Användarprofil Elin / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Elin

Antal betyg: 10
Antal recensioner: 9

Erebos

Spännande och fascinerande

15 januari 2012

Erebos tog tag i mig. Jag hade inte några förväntningar när jag plockade upp boken, men det jag fick var en upplevelse. den här boken handlar om ett dataspel som tycks ha märkliga krafter. Spelet är beroendeframkallande och tycks kunna påverka skeenden i verkliga livet. När en kille börjar nysta i vad som händer blir det riktigt, riktigt bra.

Detta är en bok som kan läsas av både tjejer och killar, och båda kan nog få ut lika mycket av den. Handlingen sög in en i boken och fick en att vilja veta mer. För en som själv inte spelat särskilt mycket dataspel tyckte jag att spelsekvenserna var fascinerande och intressanta. Utöver att vara en bok om dataspel får man ett spännande mysterium som ska läsas.

Kort sagt kan jag säga att detta är en riktigt bra bok som jag varmt rekommenderar!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Delirium (Delirium Trilogy 1)

En dystopi som inte sticker ut tillräckligt

29 januari 2012

Precis som Twilight skapade en våg av vampyrböcker har Hungerspelen startat en våg med dystopier. I Delirium möter vi Lena, en tjej som lever i ett hårt kontrollerat samhälle. När man är arton år vaccineras man för amor deliria nervosa; kärlek. Eftersom "sjukdomen" gjorde människor otillräkneliga och ibland våldsamma bestämde man sig för att försöka utplåna den. Lena har vuxit upp med åsikten att kärlek är något farligt, och hon längtar efter sin artonårsdag. Då, bara några veckor innan proceduren ska genomföras möter hon en kille. En kille som inte är som alla andra, som inte är botad. Och plötsligt verkar Lenas födelsedag närma sig alltför snabbt...

Delirium är första delen i en serie, och en fortsättning på Lenas historia kan nog förbättra den. Jag tyckte att det var en hyfsad bra bok, värd att läsa ifall man får tillfället men inte värd att leta efter i land och rike. Boken kommer på svenska i höst ifall du inte känner dig bekväm med att läsa på engelska.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej
När jag lät dig gå

Inte riktigt lika bra som den första

21 maj 2011

Detta är uppföljaren till bolen "Om jag stannar". Jag älskade verkligen den boken, men blev lite besviken på uppföljaren. Det är en söt historia, men den når inte riktigt upp till den briljans som den första boken hade. Om man gillade den första boken bör man dock läsa denna, om inte annat för att läsa om vad som hände sedan.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Pink

Ava är lesbisk. Hon och hennes flickvän hänger...

20 januari 2014

Ava är lesbisk. Hon och hennes flickvän hänger tillsammans nästan jämt. Tills den dagen Ava berättar att hon ska börja på en privatskola. Det varken hennes föräldrar eller hennes flickvän vet är att Ava funderar på om hon egentligen kanske gillar pojkar, för hon gillar ju rosa. Rosa, den färg som hennes flickvän skulle fnysa åt om hon såg den på Ava.

På den nya skolan skaffar Ava nya vänner, men hamnar även bland en grupp misfits. Och de verkar vara så trygga i sig själva, och ha så mycket roligare än de andra. Kan Ava kyssa en kille, hitta sig själv och samtidigt bevara de nya vänskaperna?

Pink var en intressant bok om hur det kan vara att vara osäker som tonåring. Det handlar om att ha satts i ett fack, och helt plötsligt inse att man kanske inte längre passar in där. Dialogen är rolig, och boken är full med roliga små fakta. Jag gillade boken rätt mycket, även om den i vissa stunder var rätt förutsägbar.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

The Fault In Our Stars

Underbar!

29 februari 2012

The fault in our stars berörde mig. Det är en historia om en flicka och en pojke som möts och blir kära, men inte en kärlekshistoria som liknar andras. Den här boken fick mig att bli engagerad, och jag föll för karaktärerna på en gång. Hur hanterar man kärleken när man vet att man snart kommer att dö? Är det okej att skärma av sig från livet för att skada så få som möjligt när man dör? Den här boken fick mig att tänka efter, och kanske uppskatta det jag har lite mer. Det här är en riktigt kärlekshistoria, men den innehåller minst lika mycket humor, filosofi och vänskap. det är inte en bok om cancerpatienter utan en bok om människor som lever med cancer, som håller på att dö av cancer. Det är en bok om personerna bakom diagnosen. En underbar bok som man definitivt inte borde missa!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En liten hattaffär på hörnet

En liten pärla i höstmörkret

11 oktober 2011

Detta är ingen världsomvälvande bok. Det är inte en bok som kommer med svar på de stora frågorna i livet. Det är dock en bok som handlar om olika människor i olika stadier av sitt liv. Allting knyts samman i en liten hattbutik på hörnet.

Jag tycker att denna bok var otroligt söt och lättläst, utan att för den delen vara banal. Visst, den var lite förutsägbar, men den är definitivt en bra underhållning för stunden. Helt enkelt en mysig bok att krypa ihop med.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mitt perfekta liv

Lättsam och rolig

11 september 2011

Efter att ha läst Dessens bok "Mycket mer än så" såg jag fram emot denna. Jag blev inte övervälmad, men nöjd.

Det här var en sådan där mysig, typisk tonårsbok som handlar om en tjej som prövar på något nytt och inser att hon inte har levt sitt liv som hon vill. En urgullig kille hjälper henne att hitta sig själv, och hon får ett gäng nya kompisar på köpet.

Detta var inte någon originell historia, men den är så lättsamt och vackert skrivet att man inte kan låta bli att tycka om den. Ett bra lästips för sommaren, eller någon dag när man känner sig lite nere.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Adrian Plass' he(m)ligaste

Roligt och tankeväckande

7 september 2011

En del kanske tittar på den här boken och säger: "nä, det där är ingenting för mig. En bok om kristna, skrivet av en kristen? Det måste vara en massa propaganda". De har fel. Visst, det är en bok som hanterar kristendomen, men det handlar mest om hur knasigt livet kan vara ibland. Ingen är perfekt, vilket tydligt visas i denna roliga, lättlästa och tankeväckande bok. Kristna granskas och det handlar en del om vad man förväntas vara som kristen. Förväntningar som man kanske inte alltid kan uppfylla.

Adrians son är en stor tillgång i boken (böckerna egentligen) och är ofta den som kommer med en smart kommentar eller ett komiskt uttalande. Jag rekommenderar varmt denna bok till alla, kristen eller ej.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej
Om jag stannar

En vacker berättelse om liv och död

8 maj 2011

Mia måste ta ett beslut. Hennes familj har just dött i en bilolycka, och hon är ensam kvar, svävande mellan liv och död. Vi får läsa om hennes relation till föräldrarna och lillebodern, och - kanske viktigast av allt - om hur hennes pojkvän kämpar för hennes skull, för att hon ska överleva. Nu måste hon välja, vill hon leva i en värld där hennes familj inte finns? Eller ska hon glida bort i ovissheten och lämna denna värld? Boken utspelar sig under ett dygn. Ett dygn som förändrar flera liv. Detta är en underbar och vacker bok om kärlek, och om vad man gör när det värsta händer.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Den sitter fast

(enbart betyg)

22 december 2016