Användarprofil Birgitta, litteraturmissbrukare/slukare / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Birgitta, litteraturmissbrukare/slukare

Antal betyg: 8
Antal recensioner: 7

Professor Wille Vingmutter, mästerdetektiv : berätte...

Läsvärd

25 september 2018

Med sitt torra sätt att berätta, så har han återigen gjort det. En bra bok, och dessutom med lite analyser om gamla brott som den äldre medborgaren minns och kanske undrat över.

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Snälla pappa, nej

Självbiografi

25 september 2018

En pojkes uppväxt, sedermera vuxen. Att hantera och försöka bli en normal vuxen blir inte lätt för denne lille kille. Otäck, bladvändare.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Stockholmssyndromet : en självbiografi

Vad hände?

25 september 2018

Varför blev Janne Olsson kriminell? Vad hände i banken egentligen, den där veckan på sensommaren 1973. Här får vi svaren som inte blev offentliga. Förrän denna bok skrevs.

Mycket läsvärd.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jakten på Kapten Klänning

Bra!

25 september 2018

En rafflande berättelse om en utredning som svällde av hemskheter. Vi kommer in i kärnan av utredningsgruppen. Skicklighet, omsorg om vittnen samt en vedervärdig f d polischef är den krydda som gör denna bok till en rejäl bladvändare. Vi såg alla rubrikerna, men vi såg inte hur polisen jobbade.

LÄS!!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jag ska bara fixa en grej i köket

En fantastisk bok

7 februari 2011

Fick den i min hand igår och kunde inte sluta läsa. Så mycket ångest i en enda bok. Ångesten löser huvudpersonen, Ingrid, genom vin. Så småningom räcker inte några glas, det behövs massor. Hon kan inte sluta. Hennes dotter börjar må dåligt av det hela och Ingrid lovar sig själv att sluta omedelbart. Men det är svårt. Ångesten ligger på lur hela tiden. Att bli chef över sina arbetskamrater är heller inte lätt.

En bok som alla borde läsa. Men börja inte läsa den på kvällen, för du kommer inte kunna lägga den ifrån dig.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Luftslottet som sprängdes

De bästa av de bästa!

3 juli 2007

Trilogin om Mikael Blomqvist och Lisbeth Salander är sträckläsning i ny nivå. Det går verkligen inte att lägga böckerna ifrån sig. Jag är en läsare av stora mått och Larssons personteckning, psykologiska insikt, intrigmakeri kan jag nog påstå når nya höjder. Höjder som sällan ses. Även människor som sällan läser skulle få mycket ut av de här tre tegelstenarna. Tegelstenar som tar slut alldeles för fort. Och som ger en sorglig känsla, men samtidigt en värme i hjärtat, när de tar slut.
Det är förfärligt att vi inte kommer se Stieg Larssons författarskap mer.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bitter Harvest

Bitter harvest/Bitter skörd

1 juni 2004

En av de bästa reality-historierna jag läst! Ann Rule gör en ingående analys av Debora Greens barndom, uppväxt och hur hon fungerade psykiskt (oerhört intelligent). Hela tiden stegras spänningen: "vad skall hända nu". Jag hade mycket svårt att lägga ifrån mig boken eftersom jag visste att bakom all text fanns ett omfattande research-arbete och därmed kunde jag lita på att det mesta återgavs korrekt. Att huvudpersonen idag sitter i fängelse är fascinerande då man faktiskt kan läsa om Debora Green och hennes brott på nätet.

Jag efterlyser fler översättningar av Ann Rules böcker. De översatta böckerna är få och jag har läst dem alla. Jag vill ha fler översatta Rules-böcker!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Blandat blod

(enbart betyg)

25 september 2018