Användarprofil Bokmys / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Bokmys (Norrland)

Antal betyg: 19
Antal recensioner: 18

Hotet mot din hjärna : den överraskande och skrämman...

Fantastisk bok!

28 maj 2019

Gluten - LIM för hjärnan... Skapar inflammationer i hjärnan och får den att krympa. Leder i sin tur till sjukdomar som MS, allergier, ADHD, autism, fibromyalgi, alzheimers - autoimmuna sjukdomar och neuropsykiatriska handikapp... Som man KAN mota tillbaka, mildra eller helt bota genom att SLUTA äta gluten och SLUTA äta snabba kolhydrater.

Boken svarar på alla "men VARFÖR DET?" som reser sig med raggen då man hör någon hojta "Sluta äta bröd och pasta och pizza och bullar och kakor och pajer..." Men VARFÖR i hela friden då? Det har väl folk ätit i alla tider? Ja... men det mjöl folk åt för några årtionden sedan var totalt annorlunda sammansatt, vad gäller gluten, än det som finns i bakverk och mat i dag - och det är det som långsamt får våra hjärnor att vittra sönder, löddra bort och lämna kvar en sinnesförvirrad, ångestfylld stackare som hjälplöst ligger där och väntar på döden!

Boken - tillsammans med "Autoimmun kokbok" - fick mig att komplett byta livsstil. Det har gått ÖVER förväntan bra - lite enahanda mat, ja, jämfört med utbudet förut, men jag är vitalare och friskare än någonsin! Är 61 och känner mig som 45 igen! Rekommenderar den till alla, gärna i kombination med 30-dagarskuren i nämnda kokbok. Boken innehåller också matrecept.

Kunskap + insikt = vishet... Det leder till positiv handling. Slöhet och ovilja till förändring leder till alzheimers - den optimala sinnesslöheten!

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Autoimmun handbok : för dig med inflammation, magbes...

Fantastisk bok - om tarm, inflammation och hjärna!

8 oktober 2019

Späckad med fakta om tarmarna, om varför autoimmuna reaktioner börjar hos en människa, om hur man kan vända inflammationerna och läka, om hur man - trots att man har alla odds emot sig - kan vända den onda spiralen och bli friskare. Komplettera med "Autoimmun kokbok", där hjälpen finns för att vända den negativa spiralen. Också hjärnforskaren David Perlmutters bok "Hotet mot din hjärna", som svarar på alla frågor om varför hjärnan far så illa av gluten och snabba kolhydrater - och varför även tarmen far illa av både dem och av mjölkprodukter.

Snacka om AHA-upplevelser!

Ogillar man däremot förändring, vill man fortsätta att stoppa i sig bröd, pizza, bullar, kakor, paj, potatis, tomater, paprika, starka kryddor, mjölk, grädde, smör, socker, godis, chips, popcorn etc... då ska man definitivt AKTA SIG för den här boken!

Då ska man istället fortsätta klaga på sin värk, fortsätta betala för dyra läkarbesök, fortsätta ge läkemedelsföretagen feta vinstpengar på sina bedövande och immunförsvarsdämpande kemikalier. Förändringsrädda och kunskapsförfärade bör definitivt inte läsa Autoimmun handbok!

REKOMMENDERAS däremot till varenda normalbegåvad kotte som uppskattar att verkligen LEVA!

3 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fri från migrän : orsak och botemedel vid en av våra...

Diabetes - migrän... AHA!

7 juni 2018

Mycket intressant kring migrän och diabetes. Har själv diabetes typ 2 sedan 10 år tillbaka, men utan att jag tar Metformin eller andra tabletter eller insulinpreparat. Försöker sköta kost och motion för att må bra och det har hittills fungerat bra.

Har dock alltid funderat varför jag, om jag fått i mig för mycket socker (ibland får det utan att ens veta om det) blir SÅ sjuk ungefär två dygn efter det att jag ätit sockret - allt i samma stund... intensiv huvudvärk, magkramp, diarré och kräkningar och alltihopa dessutom samtidigt! Man tycker man borde reagera direkt man fått i sig sockret. Nu har jag fått ett vettigt svar.

Boken har pekat på sambandet mellan berg-och-dal-bana på blodsockret och migrän. Mycket konstruktivt! Äntligen har man en "synlig fiende" att fajtas mot och redskap att ta till för att slippa bli sjuk. En toppenbok!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Detox & viktminskning med smoothies & juicer : rensa...

Jättefräscht!

10 mars 2018

Men inget för diabetiker som inte medicinerar. Juicer blir alldeles för koncentrerade sockermässigt jämfört med den ursprungliga varan.

Men för folk som inte har diabetes - vilken härlig samling njutbara recept! Somt smakar annorlunda, det är sant, men smaken kan förändras, om man VILL. Juicerna här är skyhögt mycket bättre än Coca Cola och annat avfall från läskindustrierna!

Bra presentbok till friska eller halvfriska!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Drunkna inte i dina känslor : en överlevnadsbok för ...

Äntligen förstår jag!

9 mars 2018

Tänk att ha levt hela livet (60 år!) och gång på gång - i helt olika situationer och med olika människor - hamnat i läget att andra lagt värderingar, baktankar och dolda motiv i vad jag sagt eller gjort och mästrat, skällt ner eller hånat mig, utan att jag förstått vad som egentligen hände... Äntligen ser jag hela "bilden"!

Att det jag känner av, märker och reagerar på när jag pratar med andra INTE upptäcks och "idisslas" av dem som är mindre sensitiva ... "du är överkänslig" ... "du inbillar dig" ...

Att andra inte känner lika STARKT som jag gör ... "ja, än se'n" ... "ja, ja, det är fint - nu går vi" ...

Att andra inte tycker det är acceptabelt att vara så omedelbar, intensiv och initiativrik som jag är, till stor del som en direkt följd av min sensitivitet ... "du är bara för mycket" ... "tona ner" ... "stoppa dig, säg inget" ...

Att det är dessa (i mina ögon) känslokalla, fyrkantiga, obrydda och hårda individer som BESTÄMMER NORMEN - vad som ska betecknas som "normalt" i umgänget med andra ...

ÄNTLIGEN ser jag skillnaden mellan mitt sätt att tänka och vara och "de andras". Så skönt att se att jag inte är ensam och att förstå att jag faktiskt DUGER, även jag - att det inte är att betrakta som ett handikapp att ha starka känslor, uppfatta det osagda, kunna läsa av folk, märka att något inte stämmer och att reagera på det.

Att förstå är alltid ett framsteg - man har något att förhålla sig till, utgå ifrån, gå vidare med.
En helt otroligt bra bok! TACK!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Blodsockerkoll på 8 veckor : kokboken - 175 recept f...

Slippa äta Metformin och statiner!

23 juli 2017

Vad gör man inte för att låta sina cellers förmåga att städa bort skräp fungera (som Metformin förstör) och för att låta hjärnan fortsätta fungera (som statinerna förstör)?

Det kräver ansträngning, JA! - att man budgeterar för det, lyfter på rumpan, går till affären och skaffar rätt ingredienser. Sedan är det bara att följa recepten.

Det är inte alltid möjligt följa dem exakt, för det som finns i affärerna här är uppenbarligen inte ens i närheten av alla underliga kryddor och kombinationer som nämns i boken. Men det kan man strunta i. Grunderna finns, för att kunna "komma upp i båten" igen.

En annan mycket läsvärd bok, när det gäller att förstå hur kroppens hormoner fungerar och förstå varför man får diabetes typ 2, inflammationer som till slut orsakar allergier och annat som fibromyalgi och MS, är "Mastering leptin" (finns tyvärr enbart på engelska). Författaren lever inte längre och det är väldigt tyst om allt det han skrev om, men det hjälpte mig fatta hur totalt fel vi lever när vi ständigt proppar i oss saker att tugga på så fort det känns minsta sug och hur totalt multisjuka vi gör oss själva genom att bara fortsätta med det.

Köp kokboken!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Den svarta ön

Trevlig, rolig - som alla Tintin-album...

8 juni 2019

Man blir på gott humör av att läsa Tintin. Också intressant få veta mera om Hergés sätt att teckna och händelser ikring det som finns med i början av boken.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fri från migrän : handboken - bra mat för alla och h...

Förklarar hur migrän och blodsockersvaj hör samman

28 maj 2019

Har äntligen förstått sambandet mellan mina attacker av svår huvudvärk, kräkningar och diarré som kommer allt på en gång ungefär 1,5-2 dygn efter det att jag ätit något sött, eller något med snabba kolhydrater - som popcorn, potatis, söt frukt på fastande mage etc. Bra bok!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kung Ottokars Spira

Intressant samtidigt som det är Tintin-humor!

28 maj 2019

Kul se Hergé släppa loss i svidande ironi över Hitler och Mussolini, uppblåsta generaler och självgoda ynkryggar! Att Castafiore dyker upp gör inte boken sämre - läsaren behöver ju inte lyssna till henne!!!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej