Användarprofil B K / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av B K

Antal betyg: 3
Antal recensioner: 3

Designhistoria - en introduktion

Hela boken behöver läsas för att få grepp om synen...

4 november 2013

Hela boken behöver läsas för att få grepp om synen genom tiderna på hantverk, konst, massproduktion och design. Därefter blir det intressant, nyskapande och reaktioner på det blir begripliga.
Kapitel om ny stilart inleds med många namn på företrädare, innan typiska stildrag beskrivs. Omvänt, tycker jag. Det saknas illustrationer över de stiler som beskrivs. Alltför mycket tas för givet, förklaras ej. T ex kentetyger. Egen kunskap behövs och tillgång till hemsidor på internet. Boken skulle vinna på att redigeras annorlunda och illustreras mer. Läsvärd.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Påklädd uppklädd avklädd : Om kläder, kropp och iden...

Grundat på tre uppsatser, bl a Nillson och Eldvik, de...

4 november 2013

Grundat på tre uppsatser, bl a Nillson och Eldvik, de ger insikt om olika synsätt på kläder som historiska föremål. Både saklig och lite humoristisk. Den bidrar till kunskap om kläder som symboler för nationalitet och lokal tillhörighet. Föränderligheten i traditionen lyfts fram. Värdefullt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

History and Material Culture

En artikel, den av Lemire, har jag läst. Mycket...

4 november 2013

En artikel, den av Lemire, har jag läst. Mycket intressant, ger ny kunskap och nya perspektiv. Kursbok på GU. Sidornas layout var inte bra. Alltför späckade med text, smala marginaler. Nytt stycke utan tomrad.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej