Användarprofil Ninnie / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Ninnie

Antal betyg: 3
Antal recensioner: 3

I hundarnas timma

En storslagen roman om besudlad kärlek

3 april 2020

En storslagen roman om hur utsatthet trasar sönder offret och binder det till sin förövare. Man blir kusligt intim med förövaren, vill ignorera honom men dras till honom som offret. Miljöbeskrivningarna är som målade av en konstnär och språket är vackert som en poesi när det inte kräks upp meningar i en kaskad av vämjelse. Ett mästerverk!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Gränstrakter

Starka ord om sorg och att ta farväl

6 november 2019

Dikter för att ta farväl av ett liv som kommit till ända, vackra porträtt av människor som lämnar ett tomrum efter sig men lever kvar i författaren Lillemors dikter.
Hon lyckas måla upp karaktärerna i deras miljö vilket gör att man kan föreställa sig personerna och platserna de kom ifrån. Berörande ord om sorg men också en hyllning till livet. Storartat

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hjärngrepp

Rysande och berörande

22 maj 2019

En stark berättelse om hur en kvinna blir fast i ett förhållande där en främmande man tar över i ett hem och styr medlemmarna som en sektledare. Orden är noga utvalda så att det känns ända in i märgen hur huvudkaraktären försvinner ner i ett djupt hål. Redan när jag läste den inledande meningen fick jag rysningar.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej