Användarprofil Ninnibeth / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Ninnibeth

Antal betyg: 5
Antal recensioner: 5

1793

Måste läsas!

7 oktober 2017

På ren svenska - Jävlar vilken bra bok 1793 är!!! Otroligt bra jobbat Niklas Nattochdag!

Jag brukar oftast läsa på lunchen eller till frukost; och med den här boken har det ofta hänt att jag lagt lunchen åt sidan eftersom sjuttonhundratalets stank, gegg och äckel tagit sig genom bokbladen och in i min näsa... Boken har jag dock inte kunnat lägga åt sidan!
Nära personporträtt invävda i äkta beskrivningar av tiden de levde i - en historielektion maskerad som deckare.
När kommer uppföljaren?!

10 av 10 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bucketlist

Urusel vore en komplimang

2 juni 2016

Gillar du Denise Rudberg och hennes skildringar av Stockholms "finare" kvarter så ska du absolut inte läsa den här boken!
Den känns mest som något som Starlet och Mitt Livs Novell skulle tackat nej till och jag förstår inte hur något förlag velat ge ut sån här smörja.
Tänk er Katrins blogg; brodera ut den med några riktigt dåliga sexscener och ställ upp den i styltiga stolpar så har ni den här så kallade boken i ett nötskal.
Den har ingen röd tråd, utan snarare ett gäng plockepinn, språket snubblar mellan naivt och dåligt och det finns absolut ingen person sympatisk nog att väcka läsarens intresse.
Kan tyvärr inte ens rekommendera den som pool-litteratur eftersom Harlequin-böcker är mer välskrivna.

4 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Skugga av svek. Del 2

Bitterljuvt

11 mars 2015

Som alltid så har jag läst igenom alla de tidigare böckerna om Jamie & Claire inför det nya släppet, och som vanligt så saknar jag dem när jag läst ut den nya boken i serien...
De här böckerna (Skugga av svek 1 & 2) är en av favoriterna i serien; de utspelar sig under en ganska koncentrerad period och tar upp nya aspekter av tidsresenärerna som ger mig lust att läsa mer, samtidigt har det ett stråk av "för otroligt" som gör att jag rynkar på näsan...

Vad ska jag nu ta mig till i väntan på bok 9 i serien?!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En orolig grav

En av de bättre

11 mars 2015

Jag har gillat Ruth Galloway sedan jag mötte henne för några år sedan, och nu känns hon mer utstakad och kommissarie Nelson tar ett steg tillbaka så man får lära känna övriga bifigurer lite bättre.
Bra berättelse med aktuellt tema.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En förgiftad man

Alan Banks - jag saknar dig!

11 mars 2015

Hade helt missat att det här inte var en bok i Alan Banks serien, så på så sätt var det väl ett felköp, men å andra sidan så är ju Peter Robinson en bra författare...

Boken började bra, och grep tag, men en massa trådar fladdrade lösa och sista halvan av boken gjorde mig besviken eftersom deckaren förvandlades till slask & (dålig) romantik...

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej