Användarprofil Bengt Nilsson / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Bengt Nilsson

Antal betyg: 11
Antal recensioner: 11

Hälsorevolutionen : vägen till en antiinflammatorisk...

Bra Bok till fullt friska

8 mars 2018

Boken är väl genomarbetad och får största förtroende och respekt för detta.Många bra tips för personer som vill undvika att utsätta sig för inflammatorisk livsstil med övervikt pga. felaktig matkonsumering. Inga direkta förbud bara påbud om vad som är bättre bl.a. i lista om vad författaren själv undviker. Skulle kunna vara en 5-fempoängare dvs. 5 stjärnor.

Men som vanligt brister recepten för de som har allergier t.ex. korsallergier med olika nötter , mandel och mandelmjöl samt vallmofrö och andra olika växtfrön, även fisk och skaldjursallergiker sägs det inget om. Ät mycket lax det är rena omega 3 bombenär det som framgår. Gluten i bröd är inflammatoriskt enligt författaren och bör bytas ut mot riskakor? Hoppsan läste något om att riskakor innehöll för mycket arsenik pga. var och hur riset odlades? Varför man skulle begränsa sitt riskaka ätande.

Lite om Kyckling i receptet och lite om lax som omega tre bomb annars mycket lite om hur man kan äta eller inte äta övriga köttsorter från vilt till ox och gris. Må hända är kött också inflammatoriskt men i olika grad beroende på sort osv.

Svårt att få in levnadssättet i boken i vardagen i min vardag ! Så jag tror på min gamla mors devis ät lite av var sort men inte för mycket och se till att jobba och röra på dig. Får väl fortsätta med detta. Därav mitt betyg med 3- stjärnor.

Hälsningar
Bengan.

3 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hälsa på recept : träna smartare, må bättre, lev längre

En spark i röven och kom igång.

20 februari 2019

En enkel bok som tar det från början och uppmuntrar till det lilla gällande rörelse, träning , fysisk aktivitet.
Så enkelt och hjälper för så mycket , nu är det bara att komma igång innan det är för sent.

Släpp It-världen köp inga färdiga matkassar vid datorn. Promenera och handla eller åtminstone beställ vid datorn , men hämta dem till fots eller cykel. Fasiken vad dåligt samvete jag får ! Varför inte bara skita i allt annat och ge sig själv tiden (den berömda egentiden) strunta i arbetsgivarens permanenta övertid framförallt gratisövertid cykla till jobbet istället. Släng mobilen i ett skåp och slå på flygplansläge .

Logga ur i rätt tid och ge sig själv lite bra egentid med invävd motion , JAG SKA BÖRJA MED DETTA !
Alla vinner på det , jag , familjen , arbetsgivaren , sjukvården ,samhället osv. En sådan här bok gäller oss alla och borde vara utgiven av hälsoministeriet till hela befolkningen.

Bengan.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Gurkmeja : Kokboken

Användbarhet recept.

30 juli 2018

En del recept är lätta att använda i vardagen men dock inte alla. Vissa saker kan passa till fest t.ex. "Cheesecake med Mango & Gurkmeja" andra till egenvård av hälsa och välmående t.ex. "ansiktsmask med mjölk och gurkmeja". Men de som är värdefullast är de som man använder i vardagslag eller en helgdag i sin lilla mys vrå eller soffa t.ex. "Köttgryta med Gurkmeja" eller "Gurkmeja Te" . Gurkmeja är en krydda som går att ha till mycket , men det visste inte jag.

Hälsningar
Bengan
Familje Kockis.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hjärnstark : hur motion och träning stärker din hjärna

Träning och Motion är bra !

20 februari 2019

Träning och motion är bra, det vet väl alla . Men varför ska vi hela tiden fightas mot stress och stärka oss för stresstålighet. Till vems fördel ??? Arbetsgivarens ? , de stora aktieägarnas ? , vetenskapen ?
Varför inte bara till min egen fördel så som bättre immunförsvar, bättre hälsa, bättre minne och intellekt , bättre sömn m.m. , m.m.

Jag ser effekterna , men jag ser också problemen de djupt rotade samhällsproblemen + nya tillkommande problem med it-värden och digitaliseringen den ständiga uppkopplingen kraven på ständigt bättre resultat
i arbetslivet ständigt mer slimmade förhållanden i verksamheterna, trycket på individen från samhället och arbetsgivarna som ständigt ökar . Snart ska man göra allt själv även privat , i stort sätt all service saknas !

Jag saknar receptet för hur detta ska kunna motverkas och lösas . En människa orkar inte hur mycket som helst med karriär & arbetsliv , partner barn & arbetsliv , privata nödvändigheter såsom inköp & ekonomiska transaktioner räkningar sparande hus osv. Vem fan orkar ut och gå kl. 21.00 på kvällen för motionens skull.
För inte en allt för avlägsen tid sen så fanns en i hemmet för barn och hem samt annat praktiskt, då kunde kanske båda ha en chans till vars sina träningsdagar eller gemensamma aktiviteter. Den möjligheten är dödad , då förvärvsarbetande parten dör, får den andre parten leva i armod och fattigdom hos större delen av befolkningen då gemensamma ATP-tillägget försvann. OBS ! jag säger inte att det är kvinna eller man som ska ta det ena eller andra arbetet , bara att det är ett mycket högre tryck på alla nu , och mycket mindre tid hemma i egna hemmet. Hur lyder receptet? Jo troligen "det är ditt eget ansvar". Jo tack ! med allt påtvingat som samhällets olika funktioner ger mig så är det ju ingen baggis ! Jag saknar receptet i boken ! .

Bengan.

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ingrids första djurbok

Trevlig bok !

20 februari 2019

Har ej läst boken . Den gav jag bort till min syster Ingrid när hon fyllde 60 år . Ha Ha Ha.

Hälsningar
Benke Bus.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sötpotatis : Kokboken

Sötpotatis en ny bekantskap.

30 juli 2018

För mig och min familj en helt ny bekantskap ! Därför köpte jag denna bok för att komma igång med inspirationen kring denna grönsak / rotfrukt. I boken finns många tips en del enkla och bra så som " Frukost Pannkakor med Sötpotatis" eller "Sötpotatis chips" alternativt "Fiskkakor med Sötpotatismos & Rökt Lax".
Recepten får mig i stort att tänka att det handlar om lite annorlunda festmat. Inget som i stort inspirerar till vardagsmat. Men så är det kanske tänkt.

MVH.
Bengt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Arthur och hans vänner : och andra berättelser om hu...

Livsöden

14 december 2017

Böcker som handlar om verkligheten faller mig mycket bra på läppen så även denna Hunds livsöde men även de som lever med honom.

Hälsningar
Bengan

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Gåtfulla Skåne : en guide till mytomspunna platser

Kunniga Författare.

19 juli 2017

Lite mystik och sägenomspunna historier som passar både i Höstmörkret inför en kommande sommar med besök på de olika platserna eller på vår och sommarperioden då besöken verkställs.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vägar värda en omväg : Skåne

Utflyktsmål med Historia.

18 juli 2017

Är man som jag kultur och historieintresserad på amatörs basis då är boken en trevlig guide vid utflykter till de olika platserna. Men det finns mycket mycket mer att se i verkligheten lite var stans i Skåne , låt gärna turistbyråerna i varje kommun som ni besöker hjälpa till med kompletteringar så blir resan ännu mer intressant och sevärd längs vägen.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej