Användarprofil Stefan Grazia / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Stefan Grazia

Antal betyg: 26
Antal recensioner: 11

Gör korv! : korta, långa, råa, starka

Helt fantastisk! Efter bara de inledande femton...

9 september 2013

Helt fantastisk! Efter bara de inledande femton sidorna var jag direkt igång med att packa upp den nyköpta nytillverkade handkvarnen med medföljande korvhorn i plast bara för att göra dem klara!

Bara hittills har skribenterna fått fram intessensen i makeriet - som andra av oss amatörer bör påminnas om! Mis en Place - fältsnusket... You name it!

Den entusiasm och gnistrande frenesi, som författar- och inte minst bildgänget, lagt ned på denna bok, bör verkligen smitta av sig på andra igångsättare!

Jag - tänker verkligen samsa mig lite; ta fram papper & penna, och anteckna varefter de specialare, som skall inhandlas av min hökare, som tyvärr kommer att ersättas av nån annan dito inom kort...

Men sen - är kvarnen på rull...

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Skattevolymen 2017:2

En pärla!

11 januari 2018

En lättöverskådlig och lätthanterlig aktuell bok över gällande författningar inom beskattningsrätten med bra struktur! Det som är som smolk i bägaren är det tunna papprets fortsättning ut i fliksystemet, som dessvärre nöts förfärande fort om man inte förstärker det lokalt!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Krigsdagböcker 1939-1945

Ett unikt tidsdokument

9 juni 2015

Astrids dagboksanteckningar ger en unik bild av krigsåren som vi uppfattade dem. Speciellt de inklistrade tidningsklippen ger en klar bild av den information som gemene man hade tillgång till. Vi får dock komma ihåg hennes arbete på censuren som gav en hel del extrainformation...

Sammantaget ger det en bild om de förhållanden som den humanistiska medelklassmänniskan levde under; hur ransoneringen skärptes under krigsåren; om ovissheten och de hastiga skiftningarna mellan hopp och förtvivlan.

Jag rekommenderar varmt att ta del av människan Astrids intryck av krigsåren!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Svenska MAD Samlade årgångar del 1 1-2 1960 1-2 1961

Jag har fortfarande magkramp... ;-)

20 februari 2014

Det är nu 52 år sedan jag greppade nr 61/2 och den är lika uppsk(r)attad!!!

Under resans gång har fler ex insamlats. Tyvärr har ju inte papperskvaliteten varit den bästa, så de har bleknat en hel del.

Skönt att förläggaren har tagit tag i problemet med nyutgivning!!!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

NuDå! : Stockholm

Roligt att se ett försök att jämföra nuet med dåtidens...

6 januari 2014

Roligt att se ett försök att jämföra nuet med dåtidens bilder tagna på samma plats. Tyvärr når skaparna inte riktigt ända fram med jämförelserna. Klart irriterande är den haltande pagineringen, som försvårar användningen av sidreferenserna.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Faktakalendern 2014

Fortfarande en av korsordslösarens bästa hjälpredor!...

12 november 2013

Fortfarande en av korsordslösarens bästa hjälpredor! Den innehåller allt (nästan) du behöver veta i ett nötskal. Och - den är dessutom väldig lättillgänglig bredvid krysset!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Saltad nota : om matfusket - från gatukök till gourm...

Ojsan! Av boken lär jag mig att vänta med testen innan...

8 september 2013

Ojsan! Av boken lär jag mig att vänta med testen innan jag en tidig morgon/sen kväll kolla leveransförpackningar alternativt sopkartongerna! De kanske kör bort dem som högriskavfall med säkerhetsvakter omkring.

Mer aha - Vissa kedjor kan glömma min närvaro i fortsättningen med tanke på vad de lovar och vad jag faktiskt får på tallriken. Att behöva vänta 25 minuter på uppvärmt färdigstyckat prefabricerat, som ofta är defekt, vittnar om ägarens ointresse för sin personal och sina kunder.

Ett klart plus är att slutet av boken innehåller en redovisning av vad du får på de vanligaste större kedjorna. Läsvärd bara den!!! Jag har fått bekräftat vilken hamburgerkedja jag väljer i nödfall. Övriga är inte värda besväret...

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Stora grillboken : recept och tekniker

En utmärkt och inspirerade sammanfattning av "State of...

10 augusti 2013

En utmärkt och inspirerade sammanfattning av "State of the Art" vad gäller grillkonsten! Ljusår från grillos och svedda flintastekar som jag är alltför ofta inbjuden till att (av)smaka.

Torde gärna medtagas som present till de oförbätterliga; dem själva till varnagel!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Stockholms gatunamn

Ett suveränt standardverk, som den Stockholmianskt...

17 juli 2013

Ett suveränt standardverk, som den Stockholmianskt intresserade absolut INTE kan klara sig utan!!!

Ett absolut MÅSTE för den som vill veta mer om traditioner och bakgrunder i vårt gatunät. Det blir många aha-upplevelser när man söker - och det är svårt att lägga ifrån sig boken när man har börjat!

Jag ser fram emot nästa upplaga!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej