea" Jag vill inte jämföra Avien med något annat verk. Den står starkt för sig själv. Den unika världen Maria har skapat är sannerligen vacker.
Berättelsen drivs framåt mestadels genom slagfärdiga repliker och det tycker jag författaren har lyckats med bravur.
Vackra smidiga meningar som ger tydliga bilder. Isondras tankar är glasklara. Hon är en drivkraftig individ som har styrka och mod. Man kan följa tankegångarna och förstå hennes innersta väsen.
Här är några av de många citat som förgyller Berättelsen:
"Folk påstår att doften från sjudande mintvatten är behaglig, men allt min egen näsa registrerar är lukten av sjukdom och lidande. Jag kommer aldrig någonsin kunna njuta av något som innehåller mint."
"Blicken vi utbyter bär fler budskap än jag kan räkna på fingrarna."
"I min ögonvrå dansar långa, kastanjebruna hårstrån i perfekt harmoni med vinden."
Jag överraskas gång på gång hur vackert man kan placera om orden så att meningarna blir det där extra.
Älskar hur Maria har skapat olidliga vibrationer mellan Alex och Iso som jag som läsare njuter av.
Språket är vackert men också ungdomligt precis som personligheterna i boken.
Metaforer som jag bara älskar!
"Det har svalnat tillräckligt för att vara drickbart, så jag fyller munnen med en stor klunk om sommar hade haft en smak, så är det precis så här det hade smakat."
"Är det meningen att livet ska vara mer komplicerat än ett trassligt garnnystan? När man väl får tag i en ände och sakta men säkert börjar nysta upp trasslet så hittar man den ena hårda knuten efter den andra."
Maria har skapat ett helt nytt språk; Elysiska som jag ser som en extra vacker krydda. Språket är dessutom vackert som en främmande sång och ger en helt egen dimension åt berättelsen. Del två väntas med spänning!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Makaber

Stark poetisk skildring av en ung människas vardag

18 september 2017

Lika träffande och enastående som John Bauer lyckas måla mossan på stenar och ses som den ende av sitt slag att komma nära sanningen är Jim Friberg ensam av sitt slag på att poetiskt beskriva den äkta känslan av det första längtansfulla kärleksmötet mellan två ungdomar. Träffsäker beskrivning av den ordlösa mäktiga övermänskliga kärleken som träffar en som ett åsknedslag eller känslan av att befinna sig mitt i Big bang skedet. Han har lyckats att förklara det oförklarbara så nära med ord att känslan blir igenkännlig och oerhört nära sanningen av kärlekens väsen. Man känner igen sig i orden som skapar känslan. Förmedlad känsla som ger starkt avtryck i själen och jag slungas med och vill sluka innehållet i boken snabbare än snabbt.
Så personligt, så nära det blev med formen "Du och jag". Och att som läsare känna hur både "Du och jag" känner blir så starkt som om det vore min egen upplevelse.
Har du läst "Jag ger dig solen" av - Jandy Nelson, så är det skrivna i den bara en bråkdel så starkt - då kommer du att fullständigt älska Jims fantastiska förmåga att klä känslor med utvalda starka poetiska ord.
De första femtio sidorna suger in mig i fortsatt läsning som ett oväntat vakuum och det finns ingen återvändo. Jag är såld.
Det stormiga kärleksfulla i handlingen fortsätter starkt framåt men leder mig långsamt mot bokens destruktiva konflikt.
Lika starkt beskrivs sorgen och maktlösheten och jag fortsätter att inandas, sucka djupt och känna det smärtsamma i de poetiskt vackert utvalda orden. Smärtan och sorgen i maktlösheten som gör mina ögon tårfyllda.
Och när jag är klar med alla sidorna, känner jag sorg och saknad. Jag vill fortsätta att läsa mer. Då känner jag en enorm längtan efter en ny bok skriven med samma styrka och intensitet, en ny bok av Jim Friberg.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Eilaths hopp

Eilaths hopp - en magisk bok

1 november 2019

snezanasbokblogg
En frisk fläkt inom fantasy genren som bara måste läsas om du vill ha något annorlunda att läsa. Detta är en fantasy med humoristiskt inslag, en fantasi som har allt, från trollkarlar, kattdrakar, stora röda drakar och små dvärgliknande skogsfolk med eget språk till sjöpirater och en framavlad brev hök - Camcashöken som är beredd att offra så väl vingar som hela sig för att bringa livsviktiga meddelanden mellan öarna i världsdelen Thiramaar där detta fantastiska äventyr utspelar sig. Att inte förglömma den omöjliga kärleken som du som nyfiken läsare säkert vill veta mer om.
Huvudkaraktären är en komplex individ som under sitt äventyr förändras och blir en helt annan som i slutet får ta livsviktiga beslut. Om du under berättelsens gång tror dig ana hur det hela slutar blir du troligtvis överraskad.
Jag har varit med och redigerat, korrekturläst, gett förslag och peppat. Alltså har jag varit med i processen från allra första början och har läst den många gånger, tros det så kan jag varje gång jag läser favorit raderna dra på smilbanden och även skratta högt åt en del repliker som är så charmiga och varma att de berör fortfarande lika mycket. Den tål att läsas flera gånger till. Vilken tur att fler delar är under redigering för jag har älskat att vara del av den. Läs den du också. #eilathshopp #fantasy @per.lindskog #svenskaförfattare #humoristiskfantasy #äventyr #trilogi #legenderfrånthiramaar #joelsgardenforlag #joelsgårdenförlag #magi #trollkarlar

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En chans i livet

Griper tag i min uppmärksamhet från första början

30 september 2019

En chans i livet, en kriminalroman som griper tag i hela min uppmärksamhet från första början.
Jag fängslas direkt. Karaktärerna är jag redan bekant med från En fingervisning om mord. Jag slängs in i en otroligt spännande och högst ovanlig handling som griper tag i mig omedelbart.
Det som förbryllar mig mest i Christina Gustavsons fristående kriminalberättelse En chans i livet är hur fängslande en roman kan bli med unika händelser och intriger kryddade med kulturella inslag, så som afrikansk woodo och blodritualer. Men inte bara intrigerna fängslar, utan miljöerna där scenerna utspelar sig blir en oväntad och överraskande kombination som tilltalar mig starkt som läsare.

Det spännande drivet finns rakt igenom hela boken och de stunder jag tvingas avbryta läsningen för annat gör mig frustrerad för det enda jag vill är att få veta hur det ska gå för de karaktärer som jag har blivit fäst vid och ömmar för.
Joel Linders yrkesroll flätad med hans privatliv blir så autentisk och rätt. Redan nu längtar jag efter nästa del i serien. Christina lyckas fläta samman många karaktärer utan att jag går vilse i boken. Uppbyggnaden av berättelsen är intrikat men blir glasklar precis som i föregångaren En fingervisning om mord och lockar mig till fortsatt läsning av serien.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lyckliga tider : 26 noveller om lycka

En skön och tilltalande samling noveller om lycka

30 september 2019

Lyckliga tider
En skön samling noveller om lycka. Jag har betygsatt varje enskild novell frånsett de två som jag själv med verkar med. Mina egna noveller beskriver jag i en kort mening. Snittbetyget blev 4,64 som jag avrundar till 5 för hela samlingen. Läsvärd!
1. Han av Alva Isaksson - 5
2. Pillowtalk av Bengt Olsson - 5,5
3. Miraklet av Carolina Vahlstedt - 4
4. #Nofilter av Elin Westerberg - 4
5. Händerna av Elisabet H Hallhage - 5
6. Medan kaffet kallnar av Elisabet H Hallhage - 4,5
7. Bara för minnenas skull av Ingbritt Wik - 5,5
8. Hemlöse vagabondens egen berättelse av Ingbritt Wik - 3,5
9. Bedräglig lycka av Ingrid Giselsson - 5
10. Förbaskat underbart av Isabella Karlsson - 3,5
11. Skrivet i sanden av Katarina Foss - 3,5
12. Du har mail av Linda Broberg - 5,5
13. Mitt liv kärlek av Linda Broberg - 5
14. Skallande känslor av Linda Broberg - 4
15. Den transformerade känslan av Mats Nordeman - 4,5
16. Bästisen av Monica Ivesköld - 4
17. En fantastisk sommar av Monika Chanovian - 3
18. Stunder av lycka av Monika Chanovian - 4
19. Strålar av ljuset i hjärtat av Nour Al-houda Kanjo - 4
20. Återspeglingar av lycka av Per Lindskog - 4,5
21. De första stegen av Peter Westerberg - 4,5
22. Vinbärsbuskar av Rikard Slapak - 4,5
23. Morgonstund av Sanna Ivarsson - 5,5
24. Nästan som att flyga av Sarah Larsson - 5
25. Nevena Ringblomman skriven av mig Snezana Lindskog handlar om en tiggarflicka vars liv får en oväntad vändning.
26. Delad lycka som jag också har själv skrivit handlar om Linnea som i sin strävan att vara ensam förälder håller på att missa något viktigt i livet. Denna novell är absolut den bästa jag har skrivit, läs Lyckliga tider!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Livet så nära

En sann historia som berör på djupet

23 augusti 2019

Djupt berörd viker jag ihop pärmarna och lämnar berättelsen där den slutar, tårögd och helt andlös - tror jag, men den finns kvar djupt rotad inom mig och kommer att finnas där länge. Jag hade velat läsa mer om Gunda denna underbara starka personlighet som har en enorm viljestyrka och kämpaglöd trots handikappet som begränsar henne. Intellektet är kristallklart och ledsagar henne mot framgång. Jag kommer så nära Gunda att jag kan förnimma hennes behagliga tillsynes bräckliga väsen, men här döljs även sådan enorm kvinnostyrka och livskraft att jag förundras. Gundas uppfinningsrikhet i sin kamp att klara sig så självständigt det bara går trots det ständiga hindret som finns närvarande är förvånande och slår mig gång på gång med häpnad.
Den sällsynta och vackra kärleksberättelsen har fått mitt hjärta att slå många extra slag och fått mina andetag i totalt uppror. Att den bygger på en sann historia känns ända in i benmärgen. Detta är en av de mest berörande böckerna jag har läst på länge. Tack Christina Gustavson för den underbara berättelsen!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Livet så nära

En sann historia som berör på djupet

23 augusti 2019

Djupt berörd viker jag ihop pärmarna och lämnar berättelsen där den slutar, tårögd och helt andlös - tror jag, men den finns kvar djupt rotad inom mig och kommer att finnas där länge. Jag hade velat läsa mer om Gunda denna underbara starka personlighet som har en enorm viljestyrka och kämpaglöd trots handikappet som begränsar henne. Intellektet är kristallklart och ledsagar henne mot framgång. Jag kommer så nära Gunda att jag kan förnimma hennes behagliga tillsynes bräckliga väsen, men här döljs även sådan enorm kvinnostyrka och livskraft att jag förundras. Gundas uppfinningsrikhet i sin kamp att klara sig så självständigt det bara går trots det ständiga hindret som finns närvarande är förvånande och slår mig gång på gång med häpnad.
Den sällsynta och vackra kärleksberättelsen har fått mitt hjärta att slå många extra slag och fått mina andetag i totalt uppror. Att den bygger på en sann historia känns ända in i benmärgen. Detta är en av de mest berörande böckerna jag har läst på länge. Tack Christina Gustavson för den underbara berättelsen!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Livet så nära

En sann historia som berör på djupet

23 augusti 2019

Djupt berörd viker jag ihop pärmarna och lämnar berättelsen där den slutar, tårögd och helt andlös - tror jag, men den finns kvar djupt rotad inom mig och kommer att finnas där länge. Jag hade velat läsa mer om Gunda denna underbara starka personlighet som har en enorm viljestyrka och kämpaglöd trots handikappet som begränsar henne. Intellektet är kristallklart och ledsagar henne mot framgång. Jag kommer så nära Gunda att jag kan förnimma hennes behagliga tillsynes bräckliga väsen, men här döljs även sådan enorm kvinnostyrka och livskraft att jag förundras. Gundas uppfinningsrikhet i sin kamp att klara sig så självständigt det bara går trots det ständiga hindret som finns närvarande är förvånande och slår mig gång på gång med häpnad.
Den sällsynta och vackra kärleksberättelsen har fått mitt hjärta att slå många extra slag och fått mina andetag i totalt uppror. Att den bygger på en sann historia känns ända in i benmärgen. Detta är en av de mest berörande böckerna jag har läst på länge. Tack Christina Gustavson för den underbara berättelsen!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En fingervisning om mord

Färgstarka personligheter, en riktig nagelbitare

10 augusti 2019

Den absolut starkaste sidan av En fingervisning om mord är hur författaren Christina Gustavson flätar samman många färgstarka personligheter som samspelar och utgör en helhet i boken. Det finns ett sammanhang, orsak och verkan som sakta nystas upp i berättelsen som väcker nyfikenhet och funderingar hos mig under berättelsens gång. Vi kommer mycket nära den lilla människan i vår närmaste omgivning. Personligheternas vardagsliv, funderingar och tankar. Karaktärerna blir autentiska i det verkliga livet med små personliga egenheter som gör dem unika. Brottslingen kan vara din nära släkting eller närmaste granne.

Många slagfärdiga meningar förbinder oss med karaktärerna på ett mycket naturligt sätt. Ovanliga metaforer gestaltar både känslor och skeenden på ett nytt sätt för mig.Här är en av de meningar som jag föll för som ger mig bilden av en av karaktärernas starka ilska: "Det brann i kroppen som om hela hon hade blivit kolsyrad och miljoner små ettriga bubblor attackerade hennes nervsystem."Författaren förser oss med ett personregister som jag har haft stor nytta av i början av läsningen, ett stort plus även om jag tror att jag hade klarat mig utan det.

Författaren Christina Gustavson bygger upp en trovärdig berättelse där kommissarie Linders polisarbete leder honom flera steg innan han finner de rätta sambanden mellan personerna han har förhört. Spänningen känns hela vägen från början till upplösningen.

Finurliga små rubriker ger oss hintar om vad kapitlet ska beröra, ibland har jag som läsare listat ut vart berättelsen är på väg men oftast blir jag förvånad vilket jag uppskattar.

Omslaget och den fyndiga titeln med sitt intrikata innehåll ger denna kriminalroman sin säregna prägel. Högst läsvärd! En klar femma!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej