Användarprofil Anceas / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Anceas

Antal betyg: 4
Antal recensioner: 4

Alla tiders dinosaurier

De senaste forskarrönen på ett lekfullt sätt

17 september 2017

Johan Egerkrans skildrar dinosaurier med stor kunnighet i sina stilfulla och stiliserade teckningar. Här har de enligt de senaste forskningsrönen försetts både med fjädrar och rimliga beteenden. Rekommenderas å det starkaste åt alla dinosaurieintresserade, både barn och vuxna!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En blå död

Stämningsfull bladvändare

17 september 2017

Boken ger en väl skildrad och intressant inblick i finländsk historia åren efter inbördeskriget, och en spännande labyrintisk deckarhistoria dessutom.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sixtens & Blixtens skruvade sovbok

Tål många omläsningar

4 september 2011

Den här boken tål att läsas många gånger. Kul, bisarr, konstig, uppfriskande. Barnen (5 och 8) gillar särskilt läggdagstestet och "klippdockan". Det som drar ner betyget är att en del roligheter går över barnens huvud (men är roligt för föräldern) som då tröttnar lite grann. Vissa avsnitt tycker barnen ibland är lite för långdragna, men dem kan man då hoppa över. Boken kan läsas i valda delar om man så önskar, utan att man missar tråden.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sixtens & Blixtens underliga uppfinningar

Fascinerar både lillebror och storasyster

4 september 2011

Brödernas helgalna uppfinningar är en njutning både för 5-åringen och 8-åringen och för föräldern som läser. Teckningarna innehåller hur mycket detaljer som helst; man upptäcker hela tiden nya saker och språket är uppfriskande fritt från klichéer och trötta formuleringar. Uppfinningarna tilltalar dessutom barnens fantasi. Mera av detta tack!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej