Användarprofil Jojo / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Jojo

Antal betyg: 48
Antal recensioner: 20

Obscuritas

Motsatsernas bok

29 oktober 2021

Än är det mörker, än är det ljus... Förortsrötter kontra högstatusrevir... Svensk eller Afganistanskt traditon... Mano som övergår i depp... Ungdomlig intensitet jämfört med äldres saktmodighet... Dialog som växlar med inre tankar... Vardagslycka som strävar mot det ouppnåeliga... Osv osv
En bok som förvånar hela vägen och håller läslusten vid liv. Som avslutar ett case och drar upp trådar för nästa - en fortsättning av kontakten mellan huvudpersonerna utlovas på sista sidorna.
Sällan jag läst något som fångat mina tankar på djupet som denna. Ändå roar och underhåller den och bjuder på en del spänning. Spänning har författaren bjudit på i tidigare böcker också, men här tillförs så mycket mer. En bok som tål att läsas en gång till!

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Den trogne läsaren

Rysligt otäck med många djup

26 december 2020

Kretsar en hel del kring en författare och dess omvärld, vilket känns som ett nytt grepp.Den fångar och trollbinder trots det till många delar obehagliga händelseförloppet. Man vill förstå och inse varför allt som sker och har skett är och har varit som det är, helt enkelt svårt att lägga ifrån sig boken fast den skrämmer och oroar. Många personer och händelser som växer fram längs vägen ända till slutet. Fakta man inte hade minsta lilla aning om varvas med obekanta djupsinningheter - ändå en lättläst bok! Svår att beskriva för andra, måste bara läsas... om man törs!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jana Kippo-sviten

En koloss som var sprucken!

30 november 2020

Anlände i för klen förpackning! Drygt 1 kg bok med tunna toapappersgula blad och ryggen hade släppt... Begriper inte hur man ska kunna läsa den utan att få kroppsskador? Lägga den på datorkudden möjligen... Innehållet är ju bra, men bör fördelas på de tre originalböckerna eller i 3 pocketböcker.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Osynligt sjuk : medan livet passerar

Lätt pratig!

11 april 2019

Hade stora förväntningar, kanske för stora med tanke på Karins egna produktion tidigare... Vet man inget om ME innan hade kanske ytterligare vinklingar varit på sin plats? Men bra att ämnet lyfts av en kändis. Lättläst text i mer tidnings- än bokformat.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Winston Versus the Snow

Lurad av titeln

30 december 2021

Trodde att det skulle handla mer om pojken OCH snön men det visade sig vara om pojken MOT snön - han gillade den inte alls... Positiv vändning på sista sista sidorna men annars väldigt negativ ton genom hela boken - ingen bok man blir glad av, om man verkligen gillar snö!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Den barmhärtige samariten

Tidsdokument

2 november 2021

Sällan har coronaperioden fått så mycket utrymme i en deckare! Det stör inte mig så mycket då det passar in i storyn. Det som stör mig mer är att jag redan tidigt anar vem som är boven i berättelsen. Men vägen till avslöjandet är kantad av många infall och vinklingar som tillför det som en bra bok ska ha i form av oväntade och överraskande tankegångar och händelser. Seriens tidigare personligheter finns givetvis med och nya introduceras och man får en hint om att fortsättning kommer att följa. Har älskat Börjlinds serie sedan start, men den här boken svajar trots allt lite, därför inte full pott den här gången.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Agenturen. Ett livsavgörande beslut

Varför skriver man böcker utan slut?!

27 augusti 2021

Boken startar i 100 ryck och drar vidare i hög fart hela vägen... men kommer inte i mål! Korta lättlästa kapitel ger storyn ett driv som skapar läslust. Men sänks av orealistiskt bestialiska händelser ett antal gånger. Sen rullar det på med lite mys, sex och ivf insprängt då och då. Kontrasterna är stora! Trovärdigheten vacklar ett antal gånger... Och värst blir det i slutet då författaren snor ihop en avrundning som är långt ifrån den cliffhanger till nästkommande bok som hon nog avsett. Varför inte bjussa på någon sorts slut? Varför bara sno ihop något som inte känns värst lockande att betala för en gång till? Så irriterande komersiellt! Böcker ska ha en början, en story och ett slut! Inte avrundas med svammelupplägg inför kommande bok i en tänkt evighetsserie med slätstrukna karaktärer...

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lilla sagoboken

Känns som en bluff!

30 mars 2021

En bild per sida som visar en "sagofigur" - kan man ens kalla det en bok? De som läser sådana böcker begriper ju ingenting!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Räkna med Ruta : dela och plussa på kalaset

Hade väntat mig mer Kalas!

3 februari 2021

Omslaget lovar mer än vad innehållet lever upp till - inte alls så kalasroligt som man kunde tro, men det skulle visst räknas också...

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej