Användarprofil jeanette eriksson pärlansmagi.se / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av jeanette eriksson pärlansmagi.se

Antal betyg: 46
Antal recensioner: 44

Kvinnan i fönstret

Kvinnan i fönstret

11 mars 2019

J FINN
455 SIDOR
En Psykologisk spännings Thriller/Drama
Vi träffar Dr.Anna Fot befinna sigx byggnad 213 NewYork, hennes Make Ed, dotter Olivia "Livvy"
Anna "Slugger" själv träffar en Psykiatriker vid namn DrJulian Fielding & har en inneboende David i sin lilla våning på sådär 370 kvM och en katt som heter Punch..
Hon har ju ett för mig drömhem i fyra våningar och en takterass, där det odlats, med kupoler där man ser ner igenom hela sin våning.=)
Vill inte spoila något, så jag skriver från boken, då huvudkaraktären och handlingen berttas kring just detta
AGRAFOBI, torgskräck
I praktiken betecknar termen en rad olika ångeststöringar...

...Läs hela recenssionen på min hemsida pärlansmagi.se

här finns rec. OM olika sorters böcker, jag läst; uppdateras eftersom böckerna läses, 2-5 ggr/vecka.=)

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Francys evangelium

detta är väl en serie.??

18 maj 2019

finns inte uppföljningarna.? köpt del ett och vill såklart fortsätta läsa..känns inte alls lika kul utan del 2 och..men denna är utgiven 2011, så?

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ängelns lek

Grymmaste serien.!

6 april 2019

Byggnaden liknade en gammal kyrka som såg ut att ha legat på botten av ett träsk 100 år. Två steg upp, Isaac Monfort, en tunnhårig medelålders man med genomträngande blick och ett ansikte som förde tankarna till en rovfågeln är ställets beskyddare. På en stor träport med en klapp i form av en leende bronsdjävul, befinner sig Sempere med Martin, författaren där han får den 1a & viktigaste regeln: "att inte berätta för någon om det han ser där"
Dörren har reglar och sprintar och järnstängersom fälls ut som skaftet på en solfjäder, tills ett spindelliknande galler spärrar portet. 1 lykta finns innanför porten.
Det går en lång mörk gång med knappt skönjbara fresker och marmortrappaor på sidora till en stor sal i den palats liknande byggnaden, Martn har med sig boken " De himmelska stegen" som han skrivit

Framför dem låg den stora runda salen där skymningsljuset strilade in från kupoltaket. En labyrint av gångar, tunnlar, broar, trappor, avsatser och hyllor fullproppade med böcker fyllde upp salen & bildade ett gigantiskt bibliotek med en osannoolig geometri, en katedral AV BÖCKER & ORD.
-DE BORTGLÖMDA BÖCKERNAS GRAVKAMMARE

(YTTERLIGARE BESKRIVNINGAR FINNS OCH JAG ÖNSKA DET VA VERKLIGT)

Jag älskar språket, orden, handlingarna, miljöerna, personporträtten, allt. Jag sugs in i en värld av ord, som svävar in i mig och fastnar, definitivt en omläsningsbok. Läser om sidor, kapitel och markerar i boken, det som fångar mig alldeles extra, jag smakar på orden och låter m.ig njuta av dom lite mer.
jAG GILLAR iSABELLE och hade kunnat se en förbjuden historia och mer om och med henne.

Jag tänker att det inte finns någon annan författare som kan skriva som han gör, så vackert, så mörkt
"tårar av is glänste som gelatindroppar"
"befann mig plötsligt ögo mot öga med mig själv"
..många år hade varit mitt hem och mitt fängelse"
."det bästa med brustna hjärtan..? ..kan aldrig brista igen, nästa gång blir det bara skrubbsår."

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kåda

annorlunda

23 mars 2019

unik, jag gillar den, den är grym och det ligger mycket omkring just det hon skriver, alltid bra och det får mig att fundera på livets olika villkor.......psykisk ohälsa finns i alla familjer i olika former och nivåer, alla har sitt mörker, även den allra gladaste. tänk på det, allt är inte vad det ser ut att vara.=)

Kika in hos mig och se vad du hittar/ bakom orden bakom texterna

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Blodlokan

blodlokan

23 mars 2019

funkade inte för mig, just då iallafall, det va några månader sedan jag läste den, va inte så fångande som jag trodde, att det skulle bli, enligt vad andra skrev om den, kanske prova del 2, och läsa om denna.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hasselskogen

Hasselskogen

23 mars 2019

en annorlunda bok, den är ok, men sen vet jag inte hur mkt bättre den kunde va, den fångar mig i allafall för stunden..
se mer på...
www.pärlansmagi.se
bokblogg, för oss som läser böcker

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

De fångade

De fångade

23 mars 2019

Vi träffar Will Trent special agent, GBI Georgia Bureau of Investigation och befinner oss i Atlanta, med kollegor arbetar de under biträdande direktör/ Chefen Amanda Wagner samt poliser i Atlantas poliskår.
En f.d polis med tvivelaktigt rykte har hittats död på golvet, anonym angivare, i en övergiven lagerbyggnad, inga mordvapen men mycket blod och spår, vilket avslöjar att det finns ännu ett offret, en kvinna, som är borta från brottsplatsen. Manliga Offret de finner är tidigare krim inspekt Dale Harding som arbetade privat som säkerhetskonsult.
Will arbetamed Sara Linton, en nyexaminerad rättsläkare
När Will sätter sin fot i lagerlokalen vet han att detta kommer bli ett farligaste uppdrag för brottet blir mer komplicerat än så, då lagerlokalen tillhör stadens egen hjälte, en välkänd idrottsman, som sedan ett halvår beskyddas av världens dyraste advokat eftersom han utreds för våldtäkt. Fallet utvecklas till något ännu mycket värre, på brottsplatsen upptäcks en personlig koppling till Wills förflutna, ett förflutet som inte är helt klanderfritt. Konsekvenserna är förödande för hans privatliv, de han älskar och jobbar med och för de han jagar. För jakt blir det.
Det blir mörkt, rått, blodigt, aggressivt, det är Will och brudarna som är grymma både de goda & de onda, det är thriller skräck med 100% gas. Vi börjar i framtid, går till nutid och sedan vävs historien med fokus på nutid med blickar bakåt.
Kul att möta Will, då Slaughter nu gett ut 2 böcker i en serie om honom, som jag ej läst än. 2018/2019
"De vackraste" är hennes första och denna "De fångade" är hennes andra utgivna, 2016, blev utsedd årets bästa deckare av DN.
477 sidor: Betyg 4,5 den är Utmärkt, omläsningsbok, bör njut läsas, dvs vill inte riktigt att den ska ta slut samtidigt som jag måste läsa vidare./ (mina kriterier på min hemsida)

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lewismannen

lewis mannen

23 mars 2019

Bok 2 I triologin, den är på 304 sidor - en djupare, varmare roman (kan ej de den som deckare, halva kriminalare, andra halva skönlitter.drama)
som även är bade mörk och vacker, helt unik. Som andra skrivit, den är bättre än svart huset, men läs även den först Den får
Ett starkt betyg, en bok man kan läsa om och njuta.
Isle of Lewis, I en vindpinad mosse, hittas liket av en ung man, en ledtråd finns. Dna analys visar att offret är släkt med Tormod, far till Marsaili, huvudkaraktären FIN_M s första stora kärlek.
Tormud hävdar at han är enda barnet, numera lider han av svår demens. Fin har återvänt till ön för at restaurera sina föräldras torp och inleder en privat undersökning.

Pga private erfarenheter om min fars demens, så gjorde det ont I hjärtat att läsa, det va tufft, sorgset och ja, man blir ledsen, han skriver så bra med.
" jag va helt ifrån mig och lipade för fullt"
"ingen av oss någonting att säga till den andra. Vad fanns det att prata om?"
Jag läste, läste om, funderade över händelser I förra boken, över vem är vem, hur ska detta sluta, spänningen driver mig sida efter sida¿
Längtar efter nästa bok I triologin.
Fantastisk författare bara man kommer in I hans sätt att tänka, unikt, lite complex, gör det så bra. Boken är gjord för att LÄSA den är inte seg, utan djup!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Motiv X

Motiv X

6 mars 2019

Betyg 3,5 enl. mina betyg på min hemsida....
Jag älskar verkligen de 2 andra jag läst av Ahnhem, fått högsta betyg, men denna faller lite för mig,
500 sidor, den är bra, definitivt, läsvärd, ja definitivt, men den är magrare, någonting saknas....råhet, tyngd, djup

Fabian Risk, vid Hbg polisen, han arbetar med information, som hans döda kollega Hugo Elvin lämnat efter sig, påbörjar egen privat utredning av detta, på kvällar & det är mycket intressant....
Hans dotter Matilda, vaknar upp efter koma på lasarettet, då ett fruktansvärt hemskt mord sker på en ung pojke, det blir komplicerat och det är rasistiska makter som har med detta att göra,
vi träffar molander klippan lilja och de andra karaktärerna som vi tidigare träffat...

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej