Användarprofil Majlinsan / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Majlinsan

Antal betyg: 41
Antal recensioner: 41

Konsten att vara snäll

Våga vara snäll

26 februari 2006

Det borde inte vara någon konst att vara snäll, eller hur? Varför är vi inte det oftare mot varandra då? Ett svar menar Einhorn, kan vara att vi är rädda att framstå som dumma (ointelligenta). Men innerst inne vet vi ju att det inte är så. Jag skulle vilja påstå motsatsen - att man är dum om man inte är snäll. Att vara snäll mot sina medmänniskor gör att man får snällhet tillbaka. Som du bemöter blir du bemött! Våga vara snäll så ska du se vilken glädje du kan få i livet! Jag rekommenderar att du börjar din "snällhet" med att läsa den här boken, så har du en grund att stå på.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej
I eget sällskap

En mans tankar och fobier

26 februari 2006

En besynnerlig bok, men läsvärd. Huvudpersonens fobier hindrar honom att leva ett liv fullt ut, men han lyckas ändå leva ett gott liv. Han finner lösningar på sina egenheter så att han kan göra det han vill iallafall. Han är ytterst noga med sin hygien och klädsel.Tre kvinnor finns nära honom och han är kär i dem alla - en av dessa blir hans kvinna "på riktigt".

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lördag

En lördag i en läkares liv!

11 februari 2006

Om du är läkare eller funderar på att bli det är det här en bok för dig. Huvudpersonen är hjärnkirurg och berättar i detalj om sina ingrepp och latinet dyker upp på var och varannan sida.
Författaren är väldigt förtjust i ordet anerysm, som han återkommer till ideligen. Mycket av det som sker i boken kretsar kring huvudpersonens, alltså läkarens, yrke. Han är väldigt stolt över sitt yrkesval och vilka möjligheter det för med sig för honom själv och för hans familj.
Jag tycker att det är en "svår" bok.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ikarosflickan

Krypande skräck

19 januari 2006

Otäck och övernaturlig berättelse som framkallar olustkänslor. Inte kul att vara ensam hemma och läsa denna bok. Man blir liksom orolig och börjar fundera på om man ändå inte är ensam hemma! En rysare helt enkelt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mossvikenfruar : chansen

Lättsam läsning

19 januari 2006

Återigen en tjej som tar tag i sitt eget liv och bestämmer att nu är det hon som bestämmer, iallafall om allt som har med henne att göra. Man får nog lov att säga att hon har en hel del tur på vägen. Och visst kan man tycka att slutet är en riktig Hollywoodprodukt, men kan man bortse från det så har man med den här boken en underhållande kväll.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En röd liten fågel i juletid

Jack - den kloka fågeln!

8 januari 2006

Detta är en alldeles fantastisk historia att mysa med i ledigheten.

Lost River är en varm plats, i dubbel bemärkelse, där människorna i det lilla samhället lever som en enda stor familj (108 invånare). Här tar man verkligen hand om varandra och löser varandras/gemensamma problem. Med gemensamma krafter och en smula påhittighet formar man vardagen till det bästa för alla.

Huvudpersonen Oswald Campbell finner sig snabbt tillrätta, då han beslutar sig för att bosätta sig i Lost River. Där upptäcker han vad han har sökt i hela sitt liv!

Även fågeln Jack kommer att spela en viktig roll på ett antal sidor i boken. Han är en ovanlig fågel och hans betydelse för berättelsen har en avgörande roll.

Den här boken måste du läsa!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En spricka i kristallen

Även i de bästa familjer!

8 januari 2006

Det är synd om människor som har allt men ändå inte äger förmågan att kunna älska och ge kärlek.

Den här boken är ett mycket bra exempel på människors tro att pengar är lika med allt som betyder något. Om inte saker och handlingar kostar en massa pengar är de därför inte värda något - och därför är kärlek, som är gratis, inget värdefullt för dessa människor. De har tappat bort sig själva i tillvaron och sina barn kan de bara älska om de lyckas få en viktig position i samhället.

Stackars Suss har det inte lätt och hennes föräldrar talar hela tiden om för henne hur värdelös hon är. Hon blir bara mer och mer utanför sin familj tills hon en dag bestämmer sig för att sätta ner foten och kräva den respekt hon så länge förvägrats!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Box 21

Ondska, makt och begär!

6 januari 2006

Våld, förnedring och skam sammanfattat i ett ord blir prostitution.

Boken är mycket bra skriven och handlingen är realistisk, men hemsk att läsa för man blir så illa berörd. Kvinnor utnyttjas och fråntas sin identitet, sitt hopp och sin livslust. De äger till slut ingenting, inte ens sin egen kropp. Alla öppningar som finns täpps till i dubbel bemärkelse!

Våldet och brutaliteten genomsyrar berättelsen från första till sista sidan. Ondskan och begäret får människor att handla utan samvete. Hatet kopplar sitt grepp om offret.

Varför Siw Malmkvist har en roll i boken har sin förklaring och slutet är mycket överraskande kan jag nog säga. Den här boken bör du absolut läsa!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Rivalerna

Tegelsten

3 januari 2006

Alla som räknas i denna berättelse är mycket, mycket rika och fantastiskt vackra och framgångsrika. Inget tycks vara omöjligt att förverkliga för dessa "övermänniskor". Men tror du att de är lyckliga för det? Nej då, de har alla sina lyxiga problem att tampas med.

Boken är en tegelsten, men när man börjat läsa vill man veta hur det ska gå för dessa bortskämda människor!
Orkar du, så läs den!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej