Användarprofil Benjamin Nilsson / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Benjamin Nilsson

Antal betyg: 3
Antal recensioner: 3

Catcher In The Rye

Underhållande och en gnutta tragedi

16 maj 2018

Jag läste boken första gången på gymnasiet och blev överväldigad med hur kontroversiell den är trots sin ålder. Boken är en klassiker men det är inte bara därför den har överlevt tiden. Alla har varit unga och den här boken fångar en ung pojkes girighet, oerfarenhet och kaxighet. Boken påverkade mig och jag tänkte på den nästan dagligen i ett till två år vilket ledde till att jag läste den en gång till. Den är olik allt annat jag har läst på det sättet att man aldrig kommer underfund men huvudkaraktären, trots att man befinner sig i berättarens huvud. Bokens charm finns helt klart i karaktärerna och redan från sida ett vet man att det kommer bli en åktur.

Jag rekommenderar boken till alla ungdomar men även vuxna som vill läsa en riktigt bra Amerikansk klassiker.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ham On Rye

Absurd men underhållande

15 maj 2018

Jag önskar att jag läst en bok av Bukowski tidigare. Bukowski är influerad av Hemingway, Dostojevskij, D.H. Lawrence mm och om man gillar de klassikerna har man en lite modernare version i just denna. Bukowski skriver nästan helt självbiografiskt förutom att huvudkaraktären har ett annat namn. Hans uppväxt var ganska absurd och det speglas i boken, men han har även en gnutta humor vilket lättar upp det tunga ämnet. Boken är absurd och ärlig, Bukowski spar inte på krutet men det är precis som man vill ha det.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Year of Magical Thinking

Underbar, ärlig och känslosam

15 maj 2018

Joan Didion är fantastisk på alla sätt. Hennes stil är poetisk men samtidigt ärlig och utformad på det sättet att läsaren får en vacker inblick i hennes liv. Den är känslosam och helt i stil med Joan Didions karaktär, hon kämpar sig igenom sorg och hemskheter med det hon är bäst på, att skriva. Rekommenderar denna starkt till alla, Didion-fans eller inte, The Year Of Magical Thinking är ett mästerverk.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej