Användarprofil jeanette eriksson pärlansmagi.se / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av jeanette eriksson pärlansmagi.se

Antal betyg: 50
Antal recensioner: 47

De fångade

De fångade

23 mars 2019

Vi träffar Will Trent special agent, GBI Georgia Bureau of Investigation och befinner oss i Atlanta, med kollegor arbetar de under biträdande direktör/ Chefen Amanda Wagner samt poliser i Atlantas poliskår.
En f.d polis med tvivelaktigt rykte har hittats död på golvet, anonym angivare, i en övergiven lagerbyggnad, inga mordvapen men mycket blod och spår, vilket avslöjar att det finns ännu ett offret, en kvinna, som är borta från brottsplatsen. Manliga Offret de finner är tidigare krim inspekt Dale Harding som arbetade privat som säkerhetskonsult.
Will arbetamed Sara Linton, en nyexaminerad rättsläkare
När Will sätter sin fot i lagerlokalen vet han att detta kommer bli ett farligaste uppdrag för brottet blir mer komplicerat än så, då lagerlokalen tillhör stadens egen hjälte, en välkänd idrottsman, som sedan ett halvår beskyddas av världens dyraste advokat eftersom han utreds för våldtäkt. Fallet utvecklas till något ännu mycket värre, på brottsplatsen upptäcks en personlig koppling till Wills förflutna, ett förflutet som inte är helt klanderfritt. Konsekvenserna är förödande för hans privatliv, de han älskar och jobbar med och för de han jagar. För jakt blir det.
Det blir mörkt, rått, blodigt, aggressivt, det är Will och brudarna som är grymma både de goda & de onda, det är thriller skräck med 100% gas. Vi börjar i framtid, går till nutid och sedan vävs historien med fokus på nutid med blickar bakåt.
Kul att möta Will, då Slaughter nu gett ut 2 böcker i en serie om honom, som jag ej läst än. 2018/2019
"De vackraste" är hennes första och denna "De fångade" är hennes andra utgivna, 2016, blev utsedd årets bästa deckare av DN.
477 sidor: Betyg 4,5 den är Utmärkt, omläsningsbok, bör njut läsas, dvs vill inte riktigt att den ska ta slut samtidigt som jag måste läsa vidare./ (mina kriterier på min hemsida)

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lewismannen

lewis mannen

23 mars 2019

Bok 2 I triologin, den är på 304 sidor - en djupare, varmare roman (kan ej de den som deckare, halva kriminalare, andra halva skönlitter.drama)
som även är bade mörk och vacker, helt unik. Som andra skrivit, den är bättre än svart huset, men läs även den först Den får
Ett starkt betyg, en bok man kan läsa om och njuta.
Isle of Lewis, I en vindpinad mosse, hittas liket av en ung man, en ledtråd finns. Dna analys visar att offret är släkt med Tormod, far till Marsaili, huvudkaraktären FIN_M s första stora kärlek.
Tormud hävdar at han är enda barnet, numera lider han av svår demens. Fin har återvänt till ön för at restaurera sina föräldras torp och inleder en privat undersökning.

Pga private erfarenheter om min fars demens, så gjorde det ont I hjärtat att läsa, det va tufft, sorgset och ja, man blir ledsen, han skriver så bra med.
" jag va helt ifrån mig och lipade för fullt"
"ingen av oss någonting att säga till den andra. Vad fanns det att prata om?"
Jag läste, läste om, funderade över händelser I förra boken, över vem är vem, hur ska detta sluta, spänningen driver mig sida efter sida¿
Längtar efter nästa bok I triologin.
Fantastisk författare bara man kommer in I hans sätt att tänka, unikt, lite complex, gör det så bra. Boken är gjord för att LÄSA den är inte seg, utan djup!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Motiv X

Motiv X

6 mars 2019

Betyg 3,5 enl. mina betyg på min hemsida....
Jag älskar verkligen de 2 andra jag läst av Ahnhem, fått högsta betyg, men denna faller lite för mig,
500 sidor, den är bra, definitivt, läsvärd, ja definitivt, men den är magrare, någonting saknas....råhet, tyngd, djup

Fabian Risk, vid Hbg polisen, han arbetar med information, som hans döda kollega Hugo Elvin lämnat efter sig, påbörjar egen privat utredning av detta, på kvällar & det är mycket intressant....
Hans dotter Matilda, vaknar upp efter koma på lasarettet, då ett fruktansvärt hemskt mord sker på en ung pojke, det blir komplicerat och det är rasistiska makter som har med detta att göra,
vi träffar molander klippan lilja och de andra karaktärerna som vi tidigare träffat...

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hälsning från de döda

ännu en debut

6 mars 2019

som får toppbetyg-vansinnigt bra.

storbritannien: Skottland, Wales, England, lunnefåglar, knäppskallar & idioter.

Kidnapparen/mördaren har tagit flickor, tolvåringar, tolv tjejer - alltid före de fyller 13. Medierna kallar honom födelsedagsfiraren, han skickar födelsekort till offrens familjer som visar deras torterade flickor, hur han långsamt o vidrigt torterat dem.
Krim.inspekt. Ash dotter Rebecca försvann för fem år sedan, ett år senare kom det första kortet, men Ash har hållit den för sig själv, ingen vet. För om det kommer fram så tas han bort från utredningen och då kan han inte ge mördaren det helvete han förtjänar......

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Offer utan ansikte

ahnhem

6 mars 2019

Offer utan ansikte - vann crimetime Award 2015. En författare jag inte hunnit med tidigare.
AHNHEM s (skrivit för både huss o wallander (tv) säger ju en del om hans förmågor.=)

"offer utan ansikte" debutboken, - lite våldsamt äventyr, både psykologisk och intelligent!
590 sidor av briljant story, inte en seg sida!! , men det märks här att man kan göra varenda sida exilent spännande och ändå få med all handling runt omkring och med personerna, miljöer osv.

Den börjar med en man som ligger fastbunden, uppspänd, utomhus, med ögonbindel, med kråka ätandes på honom och han blir av något konstigt torterad en gång per dygn, oregelbundet, oftast flera timmar, ibland inte.. men han förstår inte med vad:...¿¿..

Helsingborg, är staden
kriminalpolisen, pappan, huvudpersonen Fabian flyttar tillbaka till med sin fru och 2 barn, dottern och tonårssonen; från Stockholm (där jag nu bor själv, bodde några år i vackra staden Helsingborg med, några år före denna utspelar sig) då va den underbar, staden, början 90 tal, så fint då!
- får längtan dit.! -

en av de bästa författardebuterna

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

De förklädda flickorna i Kabul

läste för..

4 februari 2019

..några år sedan, saken är den att jag tänkt på boken, men ej kommit på vad den hette eller vem som skrivit den - efter att nu letat har jag äntligen hittat.
En mycket bra bok, känns som att man är med, där eftersom författaren varit med familjen så pass länge, ger en äkta bild av hur vardagen och livet ser ut i just denna familj, som kan tänkas ha det bättre än väldigt många andra.
en bok för alla att läsa
Samt hittat andra böcker som jag blev påmind om att ja just det-den har jag läst med.!
Har läst så många 1000tals böcker som inte finns hos mig, pga flertal flyttningar, till mindre osv

the-underground-girls-of-kabul-the-hidden-lives-of-afghan-girls-disguised-as-boys-av-jenny-nordberg-virago-utkom-2014

https://wordpress.com/post/xn--prlansmagi-q5a.se/309

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fallet Vincent Franke

Christoffer C debutbok

21 januari 2019

mörk, spännande, superbra debutbok som jag varmt rekommenderar. Har haft denna stående allt för länge trots att jag dragits mot boken flera ggr, men nu är den läst och jag kommer att köpa läsa hans nästa som kommer nu 2019 Järntecken - har en egen ton, lätt att läsa och det är spänning rakt igenom.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Husdjuret

grebe husdjuret

9 januari 2019

Ett gäng olika personer inom polisen; sätts in i En ny Cold case grupp enhet, som ska ta sig an ett gammalt fall-ett mordfall på ett barn, som hittades men ingen mördare, så nu får gruppen börja uppleva denna lilla by, i ett lugnt och tyst samhälle, som kommer visa sig ruva på en hel del konstigheter.

Vi får följa Jake, tonåring, i byn, Malin polis, första gången jobba med ett fall, utflyttad från byn och nu återvändare för jobb, samt hanne, profilerare som har arbetat många år och är mycket kompitent, kallad häxan. Dessa 3 utgör stommen i boken och vi får följe dem utifrån deras perspektiv var och en, vilket blir som 3 olika berättelser utifrån samma händelser, bra gjort.

läs mer om vad jag tycker på
bokpärlamsmagi.blogspot.se
parlansmagi.se wordpress konto
kommer slås ihop /när jag vet hur.=)

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Skuggorna vänder tillbaka

truc-skuggorna vänder tillbaka del 2

9 januari 2019

Bures (hej) välkomna bokpärlansmagi/blogspot.se
truc s, skuggorna vänder tillbaka del 2/3 med 448 härliga sidor är värd en 5a för, att det finns inte en tråkig/seg sida i hela boken.

vi möter åter patrull P-9, renpoliserna nemet & nina, nango & nansen.=/
Denna gång är det bl.a olja och Barents hav som är en av p9 s uppgifter.

Jag är fångad av en storm vind & språket är som gnistrande snö, miljöbeskrivningar, sapmi vidderna är underbara.

Läs del ett först.! (tkr inte de läses fristående, som någon skrev)

enda är att det vore coolt med karta över sapmi området i boken, med no/sv/fi, söker i hjärnan se områdena a alla ställen han skriver om/

Vackert, spännande, fängslande, farligt, lärorikt. Ett skönlitterärt spänningsdrama i krim deckar stuk.

Natur beskrivningarna rinner över sidorna, trucs, får till ren vacker poesi -Vill inte att boken ska sluta, även så lärorikt, jag lär mig massor.
"vi" läser & söker kunskap om indiande, shamaner, massajer mm, men ärligt nu, vad vet man om det som ligger oss närmast, om våra samer.
Oavsett intresse av böcker, vem du är, läs, de är enastående bra. - du har inte läst liknande förr-.
Älskar glimtar av gamla traditionerna/ tron

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej