Användarprofil Johan Moberg / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Johan Moberg

Antal betyg: 31
Antal recensioner: 22

Foundational Falsehoods of Creationism

Intressant och spännande

3 september 2019

Boken tar ett stadigt tag om kreationism, extremhögerns upprepade försök att införa kreationism i NO i amerikanska skolor, och alla missförstånd (medvetna och inte) som kreationisterna har om vetenskap, rationalitet och evolution. Läsvärd!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

The Magic of Reality

Bra bok om verkligheten!

18 juli 2019

Inte lika trevlig upplevelse som den illustrerade svenska utgåvan men har ändå tydliga exempel för hur verkligheten fungerar, och varför religionerna har fel. Varje kapitel börjar med en religions förklaring av ett tema, och sedan kommer den vetenskapliga, mer korrekta förklaringen. Vad gäller temat om virus och bakterier har ingen religion någon bra gissning, vilket roade mig.

Ser att många recensioner av boken fått tummen ned, känns som en drive av något slag, men den som faktiskt läst boken kommer att få svårt att motsätta sig de vetenskapliga bevis som vi har för verkligheten, och boken visar hur fantastiskt det är att faktiskt ta till sig verkligheten som den är, utan religionernas fel och filter.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Verklighetens magi

En bok för alla

18 juli 2019

Fantastisk och vacker bok som visar att alla religioner har fel om typ allt, medan vetenskapen är de verktyg som visar oss hur verkligheten egentligen är, och hur fantastiskt det är att veta det.

Ser att många recensioner fått tummen ned, känns lite som en drive, för den som har läst boken kan knappast motsäga logiken bakom verklighetens mekanismer, och att uråldriga religioner aldrig förstått dem korrekt. Och vi kan inte vänta oss bättre av hur uråldriga folk såg på universum.

Nu vet vi bättre, och det här är ett ypperligt sätt att få veta hur vi vet saker, och varför. Rekommenderas starkt till alla!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Illusionen om Gud

Tankeväckande!

18 juli 2019

Tyvärr är boken nog ganska tung för den som inte är insatt i logik, vetenskap och moraliskt tänkande, annars är den briljant i sättet som den nedmonterar religioner och gudar. Rekommenderas ändå starkt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vanderland : fjärde delen av krönikan om den femte k...

Ett svenskt mästerverk

18 juli 2019

Jag hänfördes av Granströms avslutning på hans fantastiska krönika. Det kändes som att bitar föll på plats på ett tillfredsställande vis. Boken är full av spänningsmoment som fick det att krypa under huden, och flera karaktärer fick skina. Boken slutar på ett passande sätt för Trakorien och hur saker och ting brukar kunna skildras. Att gå tillbaka och läsa om hela krönikan kommer att bli mycket spännande - hur många ledtrådar kan inte Granström ha lagt ut i tidigare böcker?

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vredesverk : tredje delen av krönikan om den femte k...

Fantastisk fortsättning

18 juli 2019

Granström fortsätter visa att han kan skriva bra karaktärer, en bra värld, och en bra historia, allt insvept i ett fantastiskt språk. Jag började läsa serien när det var tänkt att det skulle bli en trilogi, men aldrig känns något överflödigt. Det känns som att allt passar in i historien, och läsaren vill bara ta sig vidare, se vad som hända skall.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Slaktare små

Bra fortsättning!

18 juli 2019

Granström fortsätter visa att han kan bygga en levande värld och en trovärdig historia där allt känns väl genomtänkt. Boken som fick mig att förstå att Granström är en mästare på att skriva hur stora folkmassor beter sig, och att det inte alltid resulterar i något bra. Jag fick också känslan av att den store motståndaren är ute i världen och drar i trådar för att få alla andra att ägna sig åt allt utom att leta efter honom. Det är en bok full av fantastiska intriger.

Den känns mer som traditionell fantasy än "Svavelvinter", som jag upplevde som väldigt nordisk på något vis. Den här boken förknippar jag ändå mer med grottor och mörk magi.

Språket är fantastiskt och jag ser fram emot att läsa den igen. Det här är en bok som jag rekommenderar till de flesta som gillar fantasy, välskrivna böcker och politiska intriger.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Svavelvinter : första delen av krönikan om den femte...

Svensk fantasy när den är som bäst

18 juli 2019

En bok som kan läsas om och om igen, och jag hittar fortfarande nya detaljer, speciellt nu när jag läst hela krönikan. Granström kan verkligen bygga en levande värld som jag som läsare inte tvivlar på. Allt känns väl genomtänkt. Kanske dras jag inte in i huvudpersonerna så mycket, men känner inte heller att det är det som är meningen. Jag får följa en ensemble av huvudpersoner som alla är speciella och intressanta på sitt vis. Språket är också fantastiskt. Det här är en bok som jag rekommenderar till de flesta som gillar fantasy eller välskrivna böcker.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Förbundsbryterskan

Fantastisk!

18 juli 2019

Det här är den boken i serien som jag nog älskar mest. Den är drömsk, den är surrealistisk, den är full av symboler. Det är som att förirra sig in i en dröm, och den är spännande och välskriven. Jag antar att den inte är lika intressant om du inte läst "Ondvinter" och "Eldbärare", men det är också bra böcker. Björkelid har byggt en spännande och engagerande värld!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej