Användarprofil camilla_pocketlover (insta) / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av camilla_pocketlover (insta)

Antal betyg: 9
Antal recensioner: 9

Fränder

Underbar roman - kul dialog

4 oktober 2020

Älskar denna roman! Saknar redan dialogen och humorn nu när sista sidan är läst. Noah, en snart 80-årig änkling och professor visar sig vara närmast anhörig till 11-årige Michael, som har mobilen som bästa vän. Noah vill inte avboka sin efterlängtade Frankrikeresa utan tar med pojken på trippen. Samtidigt börjar han nysta i sin franska släkts förehavanden under kriget - vad vet man om sin släkt egentligen?
Deras ständiga konversationer är så himla underhållande, som när pojken pratar om "nätverk" och professorn tror att han frågar vilka vänner Noah umgås med. Att resa kan ju vara påfrestande, speciellt när man inte känner varandra, men det kan ju också föra människor närmare varandra...

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Min mörka Vanessa

En berättelse om grooming som berör

6 oktober 2020

Femtonåriga Vanessa utsätts för grooming av en person hon ska kunna lita på. Den medelålders läraren lirkar sig med smicker och uppmuntran in i hennes liv.

När läraren flera år senare hängs ut i sociala medier, anklagad för sexuella trakasserier, så kan Vanessa inte stå på anklagarens sida. Vanessa har ju inte blivit tvingad till sex, hon ville ju ligga med honom.

De här meningarna kan jag inte riktigt släppa för de förklarar hur lätt det är att fastna i groomingens grepp: "Att långsamt ledas till elden - varför är det ingen som vågar erkänna hur skönt det kan vara. Att bli föremål för grooming är att vara älskad och hanteras som något dyrbart och ömtåligt."

En mycket stark berättelse om den upphöjdes maktmissbruk och om ungdomens önskan och lycka att bli sedd. Om övergrepp som förkläs till kärlek. Och som påverkar Vanessa resten av livet.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Dit inga vindar når

Fint språk och härlig läsning

4 oktober 2020

Jag läste snabbt första och andra delen men fastnade av någon anledning i tredje delen. Det beror inte på den spännande berättelsen om de tre prästdöttrarna Inez, Elsa och Gertrud som försöker skaffa sig ett friare liv, utan mer på de 677 sidorna.

Men nu har jag läst ut den sista delen i trilogin Vargatider, och det känns lite tomt att lämna de modiga systrarna som jag har lärt känna så väl. Jag gillar verkligen historiska romaner - berättelsen utspelar sig på 1870-talet - och det märks att författaren @linneaduner kan sin tid. Följ hennes fina konto om du inte redan gör det - vissa av bilderna ser ut att vara från slutet av 1800-talet. Hej då systrarna, det har varit härligt att lära känna er!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Redemption Point

Annorlunda och välskriven

4 oktober 2020

Fantastiskt underhållande och bra berättad! Kombinationen är oemotståndlig: Australiens norra delar, polisen Ted som är oskyldigt dömd som pedofil, den hårdtatuerade detektiven Amanda som är fri från hämningar och ett mord på två unga personer på en lokal bar. Läs den!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Din vän Forsete

Riktigt spännande och välskriven

4 oktober 2020

Oj, oj vad spännande och välskriven och omöjlig att lägga ifrån sig. Den vidriga gärningspersonen avslöjar sig tidigt i boken och polisen cirkulerar runt, runt för att hitta bevis. Läs!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hästpojkarna

Årets bästa läsning!

4 oktober 2020

Det här är en fantastisk berättelse om Anton som arbetar i hemtjänsten i Stockholm, där han träffar den nästan hundraåriga och rökrocksklädda Alexander, som bara meddelar sig genom att dunka sin käpp i golvet. Några speciella bilder på en ung Alexander väcker Antons intresse - vem är den gamle mannen egentligen..?
Kunde inte lägga ifrån mig boken - så härlig, ja, helt underbar. Och vilken snygg framsida, blir lika glad varje gång jag ser den. Läs den!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sverigevänner : historien om hur pappa och jag försö...

Lättläst och tänkvärd

4 oktober 2020

En mycket tänkvärd och gripande, liksom lättläst och underhållande berättelse om familjen Sanari, som skulle bli den svenskaste av alla familjer efter flykten från Iran. Men det är inte så enkelt att komma in i vårt homogena samhälle, hur mycket man än anstränger sig.

Ett av de korta kapitlen handlar om förväntningar på människor som flyr hit och en mening har fastnat i mitt huvud, här helt tagen ur sitt sammanhang: "Kan denna tyranni av låga förväntningar äntligen få upphöra?"

Mycket läsvärd för alla åldrar, för skolungdomar och läsecirklar.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ingen skulle få veta

Kärleksfull och fin berättelse

3 oktober 2020

Tycker mycket om den varma och kärleksfulla berättelsen om hur det är att växa upp med en mamma som lider av psykisk ohälsa.

Birgitta är vacker och stilfull. Hon är mamman som arrangerar fina middagar, syr kläder och bakar. Men hon drabbas också av ångest och depressioner och kräver att familjen lyder hennes minsta vink. Det går nog inte att räkna hur många gånger hon hotar att ta sitt liv.
Kan verkligen känna tidsandan i boken, jag är liksom författaren uppvuxen på 70- och 80-talet. Berättelsen är dotterns och den förstärks med dagboks- och journalanteckningar. Det är en bok som verkligen berör och väcker många tankar.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

TigerLily : tidig vårblomning

Liten godbit

25 april 2020

Mysig och lättläst om att hitta det inre lugnet. TigerLily lever ett stressigt liv på Manhattan men känner till slut att det snurrar för fort. Det är 90-tal och yoga är nytt och hon bestämmer sig för att testa ett pass... Kul beskrivningar av alla sköna människor som gör staden så speciell.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej