Användarprofil spaceylisie / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av spaceylisie

Antal betyg: 2
Antal recensioner: 2

Boken belyser genom författarnas egna upplevelser hur...

31 oktober 2013

Boken belyser genom författarnas egna upplevelser hur otroligt omedvetna gemene man är om vad som pågår inte bara i Ogadenområdet, men också över lag. Sedan tror jag att det har funnits en enorm nyfikenhet bland de människor som följt media när det gäller just denna situation, så bara därför kan den vara otroligt läsvärd.

Upplägget, hur berättarrösterna varierar mellan Johan och Martins perspektiv, skapar känslan av närhet i berättelsen. Att författarna dessutom inte räds att berätta saker som i vardagliga sammanhang ses som ytterst privata stärker upplevelsen ytterligare.

Men - jag rekommenderar inte boken för den som enbart är ute efter deras egen historia. Man bör nog ha ett visst intresse för det politiska budskapet.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En relativ besvikelse...

24 maj 2011

Efter att ha läst de föregående böckerna var jag ytterst förväntansfull men efter halva boken var lässuget som bortblåst och jag avslutade pliktskyldigast mer än hungrigt. Boken handlar till största delen om grottmålningar, och även om Auels kunskaper kring detta ter sig imponerande är det inte riktigt vad jag som läsare efterfrågat - detta så till den milda grad att jag började hoppa över dessa avsnitt för att få de relationella delarna av Aylas liv och leverne tillfredsställt. Har man läst de tidigare böckerna kan man väl läsa denna också, men kvaliteten på den i jämförelse med de fyra första är extremt låg.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej