Användarprofil Tall Poppies / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Tall Poppies

Antal betyg: 3
Antal recensioner: 2

Själv och tillsammans : Om anknytning och identitet ...

Tor är fantastiskt kunnig men tyvärr blev jag lite...

1 december 2013

Tor är fantastiskt kunnig men tyvärr blev jag lite besviken. Boken är väl teoretisk. Gjorde sig dock särskilt bra tillsammans med boken "Krisstöd" (Sara Hedrenius & Sara Johansson) där det blir tydligt hur anknytningssystemet aktiveras inför olika grader av hot.
Rekommenderar boken till den som vill ha djupgående och forskningsbaserad kunskap om anknytning. Läsvärd och ett digert arbete!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Krisstöd vid olyckor, katastrofer och svåra händelse...

Rekommenderas!!! Gör effektivt upp med myten om att...

25 november 2013

Rekommenderas!!! Gör effektivt upp med myten om att alla "måste prata ut" om svåra händelser eftersom reaktionerna annars kommer att komma i kapp på sikt. Den här boken är den första i sitt slag och har verkligen hjälpt mig att förstå vad modern forskning om vad som hjälper barn och vuxna i svåra situationer egentligen innebär. Mycket lättillgängligt och engagerande skriven. Både grät och skrattade mig igenom boken. På något sätt känns den så otroligt levande trots att det är fakta och man lär sig hela tiden... Bara kapitlet om barns utveckling är värt köpet.

För: alla som arbetar med människor på ett eller annat sätt. Alla vi som råkat ut för att ha ett sjukt barn eller förlora en närstående. Här får du styrka. På riktigt. Du behöver inte ens läsa hela boken, avsnitten kan läsas rakt av och ändå vara till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kirurgi (bok med eLabb)

(enbart betyg)

1 december 2013