Användarprofil Nyfiken / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Nyfiken

Antal betyg: 3
Antal recensioner: 3

Få det gjort! : svart bälte i vardagseffektivitet

Bästa produktivitetsboken i år!

7 augusti 2016

Har just läst boken och börjat följa Allens gtd-system. Det märks att han är gtd:s fader och den här reviderade utgåva ligger i tiden trots att det är många år sedan första upplagan kom.
Boken håller på att förändra mitt liv! Ser verkligen fram emot en mer avslappnad stressfri approach till jobb och privatliv.
Efter första genomläsningen håller jag nu på att skapa "systemet" och det kommer nog att krävas en genomläsning till innan allt sitter. Jag har tex fortfarandde inte valt om jag ska ha dropbox eller evernote som arkivplats. Min kalenderapp går att synka med alla möjliga todolist-appar och det känns helt nödvändigt för gtd. Kanske jag även lägger till någon ITTT-funktion för att få det smidigt.
Jag tycker boken verkar heltäckande men man måste vara intresserad av att gå ner i detaljerna för det är det den gör och det är dess styrka!
Finns massor av bra om gtd av författaren på youtube att kolla. Gör det - och köp boken. Först lånade jag boken på biblan men bestämde snabbt att köpa ett eget ex, kommer att behöva den som referens. Jag rekomenderar den faktiskt till alla jag känner!

3 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sov gott! : råd och tekniker från KBT

Fick bättre sömn men medföljande CD/länk är dålig

7 augusti 2016

Den vetenskapliga aproachen tilltalar och det känns gediget och trovärdigt. Kul att svensk forksning ligger i framkant. Lite drygt att föra bok över både dag och natt så jag skippade snabbt dagaktivitetsregistreringen. Det gick lika bra. Den exelbaserade dag& nattboken är verkligen usel. 2016 har vi vant oss vid snygga smidiga appar och det här är helt undermåligt!
Texten i boken är annars just det tvättäkta nattugglor behöver veta för att vara motiverade att (äntligen) ta tag i sina sömnrutiner. Jag har fått till det ganska bra tack vare boken. Men gör en snygg app av dagboken och ta bort CD:n (eller länken i senare utgåvor)ur boken!
Länk/CD får ingen stjärna och boken får en femma= medel tre stjärnor.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

De bittra örterna som livselixir

Bra att ha i köket

7 augusti 2016

Alla Schöneks böcker står i en klass för sig själv. Inte konstigt med tanke på att hon var något av en pionjär i Sverige. Den här boken får bara 4 av 5 för den känns tyvär inte riktigt lika djupgående som de andra böckerna. Men den är ändå mycket bra. Lite tunnare och kanske hon inte orkade mer på slutet? (blev över 90!).
Men det bittra i kosten är helt underskattat och därför är det spännande att lära sig hur man ska göra, lite svårt bara att få tag i allt. Boken ligger framme i mitt kök och jag blädrar i den då och då för inspiration.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej