Användarprofil staffan björklund / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av staffan björklund

Antal betyg: 3
Antal recensioner: 3

Also sprach Zarathustra

en bok för alla och ingen

6 november 2014

Funderar över vem Zarathustra är egentligen... Är det en pseudonym för Nietzsche? Har personen i boken någon verklighetsanknytning till den historiske Zarathustra? Det är några av de frågor som genomkorsar mitt huvud när jag läser (ännu bara i början) av boken. Tyskan är lite snårig och därför läser jag W. Peterson Bergers svenska översättning av "Also sprach Zarathustra" parallellt. "Gott ist tot" är väl det mest berömda citatet från boken och det citatet sätter lite agendan för hela Nietzsches verk som vimlar av paradoxer och tankekullerbyttor. Texten är ofta mycket poetisk och hemlighetsfull. Men samtidigt klar som källvatten. Något att släcka sin andliga törst med. Kanske inte för alla men för många.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Nätternas gräs

Har inte läst hela boken ännu. Författaren lämnar...

21 januari 2014

Har inte läst hela boken ännu. Författaren lämnar mycket öppet åt läsarens egen företällningsvärld. På så sätt bjuder han in läsaren till en medskapande dialog. Och det hela är så spännande så man vill gärna bli delaktig. Påminner kanske lite om Murakami ibland.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Den sanna historien om Pinocchios näsa : en roman om...

Den sanna historien...

6 april 2014

Jag har inte läst hela boken så mitt intryck får bli därefter. Har inte heller läst någon av GW Perssons tidigare deckare. Finner denna bok slarvigt skriven i den lite arroganta och nonchalanta stil som är författarens signum. Har inte hunnit få upp något intresse än för handlingen. Tycker boken så här långt verkar ganska trött och tråkig.

0 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej