Användarprofil camilla_pocketlover (insta) / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av camilla_pocketlover (insta)

Antal betyg: 13
Antal recensioner: 13

Fränder

Underbar roman - kul dialog

4 oktober 2020

Älskar denna roman! Saknar redan dialogen och humorn nu när sista sidan är läst. Noah, en snart 80-årig änkling och professor visar sig vara närmast anhörig till 11-årige Michael, som har mobilen som bästa vän. Noah vill inte avboka sin efterlängtade Frankrikeresa utan tar med pojken på trippen. Samtidigt börjar han nysta i sin franska släkts förehavanden under kriget - vad vet man om sin släkt egentligen?
Deras ständiga konversationer är så himla underhållande, som när pojken pratar om "nätverk" och professorn tror att han frågar vilka vänner Noah umgås med. Att resa kan ju vara påfrestande, speciellt när man inte känner varandra, men det kan ju också föra människor närmare varandra...

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Allt som är dig kärt

En deckare helt i min smak

17 mars 2022

Grymt underhållande deckare! Den utspelar sig på Lidingö och Östermalm, vilket bidrar med lite flärd samtidigt som berättelsen är spännande och vindlande.

Polisen Ebba som leder bokens utredning är en mycket trevlig bekantskap, ser fram emot att läsa mer om henne, kompisen Thiel och före detta polisen, nu Lidingöprästen, Jacob framöver.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Under en brinnande himmel

Grymt spännande - läs!

13 mars 2022

Säger bara wow! 🥳 Det är en sann berättelse om den italienske tonåringen Pino Lella, som under andra världskriget hjälpte judar att fly över alperna. Det ledde till ett annat farligt uppdrag i kampen mot nazismen och fascismen i landet.

Förstår att denna bok har blivit en bästsäljare världen över. Den är trots sitt allvarliga ämne en lättläst och väldigt underhållande äventyrsroman. Mycket intressant att läsa om kriget ur ett italienskt perspektiv.

Har legat raklång hela helgen för att plöja de 565 sidorna och nu känns det... tomt. Rekommenderas!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Stanna hos mig

En liten pärla

13 mars 2022

En tänkvärd roman om Malin, som tillsammans med dottern Alice åker till till en äldre släktings torp för att leta efter ett testamente. Berättelsen hoppar mellan nutid och 1940-talet, då släktingen Vera bodde på torpet med sin dotter Kerstin. Så fint berättat, och jag älskar romaner som hoppar i tid. Riktigt bra!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Dikter

Genialiska vardagsbetraktelser

7 september 2021

Genialiska vardagsbetraktelser av en HR-chef som känner sig som en bibliotekarie i en gammal vakts kropp. Fnissar över Karls förmåga att fånga det vardagliga, ofta hämtat från arbetslivet, och tvista det med humor.

Ok, jag känner Karl, men ändå genialiska.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Min mörka Vanessa

En berättelse om grooming som berör

6 oktober 2020

Femtonåriga Vanessa utsätts för grooming av en person hon ska kunna lita på. Den medelålders läraren lirkar sig med smicker och uppmuntran in i hennes liv.

När läraren flera år senare hängs ut i sociala medier, anklagad för sexuella trakasserier, så kan Vanessa inte stå på anklagarens sida. Vanessa har ju inte blivit tvingad till sex, hon ville ju ligga med honom.

De här meningarna kan jag inte riktigt släppa för de förklarar hur lätt det är att fastna i groomingens grepp: "Att långsamt ledas till elden - varför är det ingen som vågar erkänna hur skönt det kan vara. Att bli föremål för grooming är att vara älskad och hanteras som något dyrbart och ömtåligt."

En mycket stark berättelse om den upphöjdes maktmissbruk och om ungdomens önskan och lycka att bli sedd. Om övergrepp som förkläs till kärlek. Och som påverkar Vanessa resten av livet.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Dit inga vindar når

Fint språk och härlig läsning

4 oktober 2020

Jag läste snabbt första och andra delen men fastnade av någon anledning i tredje delen. Det beror inte på den spännande berättelsen om de tre prästdöttrarna Inez, Elsa och Gertrud som försöker skaffa sig ett friare liv, utan mer på de 677 sidorna.

Men nu har jag läst ut den sista delen i trilogin Vargatider, och det känns lite tomt att lämna de modiga systrarna som jag har lärt känna så väl. Jag gillar verkligen historiska romaner - berättelsen utspelar sig på 1870-talet - och det märks att författaren @linneaduner kan sin tid. Följ hennes fina konto om du inte redan gör det - vissa av bilderna ser ut att vara från slutet av 1800-talet. Hej då systrarna, det har varit härligt att lära känna er!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Redemption Point

Annorlunda och välskriven

4 oktober 2020

Fantastiskt underhållande och bra berättad! Kombinationen är oemotståndlig: Australiens norra delar, polisen Ted som är oskyldigt dömd som pedofil, den hårdtatuerade detektiven Amanda som är fri från hämningar och ett mord på två unga personer på en lokal bar. Läs den!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Din vän Forsete

Riktigt spännande och välskriven

4 oktober 2020

Oj, oj vad spännande och välskriven och omöjlig att lägga ifrån sig. Den vidriga gärningspersonen avslöjar sig tidigt i boken och polisen cirkulerar runt, runt för att hitta bevis. Läs!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej