Användarprofil Anne / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Anne

Antal betyg: 4
Antal recensioner: 4

Fullkomligt lysande

7 november 2011

Ska du läsa en bok i år så läs The Imperfectionists! I fonden finns en dagstidning, en gång ledande i sin nisch men nu en kvarleva från en annan tid. Något som en rad nyckelpersoner verkar märkligt omedvetna om, upptagna som de är av sina respektive sorger, problem och flyktiga glädjeämnen. Boken är uppdelad i kapitel, nästan noveller, om tidningens historia och medarbetare. Varje skildring ger en intelligent, rolig, cynisk men empatisk bild av hur dessa existenser lever som främlingar sida vid sida. Det är så välskrivet, spännande och tankeväckande att ögonen snubblar över orden för att få veta hur det går. Och varje gång blir man överraskad och berörd - och imponerad över författarens skicklighet.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Underbart för den hundbitna

19 september 2011

Vi har nog alla en känsla av att vissa sidor av vår personlighet är vi ganska ensamma. Tills den dagen då någon begåvad person sätter ord på exakt den egenskapen, och vi känner "jaaaa, PRECIS så är det!". (Vilket också är en förklaring till varför det är så stort att läsa.)
Så var det för mig när jag läste Åsa Nilsonnes beskrivning av att vara född hundälskare. Boken fortsätter i samma anda - klarsynt, kärleksfull, ärlig och rolig om mekanismerna bakom beslutet och vardagen som blir resultatet av att skaffa en hund.
Jag tror att detta är boken för oss redan hundbitna, och jag hoppas att vi alla hittar den. Detta är en liten pärla.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Välskriven, tänkvärd sträckläsning!

25 oktober 2011

Vilken upplevelse - jag hade en bra magkänsla inför denna Karin Alvtegens relationsroman och den stämde med råge. Underbart välskrivet, fantastiska personporträtt, rörande och underhållande om några av livets stora frågor som vi på olika sätt nuddar vid varje dag, i varje litet val vi gör. Fantastiskt väl genomförda perspektivförskjutningar, man får hönshud av tanken på hur vi på olika sätt väljer vår världsbild till tröst men också till hinder. Kommer att läsa om denna medan jag längtar till nästa Alvtegen-under!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hoppa över

19 september 2011

Har försökt läsa några av Rudbergs tidigare böcker, och genomgående undrat varför hon blivit så stor. Fram till "Ett litet snedsprång" som jag verkligen tyckte om och sträckläste. Det var också med stor förväntan jag öppnade "Två gånger är en vana". Och när jag kom till sista sidan fanns det bara ett ord som sammanfattade läsupplevelsen; besvikelse.
Denna känns inte alls lika genomtänkt som den förra, persongalleriet ytligare trots att man redan lärt känna karaktärerna. Dramaturgin känns väldigt konstruerad, och en känsla av "ja just det, här var det lite lösa trådar att knyta ihop" ligger över de sista sidorna.
Sedan är det märkligt att en etablerad författare och stort förlag inte kan grundläggande svensk grammatik.
Kort sagt - hoppa över "Två gånger är en vana" och hoppas att nästa del har hittat formen från första delen.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej