Användarprofil Erika Larsson Norlund / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Erika Larsson Norlund

Antal betyg: 6
Antal recensioner: 6

Jag är Malala : flickan som stod upp för rätten till...

Framtida klassiker

3 maj 2020

Denna bok och antagligen framtida klassiker har jag denna vecka läst ut.
Boken gav mig ett bredare perspektiv och en djupare förståelse som inte vanliga nyheter gett mig. Man kan inte annat än tycka om Malala och hennes familj och beundra hennes mod. Det är otäck läsning som beskriver fasanfulla saker men Malalas och andra männinskors godhet skiner ändå igenom och ger hopp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Supermamsen : om livet som pedagog och förälder till...

En ögonöppnare eller hög igenkänningsfaktor

19 april 2020

Den här boken vill jag varmt rekommendera alla egentligen för den berör verkligen alla. Jag önskar att denna bok hade funnits för många år sedan och jag övertygad om att många känner likadant.
~
Även om du inte själv har NPF eller någon i din familj har det eller jobbar med barn som har det så kommer du många gånger i kontakt NPF även om du inte vet om det. Du kanske tycker och kanske till och med säger högt "Vilket hemskt ouppfostrat barn" eller "Det är väl bara att sätta gränser" eller liknande. Men efter att du läst denna bok tror jag inte att du tänker likadant längre. Då tror jag att du förstår vilken kamp livet i en del familjer är.
~
Boken skildrar hur det är att ha NPF i familjen och hur slitsamt det är men samtidigt skildrar det hur det är att jobba med barn som har det.
~
Många gånger förstår inte folk hur livet i en NPF-familj är och för dessa kan boken vara en ögonöppnare och för andra kan boken ge hög igenkänningsfaktor.
~
Tack @supermamsenblogg för att du delat med dig av ditt liv. Din bok kommer garanterat hjälpa många.💖

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Matte och jag

Mysig bok som värmde hjärtat!

29 januari 2020

Jag tyckte jätte mycket om boken och eftersom jag själv har hundar så finns det mycket som jag kan relatera till.
~
I boken får man följa Alfons som är en cockerspaniel och hans matte. Den delar både Alfons och hans mattes perspektiv vilket mellan varven blir rätt humoristiskt.
~
Det var verkligen en bok som gick direkt till hjärtat och blandar glädje men även den jobbiga delen av att få lov att säga farväl till sin älskade vän.❤💔
~
Efter att ha läst boken kan jag bara konstatera att alla hundar borde få ha ett liv som Alfons. Mina hundar blev nog lite avundsjuka för att de inte är med i någon bok.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Universums mörka hemlighet

Spännande, mysig och trevlig bok

11 november 2019

I "Universums mörka hemlighet" av Malin V. Olsson @malin.v.olsson får vi följa med på en spännande resa in i framtiden och möta utmaningarna som människorna ställs inför. Boken är skickligt och detaljrikt skriven och förutom spänning är det en mysig och trevlig bok som jag varmt kan rekommendera. Boken passar både ung som gammal och skulle även passa som film.
Jag började läsa boken i Kalifornien och det var lite kul när jag upptäckte att delar av handlingen just utspelar sig där. Nu väntar jag med spänning på en fortsättning.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vi som älskade

Semesterläsning

30 oktober 2019

Perfekt semesterläsning. Gripande bok som det ibland var svårt att inte gråta till. Dock lite väl vågat språk mellan varven. Men helt klart väl värd att läsa. En fin berättelse❤.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Livstjuvarna

Häftig läsupplevelse

23 oktober 2019

Vanligtvis läser jag inte så mycket fantasy men man måste våga prova något nytt och jag blev inte besviken😊. Linda Anderssons bok "Livstjuvarna" var en häftig läsupplevelse som verkligen passar dem som vill ha en bok där det hela tiden händer spännande saker.

Huvudpersonen i boken är Mariell en 16-årig tjej som förolyckas ihop med några andra tjejer och hamnar i dödsriket. Om någon trodde att det var dött i dödsriket så är det allt annat än dött. Det är full fart hela tiden och fast personenerna i boken är döda så känns inte boken sorglig tack vare författarens humoristiska språk.

Boken är välskriven och den sätter igång tankar om hur det är på andra sidan och jag vill verkligen veta hur det går för Mariell och även hennes kompisar.

Den här boken hade jag verkligen önskat som ljudbok och jag ser även framför mig hur den skulle passa som ungdomsserie eller film. För är det något denna bok är så är det spännande och jag kan varmt rekommendera den. Jag väntar därför med spänning på fortsättningen.

Tack @fantasybylinda för att jag fick äran att recensera din fina bok 💕.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej