Användarprofil Helen L / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Helen L

Antal betyg: 13
Antal recensioner: 12

Den fantastiska Gracie : ett annorlunda hundliv

En varm berättelse om en älskad fyrbent vän

21 maj 2014

Det kan lätt bli lite väl sockersött när en ägare berättar om sitt älskade djur, men den här historien handlar både om kärleken till en hund såväl som hur hon blev grunden till en lyckad affärsidé. Boken går visserligen snabbt att läsa, men berättelsen stannar desto längre.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

The Infernal Devices 1: Clockwork Angel

En serie med magi och (så småningom) kärlek

15 juli 2011

"Clockwork Angel" är den första boken i en serie som heter "The Infernal Devices". Detta är en s.k. prequel till böckerna som kallas "The Mortal Instruments". Båda serierna har fått hyfsade recensioner. Historien utspelas i det viktorianska London bland shadowhunters, magiker, vampyrer och mundanes (människor). Boken har en lång startsträcka, men när historien väl kommer igång rullar den på i ett hyfsat tempo. Den slutar tyvärr med en cliffhanger och det är till dess nackdel. Boken lämnade inga större spår, men den var en trevlig läsning för stunden och det är ju inte så tokigt det heller.

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Dålig karma

Lättläst och smårolig

21 maj 2014

En bok för den som vill ha lite lättsmält och rolig läsning. Ingen större litterär utmaning, men den är ändå lite tänkvärd. Det annorlunda temat skapar en extra twist.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Geim

Missa inte den här!

27 januari 2013

Huvudpersonen HP lockas till att delta i Spelet, och jag lockas allt längre in i boken. Båda hoppas vi att det inte ska sluta för fort.

Jag brukar inte lockas av deckare, och trodde inte att den här boken skulle vara något för mig, men det rappa språket lurade in mig i en actionfylld värld som påminde om en blandning av "1984s" övervakning, korruption ā "Enemy of the State" och en vild idé om ett spel som efter ett tag inte alls verkar helt orimlig... Absolut läsvärd! Hoppas fortsättningen är lika bra.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

The Power of Less

Rensa i texten

6 januari 2013

Boken handlar om att rensa ut röran och skapa utrymme för ro och kreativitet i hemmet och på arbetet, men författaren borde ha rensat i texten och upprepat sig mindre för att skapa ett mer läsvärt alster. Det finns andra böcker i samma genre som det är mer värt att lägga tid på.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Gåvan

Magi och sensmoral i julskrud

3 november 2012

Lou Suffern lever för karriären, och han jagar ideligen tid för att hinna med sin fulla agenda, medan familjen kommer i andra hand. Så träffar han Gabe som ger honom en lösning, en gåva som blir en ögonöppnare. Författaren har varit lite övertydlig med sitt budskap då hon i form av en ramberättelse låter en polisman berätta historien om Lou, men det är en sockersöt, lättsmält story som kan läsas för en stunds förströelse.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ensamma hjärtan och hemlösa hundar

En feel good-bok

19 oktober 2012

Om du söker lättsmält underhållning är det här boken du letar efter. "Ensamma hjärtan och hemlösa hundar" är som en rykande kopp choklad, en varm filt och en sprakande brasa - en mysig stund men inget minne för livet med andra ord.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hitta Violet Park

Rekommenderad läsning för alla åldrar

21 juni 2012

Jenny Valentine har en förmåga att skriva roliga och intresseväckande böcker med ett allvar som lurar under ytan. Historien om Lucas handlar om en kille som saknar sin pappa så mycket att han försöker leva upp till illusionen om honom. På grund av en taxiresa får han något annat att fokusera på och ironiskt nog kommer det att lära Lucas något om hans pappa.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Before I Go To Sleep

En ovanlig thriller

14 maj 2012

Tänk att vakna varje morgon och inte veta något om ditt liv. Att du har glömt allt du gjorde under gårdagen, föregående vecka, månad, ja till och med år. Christine lider av en ovanlig form av minnesförlust. Varje morgon vaknar bredvid en man som säger att han är hennes make Ben. Varje dag ringer en man som säger att han är hennes läkare och berättar var hon kan hitta sin dagbok. Däri har hon skrivit att hon inte kan lita på Ben. Kan hon lita på sin man eller sin dagbok? En thriller av det ovanliga slaget.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej