Användarprofil Dan / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Dan

Antal betyg: 4
Antal recensioner: 4

Fly-Fishing the Yucatan

Flugfiskedestination

13 mars 2017

En detaljerad och bra guide för flugfiske efter bonefish, tarpon, snook med flera arter på Yucatanhalvön.
Bra beskrivning på boendeorter samt fiskeplatser och vilken utrustning som lämpar sig och inte minst vilka flugor som kan förväntas leverera.

Läsvärd och bra format.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Callsign Hades

Gripande bok!

9 april 2014

Callsign Hades är en gripande berättelse, skriven av Patrick Bury,en beprövad krigsveteran som tjänstgjort med Royal Irish Regiment i Helmandprovinsen i Afghanistan. Nu är Bury författare och säkerhetsanlytiker.

Boken handlar om det irländska regimentets tjänstgöring i Sangin och de svårigheter och prövningar som de utsätts för i det otillgängliga landskapet med en hängiven och brutal opponent i form av talibanerna.

Följ soldaternas utveckling från att vara nyanlända i Afghanistan och flera av dem är då obeprövade i strid, till deras utveckling till erfarna soldater som läser landet och terrängen och som har förmågan att prestera väl även under eldgivning . Det finns flera exempel på modiga ingripanden, "above and beyond a call of duty".

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tomatoes

Femtio väl beprövade tomatrecept!

9 april 2014

Miriam Rubin delger oss, i sin bok Tomatoes, femtio väl beprövade tomatrecept. Rubin en välrenommerad matskribent som vet vad hon skriver om och i boken utforskar hon bland annat den amerikanska söderns recept på olika enkla och välsmakande tomatanrättningar.

Formatet är behändigt, den inbjuder till läsning i hängmattan, medan tomaterna mognar!

Testa Tomato and Golden Raisin Chutney till lammstek till påsk, eller varför inte Peach and Tomato Salad with toasted Pecans en sval sommarkväll? I det sistnämnda använder hon antingen tomatsorterna Eva Purple Ball, Black Krim eller Stupice. Den första och sista sorten utgör mina favoriter.

Läsvärd och inspirerande!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Trout of the World

Piece of art!

9 april 2014

Har du en far, man, pojkvän eller mamma, fru eller flickvän som flugfiskar och gillar fina böcker om öring? Då har du i Proseks bok hittat den perfekta presenten eller julklappen.

Boken är värd ett köp enbart utifrån de vackra planscherna över hänförande vackra öringar, laxar, havsöringar som James Prosek målat av under sina irrfärder över jorden i jakten på vackra fiskar.

Det liggande formatet är tilltalande då det formatet gör fiskarna på planscherna mest rättvisa. Men inte nog med det, inne i boken finns en poster med alla fiskarna avbildade på.

Invid varje avbildad fisk, i boken, finns en välskriven och intresseväckande berättelse om det vattendrag som fisken återfinns i.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej